Αρχική ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Πειραιάς και κινηματογράφος – Ποιες ταινίες έχουν γυριστεί στην πόλη μας –...

Πειραιάς και κινηματογράφος – Ποιες ταινίες έχουν γυριστεί στην πόλη μας – Μέρος 3ο

5322
0

 

O Πειραιάς από τα πρώτα χρόνια που άρχισαν να λαμβάνουν χώρα κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα υπήρξε η πόλη που είτε όλη η ταινία είτε μέρος αυτής ήταν κινηματογραφημένη στις γειτονιές της. Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές όπως παρουσιάζονται σε ειδικές στον τομέα ιστοσελίδες.

Ταινίες που έχουν θεματολογία από την Τρούμπα και τη δύσκολη ζωή των ναυτικών του Πειραιά και των συγγενών τους μέχρι θέματα άσχετα με την πόλη που απλώς έχουν πολλά πλάνα από τον Πειραιά και τις ομορφιές του (Πασαλιμάνι, Μικρολίμανο, Πειραϊκή).

Επίσης κάτω απο τους τίτλους  μπορείτε να διαβάσετε τους πρωταγωνιστές καθώς επίσης και τις περιοχές των γυρισμάτων που αφορούν τον Πειραιά και τους γύρω δήμους

1.Γαμος αλα Ελληνικα 1964

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μίνα, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και ονειρεύεται να γίνει μεγάλη ζωγράφος. Ο Πέτρος είναι υπάλληλος σε μια εταιρία. Θα γνωριστούν τις Αποκριές. Εκείνη ντυμένη καλόγρια κι εκείνος αρχαίος Ρωμαίος. Θα ερωτευθούν ο ένας τον άλλον αλλά θα χαθούν. Αργότερα θα ξαναβρεθούν, νομίζοντας πως γνωρίζονται για πρώτη φορά και παρά τις αντιρρήσεις των καταπιεστικών μανάδων τους θα παντρευτούν χωρίς να υποψιάζονται τι εκπλήξεις τους επιφυλάσσει ο έγγαμος βίος.

Πλάνα απο το Μικρολίμανο

2.2000 ναύτες κι ένα κορίτσι 1960

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δυο νέοι, μια νεαρή τραγουδίστρια και ένας ναύτης που κάνει τη θητεία του είναι ερωτευμένοι. Λόγω αργοπορημένης επιστροφής του νέου από την έξοδό του επιβάλλεται πολυήμερος περιορισμός. Εκείνη τον αναζητά και μπαίνει κρυφά στο στρατόπεδο μέσα σε ένα κιβώτιο. Τελικά μετά από πολλές κωμικές καταστάσεις βγαίνει από ένα πολεμικό πλοίο.

Πλάνα απο το Μικρολίμανο

3.Ποιός Θανάσης! 1969

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος) έχει ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, επιμένει να βοηθά τον κόσμο, δανείζοντας φίλους και γνωστούς, και θέλοντας να διευκολύνει τους κακοπληρωτές πελάτες του. Η κατάσταση θα αλλάξει με την εμφάνιση μιας νεαρής υπαλλήλου (Άννα Φόνσου), η οποία θα βάλει μια τάξη στην επιχείρηση, θα τον απαλλάξει από τους απατεώνες «φίλους», θα φέρει νέους πελάτες, και τέλος θα κερδίσει την καρδιά του.

Πλανα απο Μικρολιμανο

4. Εξυπνοι και Κοροιδα 1962

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας φτωχός εισπράκτορας της ραδιοφωνίας, ο Άλκης, φλερτάρει στο δρόμο τη Λέλα, την προκλητική κόρη ενός ζάπλουτου βιομήχανου. Ο Χρήστος, ένας κάπως αφελής κομμωτής, παριστάνει τον κυνηγό κινηματογραφικών ταλέντων, για να ρίχνει τις πιτσιρίκες. Ο χασάπης της γειτονιάς κι ο ανιψιός του κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τον ερωτευμένο Άλκη να ξανασυναντήσει τη Λέλα. Η γεροντοκόρη αδελφή του χασάπη και η πεταχτούλα μνηστή του ανιψιού ξελογιάζονται από τον Χρήστο και θέλουν να γίνουν σταρ του σινεμά. Η Λέλα που παίζει με τον πόνο του Άλκη, για να διαλαλεί τα καπρίτσια της στις φίλες της, δεν αργεί να τον ερωτευτεί. Κι ενώ ο μπαγαπόντης Χρήστος παίρνει κάποια στιγμή το μάθημά του, ο Άλκης και η Λέλα οδηγούνται κατευθείαν στο γάμο.

Πλάνα απο Φάληρο και Καστέλλα

5. Τα Τεσσερα Σκαλοπάτια 1950

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Η Ρένα (Ζινέτ Λακάζ), μια ορφανή κοπέλα που ζει με την οικογένεια του θείου της, εγκαταλείπει το σπίτι της εξαιτίας της σκληρότητας της εξαδέλφης και της θείας της (Άννα Κυριακού και Γεωργία Βασιλειάδου). Ψάχνει εις μάτην για δουλειά στην Αθήνα, ώσπου διαβάζει μια αγγελία με την οποία ζητούνται σωφέρ. Κουρεύεται, μεταμφιέζεται σε άντρα και προσλαμβάνεται. Ο μνηστήρας της εξαδέλφης της χάνει την περιουσία του και αποφασίζει να αποχαιρετήσει το σπίτι με τα τέσσερα σκαλοπάτια. Εκεί τον περιμένει η Ρένα η οποία του δίνει τα κλειδιά του σπιτιού. Το έχει αγοράσει, για τους δυο τους, με τα λεφτά που κληρονόμησε απ’ τον πατέρα της.

Πλάνα απο Καστέλλα,Μικρολιμανο,Νέο Φάληρο και το Πασαλιμάνι

6. Τρείς κουκλες και εγώ 1960

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο λογιστής (Ντίνος Ηλιόπουλος) ενός οίκου μόδας, που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, αναλαμβάνει να συνοδεύσει τρία από τα μανεκέν (Ντίνα Τριάντη, Μάρω Κοντού και Μάρθα Καραγιάννη) σε ένα τουριστικό νησί, για προώθηση των ρούχων του οίκου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένας εφοπλιστής (Γιώργος Λευτεριώτης), ένας καταφερτζής κοντός (Νίκος Ρίζος) και ο ίδιος ο λογιστής, θα ερωτευτούν τις τρεις καλλονές.

Πλάνα απο την προκυμαία του Αργοσαρωνικού

7. Ο Αγνωστος εκείνης της νυχτας 1972

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Άρης, οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, συναντά έναν τύπο που του μοιάζει καταπληκτικά. Με έκδηλη περιέργεια προσπαθεί να μάθει, από τον φίλο του Δημήτρη, ποιος είναι αυτός ο πανομοιότυπος «άγνωστος». Μαθαίνει πως λέγεται Κυριάκος και εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αλλά και ο Κυριάκος, που συνδέεται με τη Φωτεινή, πληροφορείται αντίστοιχα την ύπαρξη του Άρη, και απ’ τον ίδιο τον πατέρα του μαθαίνει πως είναι ο δίδυμος αδελφός του, που είχε δοθεί για υιοθεσία σε κάποιον ευκατάστατο κύριο, τον Καίσαρη. Ο τελευταίος, όπως μαθαίνει η φίλη του Άρη, Ντιάνα, ήθελε ένα παιδί για να κληρονομήσει μια μεγάλη περιουσία. Η Ντιάνα βοηθά τον Κυριάκο να γίνει τραγουδιστής, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τον Καίσαρη για το στρατήγημά του. Τα δύο αδέλφια μαθαίνουν τελικά τα πάντα και ο Καίσαρης αναγκάζεται να κάνει δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του Κυριάκου, έτσι ώστε να τον βγάλει απ’ τη μέση στην προσεχή κούρσα. Την τελευταία όμως στιγμή, τη θέση του Κυριάκου παίρνει ο Άρης. Μια αδύνατη (ως συνήθως) καρδιά (του Καίσαρη) υποκύπτει, αλλά ο Κυριάκος κατορθώνει να σώσει τελικά τον αδελφό του από τον άδικο χαμό.

Πλάνα απο Μικρολίμανο,το λιμάνι και τη Μαρίνα Ζέας (φαίνεται η Νεραίδα?)

8. Ο καπετάν Φάντης Μπαστούνι 1968 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν πλοίαρχο, τον καπετάν Ανδρέα, το πλήρωμα του οποίου ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου μια κοπέλα, τη Μαρίνα. Γνωρίζοντας την θα τη συμπαθήσει και θα της προσφέρει προσωρινά κατάλυμα στο σπίτι του στον Πόρο, όπου μένει με την αδελφή του και τα δύο ανίψια του, οι οποίοι όμως δυσανασχετούν με την έλευσή της και δημιουργούν προβλήματα, ειδικά όταν ο καπετάνιος σαλπάρει. Στην είδηση ότι το πλοίο του βυθίστηκε κι ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η αδελφή του τη διώχνει από το σπίτι, όταν όμως ο καπετάνιος επιστρέφει παντρεύεται τη Μαρίνα και την οδηγεί και πάλι στο σπίτι του.

Πλάνα απο την Αγία Τριάδα, το Ρολόι και τον Τινάνειο κήπο

9. Ένας ιππότης με τσαρούχια 1968

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Γρηγόρης Τρεχαντήρης είναι ένας άδολος και άπειρος νέος από το ορεινό χωριό Κουτσούβλιανη και έχει κατεβεί στην Αθήνα για να βρει μια καλύτερη τύχη. Είναι ερωτευμένος με μια φτωχή μοδίστρα, τη Μαργαρίτα, αλλά δεν γίνεται να την παντρευτεί γιατί δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ο αδελφός του Σωτήρης, θέλοντας να τον βοηθήσει, του προξενεύει μια πλούσια, αλλά αγαθούλα κοπέλα, την Τζένη, αδελφή του Επαμεινώντα Κουλουβάχατου. Η τελευταία, όμως, γνωρίζει κι ερωτεύεται κάποιον άλλο, τον Ρούλη, ένα βλάκα με πολλά λεφτά, που προοριζόταν για άντρας της Μαργαρίτας. Στο μεταξύ, ένας φωτογράφος προτείνει στον Γρηγόρη να ντύνεται τσολιάς και να φωτογραφίζεται με τουρίστριες. Όταν το μαθαίνει η Μαργαρίτα, νομίζει ότι ο καλός της φλερτάρει με άλλες γυναίκες. Αντιλαμβανόμενη την πλάνη της, του ζητάει συγνώμη κι εκείνος, ως ιππότης με τσαρούχια, αλλά έχοντας και δουλειά επίσης, αποφασίζει να την κάνει επιτέλους γυναίκα του.

Πηγές

  • tainiothiki.gr
  • greek-movies.com
  • palmografos.com
  • retromaniax.gr
  • Cine.gr
  • Retrodb.gr
  • el.wikipedia.org
  • 90lepta.com
  • http://dimitriskrasonikolakis.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.