Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Οκτώβριος 2016]

3676
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Οκτώβριο 2016

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικών δαπέδων στο επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄φάση): κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων από το επίπεδο Η/Μ της πλάκας έως το επίπεδο της πλάκας οροφής, περιμετρικά των αξόνων B-D και 14-15, και κατασκευή περιμετρικών στηθαίων άνωθεν της πλάκας οροφής του κυρίως σταθμού.
 
Στη βόρεια είσοδο, Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του C&C εισόδων του σταθμού, με την τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού για την κατασκευή εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων της πρόσβασης 3.
 
Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Έχει ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 14ου επιπέδου (περιοχή εκβαθύνσεων) του κυρίως κτηρίου του σταθμού.
Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης εγκάρσιων οριζόντιων τμημάτων των σηράγγων πρόσβασης της κύριας σήραγγας και της κάτω εγκάρσιας σήραγγας πρόσβασης ανελκυστήρων.
Στην έξοδο διαφυγής, στην οδό Γυθείου, και στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εργοταξιακής κατάληψης και περίφραξης.
 
Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ξυλότυπων, οπλισμών και σκυροδετήσεων τοιχίων και υποστυλωμάτων από το επίπεδο Η/Μ ορόφου (-1) έως το επίπεδο οροφής.
Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης θόλου (πρόοδος 12/46μ.).
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή καθώς και στην είσοδο της πλατείας Μπακογιάννη, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης έως το τελικό επίπεδο. Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως τη 3η σειρά αντηρίδων.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH), με πρόοδο εκσκαφής 128,61/140μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 61,50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.