Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Α’ Δημοτική κοινότητα : Τι ειπώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση διάλογο στο Ναυτικό...

Α’ Δημοτική κοινότητα : Τι ειπώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση διάλογο στο Ναυτικό Μουσείο

1045
3

Διάλογο με κατοίκους και φορείς της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποίησε χθες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, στη κατάμεστη αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος στην Μαρίνα Ζέας.

 

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  της Δημοτικής Αρχής για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του μίλησε για το  σημαντικό έργο της Δημοτικής Αρχής τα τέσσερα τελευταία χρόνια και κυρίως για τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.   Στη συνέχεια,  ο κ. Μώραλης απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημότες, κυρίως για θέματα καθημερινότητας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μώραλης, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας και στη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς, στην ανάπλαση του πεζόδρομου της Ιάσωνος και σε παρεμβάσεις που  έχουν γίνει και γίνονται ανά διαστήματα στην παραλία της Φρεαττύδας, σημειώνοντας ότι  δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης εκτεταμένων αναπλάσεων, δεδομένου ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε σε ανακατασκευές παιδικών χαρών, σε αναπλάσεις πεζοδρομίων και πλατεών, καθώς και σε αναπλάσεις πρασίνου. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι μετά από δωρεά του κ. Βαγγέλη  Μαρινάκη φυτεύτηκαν φοίνικες  στην περιοχή.

Για τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα στην περιοχή, ο κ. Μώραλης επεσήμανε τις ανακατασκευές του κλειστού γυμναστήριου «Σαλπέας» και του γηπέδου μπάσκετ του Πορφύρα, του γηπέδου του Φοίνικα, με μελέτη του Δήμου Πειραιά και υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής.  Μίλησε επίσης για την τοποθέτηση 150 νέων πινακίδων οδών περιμετρικά του λιμανιού, για τη διευκόλυνση των δημοτών και τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών κρουαζιέρας και όχι μόνο. Επιπλέον, τόνισε πως τοποθετήθηκαν δύο νέα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ένα στην πλατεία Πηγάδας και ένα στη Μαρίας Χατζηκυριακού, έξω από τα σχολεία, έτσι ώστε – όπως σημείωσε ο κ. Μώραλης – «να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας για την ανακύκλωση».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες  συντήρησης στις 11 σκάλες επί της Ακτής Θεμιστοκλέους, σε   ασφαλτοστρώσεις 23 δρόμων, καθώς και σε ανακατασκευές οδοκλιμάκων και στην κατασκευή νέων αγωγούς λυμάτων.

O κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ανάπλαση της Πειραϊκής, η οποία ήδη έχει δρομολογηθεί και θα αρχίσει η υλοποίησή της σε λίγους μήνες, με εξασφαλισμένους πόρους από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

 

Επίσης, ανέφερε ότι μέσω της  Δημοτικής Κοινότητας, διανεμήθηκαν  τρόφιμα σε άπορες οικογένειες μέσω του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα», σε συνεργασία με την εταιρία PepsiCo. Επιπλέον ο κ. Μώραλης τόνισε πως πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Α΄ Κοινότητα, ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο γιορτάζονται τα Κούλουμα στη Φρεαττύδα, με δωρεάν σαρακοστιανά για όλους, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όσον αφορά στην επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, η οποία προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού στην COSCO ως υποχρεωτική επένδυση,

ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι «η άποψή μας είναι και την έχουμε εκφράσει δημόσια, αλλά και στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ότι για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο  η εύρυθμη λειτουργία της πόλης όσο  και ο περιορισμός της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Όσο για τις κινητοποιήσεις, θα ήθελα να πω σε όσους τις οργανώνουν ότι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης των κατοίκων, εναντίον της δημοτικής αρχής θα καταλήξει στο κενό. Επιρρίπτουν ευθύνες σε εμένα προσωπικά  – είπε ο Δήμαρχος –  και όχι στους Βουλευτές ή τους Υπουργούς, οι οποίοι ψήφισαν τη σύμβαση παραχώρησης, ή σε άλλες δημοτικές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα δήθεν συντάσσονται με τον αγώνα των κατοίκων. Το ενδιαφέρον τους για την Πειραϊκή είναι όψιμο και εξυπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες». Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι παρόλο που οι αλλαγές στην πόλη δεν είναι ακόμα μεγάλες ή καθοριστικές, η Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη γιατί  έχει βάλει  γερά θεμέλια, ώστε η πόλη να προχωρήσει μπροστά και να προοδεύσει. «Βεβαίως και υπάρχουν αδυναμίες, βεβαίως και έχουν γίνει λάθη, βεβαίως και υπάρχουν  προβλήματα που μας ξεπερνούν και δεν εξαρτιόνται αποκλειστικά από εμάς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα και σημαντικά θέματα, τα οποία δεν τα έχουμε αφήσει στην άκρη, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γι΄ αυτά», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης. Αναφερόμενος στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του Πειραιά με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, που χρηματοδοτήθηκε με 80 εκ. ευρώ, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό και σε συνδυασμό με άλλους πόρους που έχουμε εξασφαλίσει, περίπου 30 εκ. ευρώ, υλοποιούμε στον Πειραιά το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης. Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μια πολύ μεγάλη δυναμική και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς προορισμούς στη χώρα και σε αυτό έχουμε συμβάλλει και εμείς, ως μια δημοτική αρχή εξωστρεφής, η οποία υποστηρίζει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και δουλεύοντας εξίσου σκληρά».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ειπωθηκαν μονο αυτα. Επιλεκτικα γράφετε αυτα που θελετε. Για τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας που ξεφυτρωνουν επι της ακτης θεμιστοκλεους και διαμαρτυρηθηκαν τοσοι κατοικοι δεν γραψατε τιποτα… υπηρξαν και πολλες ερωτησεις που δεν απαντηθηκαν. Καλο θα ηταν να ανεβασετε στο ιντερνετ ολη την ομιλια του δημαρχου και τις ερωτησεις των πολιτων και οχι να γραφετε επιλεκτικα απο την συναντηση του δημαρχου με τους πολιτες του Α διαμερισματος.

    • Καλησπέρα σας και χρόννια πολλά! Αυτο ειναι που εστάλη απο το Δήμο. Μπορείτε να τα προσθέσετε , μάλιστα εχω ρωτήσει και επι προσωπικού και σε γκρουπ στο facebook (Φρεαττύδα αγάπη μου) ακριβώς τι επώθηκε γιατικαι μενα μου φαινονται λιγα.

  2. Καλησπερα σας και χρονια πολλά και καλη χρονια και σε εσας. Ολη η ομιλια υπαρχει μαγνητοσκοπημένη και μαγνητόφωνημενη γιατι δεν την αναζητάτε απο εκει που σας εστειλαν επιλεκτικα αυτα που θελανε?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.