Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας...

Απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας από τον Δήμο Πειραιά

246
0

Οι απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας,  εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά επικαιροποίησε τις κάτωθι απαλλαγές, οι οποίες  ισχύουν αναδρομικά κατά περίπτωση από τη λήψη των μέτρων (3/11/2020) και μέχρι την άρση τους.

 

Συγκεκριμένα:

  1. Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού στις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από 3/11/2020 και για το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων απαγόρευσης  λειτουργίας τους, στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού Covid -19.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για απαλλαγές τελών στο site  του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: www.piraeus.gov.gr, έως 30/5/2021, επιλέγοντας τη διαδρομή: «Είμαι Δημότης – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ηλεκτρονικές Αιτήσεις – Είσοδος (κωδικοί taxis)».  

 

  1. Απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη της χρήσεως  κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους από 3/11/2020 και για το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων  απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Επίσης, δύναται να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για απαλλαγές τελών στο site  του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο:  www.piraeus.gov.gr, έως 30/5/2021, επιλέγοντας τη διαδρομή: «Είμαι Δημότης – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ηλεκτρονικές Αιτήσεις – Είσοδος (κωδικοί taxis)».  

 

  1. Απαλλαγήτων αναλογούντων τελών χρήσεως  κοινοχρήστων χώρων για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργεί η  Κυριακάτικη Αγορά, καθώς και των αδειούχων στάσιμου εμπορίου.

Επίσης, δύναται να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις της πόλης μας που πλήττονται από την υγειονομική κρίση. Οι απαλλαγές που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, προσφέρουν οικονομική «ανάσα» στις επιχειρήσεις του Πειραιά, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας. Προχωρήσαμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε μια σειρά απαλλαγών και οικονομικών διευκολύνσεων, προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της πόλης. Θεωρώ επιβεβλημένες  αυτές τις ενέργειες και ως Δήμος, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και να είμαστε κοντά στους επαγγελματίες του Πειραιά, ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να επαναλειτουργήσουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις χωρίς πρόσθετα βάρη και απώλειες».

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πειραιά εν μέσω πανδημίας δείχνει, για μία ακόμη φορά, το
κοινωνικό του πρόσωπο με μία σειρά απαλλαγών, οι οποίες εγκρίθηκαν
ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στηρίζοντας έμπρακτα τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Covid-19.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ανακουφίσουμε κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το αντίκτυπο που έχει αφήσει η πανδημία στις επιχειρήσεις, ώστε με την έναρξη της αγοράς και την επάνοδο στην κανονικότητα όλες οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες».

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid-test την επόμενη εβδομάδα σε Δημοτικό Θέατρο και Πασαλιμάνι
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο της ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.