Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ “PRAKSIS”:Πρόγραμμα ενημέρωσης & δωρεάν εξετάσεις για HIV, Ηπατίτιτα B και C

“PRAKSIS”:Πρόγραμμα ενημέρωσης & δωρεάν εξετάσεις για HIV, Ηπατίτιτα B και C

1179
0

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης,  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών για το αγαθό της υγείας,  υποδέχεται την Κινητή Μονάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  «PRAKSIS», για τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι δημότες επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα ανώδυνων, ανώνυμων και εμπιστευτικών εξετάσεων για τον ιό HIV και για τις Ηπατίτιδες B & C, τη δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα, στον πεζόδρομο της Δραγάτση, από τις 18:00-21:00.

Η Κινητή Μονάδα της ΜΚΟ «PRAKSIS», θα υποδεχθεί για πρώτη φορά τους πολίτες σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.

Η διενέργεια του προαναφερόμενου τεστ υλοποιείται σε ένα προστατευμένο για τον εξεταζόμενο περιβάλλον, όπου πραγματοποιείται και συμβουλευτική πριν και μετά από την καθεαυτή εξέταση.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε:

«Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «PRAKSIS» υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα πρόληψης για τον ιό HIV και την ηπατίτιδα B & C. Με το πρόγραμμα αυτό οι Πειραιώτες, θα έχουν τη δυνατότητα για ένα γρήγορο και εμπιστευτικό τεστ  για τις συγκεκριμένες νόσους. Ως γιατρός ο ίδιος γνωρίζω την σημασία της πρόληψης γενικά αλλά και ειδικότερα στις συγκεκριμένες νόσους. Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών θα ήθελα να βεβαιώσω ότι η πρόληψη αποτελεί μια βασική προτεραιότητα για τον Δήμο μας, με πολλές δράσεις εκ μέρους μας, αλλά και με τη συμβολή και άλλων φορέων. Καλώ λοιπόν τους δημότες μας να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, συγχαίροντας ταυτόχρονα την «PRAKSIS» για την πρωτοβουλία της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.