Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιανουάριος 2019]

1290
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιανουάριο 2019.

Στο Φρέαρ Εισόδου ΤΒΜ, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή πλακών +47,46, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση πλάκας οροφής +62,86 και η κατασκευή τμημάτων πλακών +56,11, +62,86z.

Στο Φρέαρ Κομνηνού έχουν ολοκληρωθεί οι βαφές , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι υπόλοιπες αρχιτεκτονικές εργασίες.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μεταλλικών ψευδοοροφών άνωθεν σιδηροτροχιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση αυτών στους υπόλοιπους χώρους κοινού σταθμού.

Στο Φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής παράκαμψης και η τοποθέτηση ανελκυστήρων.

Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκε η τελική επένδυση περιμετρικών τοιχίων κυρίως Φρέατος και η τελική επένδυση της σήραγγας ΝΑΤΜ Αερισμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση μεταλλότυπου θόλου σήραγγας ΝΑΤΜ Αερισμού.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή εσωτερικής μη φέρουσας τοιχοποιίας (εκκρεμεί η κατασκευή των Η/Μ ανοιγμάτων καθώς και η κατασκευή της τοιχοποιίας W331 στο επίπεδο -3 των αποβαθρών), καθώς και η κατασκευή επιχρισμάτων τοιχοποιίας (εκκρεμούν τα επιχρίσματα στην τοιχοποιία W331 στο επίπεδο των σποβαθρών). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μεταλλικών θυρών (εκκρεμούν τα εξαρτήματα και η τελική τους βαφή) και η εγκατάσταση πανέλων ψευδοροφής ορυκτών ινών στους χώρους προσωπικού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας στα τοιχία του αντλιοστασίου.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ Αερισμού του Σταθμού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου (εκκρεμεί η εποξειδική βαφή).

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του Σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας επιπέδου οδού (0).
Στην κύρια Σήραγγα του Σταθμού, έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη επένδυση κύριας σήραγγας σταθμού (εκκρεμεί η νότια συναρμογή με τη σήραγγα ΤΒΜ), καθώς και η καθαίρεση προκατασκευασμένων δακτυλίων σήραγγας εκκίνησης ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση στη βόρεια συναρμογή του σταθμού με τη σήραγγα ΤΒΜ.
Στα Υπόγεια Τμήματα ΝΑΤΜ του Σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση ΝΑ και ΒΑ σήραγγας πρόσβασης.
Στο Βόρειο Φρέαρ Αερισμού του Σταθμού, ολοκληρώθηκε η μόνιμη επένδυση πυθμένα συνδετήριας σήραγγας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση θόλου – παρειών συνδετήριας σήραγγας.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων 5ης στάθμης.

 

-Στο Φρέαρ Ρολόι, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη και η προσωρινή αποστράγγιση. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών πυθμένα μόνιμης επένδυσης.

 

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: στον Κύριο Σταθμό στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέματος πλήρωσης στο επίπεδο σιδηροτροχιών.Στο Υπόγειο Τμήμα του Σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι σκυροδετήσεις μόνιμης επένδυσης , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέματος πλήρωσης στο επίπεδο των σιδηροτροχιών.

Στις Σήραγγες Κλιμακοστασίων, στο Βόρειο Κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τα δευτερογενή σκυροδέματα.
Στην Είσοδο της Πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδετήσεων περιμετρικών τοιχίων.

 

– Στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης δαπέδου αντλιοστασίου.

Προηγούμενο άρθροΝ.Μπελαβίλας : Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Ιανούαριο 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.