Αρχική ΙΣΤΟΡΙΚΑ Έπαυλη Μαυρομιχάλη: To σπίτι με τις πολλές ιστορίες

Έπαυλη Μαυρομιχάλη: To σπίτι με τις πολλές ιστορίες [videos+photos]

22474
3
Ολοι έχουν δει και έχουν ακούσει για το εντυπωσιακό σπίτι που βρίσκεται στις παρυφές της παραλίας στα Βοτσαλάκια,το οποίο βέβαια παλιά έβρεχε η θάλασσα πριν γίνει το μπάζωμα επι Χούντας.
Το σπίτι αυτό άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους και μάλιστα υπάρχει ο θυρεός της οικογένειας στην κεντρική πόρτα.Ηταν  ένα αξιοζήλευτο αρχοντικό αλλά πλέον λίγα πράγματα διατηρεί από την παλιά του αίγλη. Το οίκημα έχει δύο πλευρές, η μία είναι πάνω στην αμμουδιά στην παραλία Βοτσαλάκια και η άλλη είναι προς τη μεριά του δρόμου.

Οι θρύλοι που το στοιχειώνουν αρκετοί αλλά αυτός που γνωρίζουμε όλοι μιλάει για μια κοπέλα που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι ή το σημείο από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από τότε το πνεύμα της κατοικεί μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη,ντυμένη στα λευκά .
Βέβαια υπο κανονικές συνθήκες τίποτα απο αυτά δεν ισχύει αν και στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μαρτυρίες ατόμων. Εμείς ομως απο τη πλευρά μας δεν έχουμε ζήσει τίποτα και ουτε τις πιστεύουμε.

Αστικοί μύθοι αναφέρουν για υπόγειες στοές που φτάνουν απο τη Νησίδα Σταλίδα μέχρι και την Υδρα και αν για το πρώτο μπορεί κανεις να το πιστέψει για το δεύτερο δεν ισχύει σίγουρα. Για πολλά χρόνια ένα ή δύο τρανσέξουαλ ονόματι Στέλιος και Άντζελα βρίσκονταν στο σημείο για να συνευρευθούν είτε μεταξυ τους είτε με άλλους.Πλην αυτών πολύ συχνά άστεγοι έμεναν μέσα στο κτίριο , κάποια στιγμή ειχε ακουστεί πως κάποιος σκοτώθηκε μέσα χωρις να επιβεβαιωθεί.
Στο storiesfromthegrave διαβάζουμε τα εξής :
 Από τη μεριά του δρόμου το παράδοξο είναι πως κατά μήκος του τοίχου είναι αναρτημένα κομμάτια από σπασμένα γυαλιά τα οποία αφού τα κάρφωσαν σε φελιζόλ τα περίχυσαν με τσιμέντο για να είναι σταθερά. Ποιος το έκανε και γιατί άγνωστο. Οι δύο σιδερένιες πόρτες ήταν αρκετά ψηλές και σκουριασμένες αν και μετά από καιρό μάλλον το συνεργείο του δήμου τις άλλαξε με καινούργιες μεταλλικές. Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα. Γιατί ομως και από ποιόν; Δεν νομίζω να πήγαν συνεργεία εκεί γιατί απλά δεν έχουν λόγο να το χτίσουν και είναι δύσκολο να γίνει από κάποιο κάτοικο της περιοχής λόγω του ύψους και του μεγέθους τους. Επίσης, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.
Πως ήταν το σπίτι οταν έστεκε στιβαρό και όμορφο
Φωτογραφίες απο το εσωτερικό του σπιτιού  μπορούμε να δούμε στο άρθρο της ομάδας Παυσανίας απο επίσκεψη που ειχαν κάνει το 2010  οπως επίσης και του Memorylife το 2016
2 βίντεο απο βόλτες στο σπίτι που έχουν κάνει “Αναζητητές του Υπερφυσικού”

 

Στο forum  metafysiko.gr υπάρχει λήμμα για το σπίτι με το ονομαΤο σπίτι στην Καστέλλα του Πειραιά” και διαβάζουμε μερικές μαρτυρίες

Panos81C, 12/5/2007

Η πρώτη μου επαφή με το σπίτι αυτό ήταν το 2002 περίπου. Είχα πάει με έναν φίλο και την κοπέλα του στα Βοτσαλάκια. Ξαφνικά η κοπέλα άρχισε να κλαίει χωρίς λόγο και χωρίς να μπορεί να συγκρατηθεί, ενώ έτρεμε πολύ έντονα. Την πήραμε σηκωτή πιο πέρα. Δεν ήξερα τίποτε για το στοιχειωμένο σπίτι τότε.Το σπίτι αυτό είναι παλιό αρχοντικό και βρίσκεται πάνω από την παραλία “Βοτσαλάκια” και συγκεκριμένα πάνω από τα γήπεδα μπάσκετ. Έχουν μείνει μόνο οι πλαϊνοί τοίχοι, αλλά η μορφή της κοπέλας που εμφανίζεται φαίνεται εκεί που θα ήταν το πάτωμα του 1ου ορόφου. Η μορφή είναι λευκή φασματική και αγναντεύει προς το Σαρωνικό. Έχει μακριά μαλλιά και τα χέρια κολλημένα στο σώμα της. Το πάτωμα σημειωτέον δεν υπάρχει, έχει καταρρέυσει προ πολλού.

 

Queenofthedamned,12/11/2009:

Κι εμένα η εμπειρία μου με αυτό το σπίτι έγινε σε έναν εν λόγω περίπατο με το σχολείο. Περπατούσα με μια συμμαθήτρια μου πηγαίνοντας προς το γήπεδο μπάσκετ(αν θυμάμαι καλα, εχουν περάσει και αρκετά χρόνια). Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου άτομο με μεγάλη διαίσθηση και ένστικτο. Ξαφνικά, για φιγούρα απο ένστικτο ουτε κι εγω ξέρω, της λέω κοίτα μας κοίταζει μια κοπέλα απο το παράθυρο. Την έφερα στο μυαλό μου, αρκετά άσπρη, με κόκκινα μαλλιά και παλαιϊκό φόρεμα. Αληθινά δεν ξέρω αν την φαντάστηκα ή όχι απλά όλα μου βγήκαν τόσο αυθόρμητα όταν τα έλεγα.

Επίσης στη σελίδα paranormap διαβάζουμε απο το μέλος Aragorn

Όπως μας λέει ο Γρηγόρης Τσουκαλάς στο τεύχος 7 του περιοδικού Mystery, στο άρθρο του με τίτλο «Το στοιχειωμένο σπίτι του Πειραιά», σελ. 64, υπάρχει ένα περίεργο περιστατικό σχετικά με το σπίτι. Συγκεκριμένα κάποιος γνωστός του, ο Χ., γνώριζε τη πλαζ αλλά και την ερημιά που επικρατούσε γύρω από το ερείπιο. Έτσι σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το μέρος ώστε να απομονωθεί με τη συνοδό του. Όταν όμως το ζευγάρι βρέθηκε έξω από το σπίτι, η κοπέλα παρουσίασε χωρίς αιτία νευρικότητα, ώσπου άρχισε να μιλάει μία ακαταλαβίστικη γλώσσα, που η προφορά της θύμιζε αραβική διάλεκτο, έως ότου κατέρρευσε! Μερικές μέρες μετά, το ζευγάρι αποφάσισε να ξαναεπισκεφτεί την τοποθεσία, ώστε να πάρει κάποιες απαντήσεις… μάταια. Η κοπέλα κατέρρευσε κατά τον ίδιο τρόπο, αποφασίζοντας να δώσει τέλος στα πως και τα γιατί. Σχετικά με τα αγγεία που λέει η αναφορά, ο Τσουκαλάς μας πληροφορεί στο ίδιο άρθρο πως εκατοντάδες πήλινα αγγεία έχουν βρεθεί σπασμένα γύρω από το σπίτι. Το παράξενο με αυτά τα αγγεία είναι πως όλα είχαν μία κόκκινη επίστρωση και έναν ζωγραφισμένο λευκό σταυρό. Την επόμενη μέρα μετά την ανακάλυψή τους τα αγγεία είχαν εξαφανιστεί λες και κάποιος τα είχε μαζέψει τη νύχτα.

Σχόλια που είχαν κάνει φίλοι της σελίδας μας σε παλαιότερη ανάρτηση που είχαμε κάνει για το εν λόγω σπίτι

Μαρτυρία 1η

Πριν μια εβδομαδα για βολτα και σταματησαμε στο γηπεδο μπασκετ να αραξουμε λιγακι και οπως καθομασταν στην παραλια γυρναω το κεφαλι μου γιατι ακουσα κτ φονες η οποιες τελικα ερχοντουσαν απο κατι πιτσιρικια στο γηπεδο μπασκετ ομως οταν ξαναγυριζα το κεφαλι μου προς τη θαλασσα επιασε η ακρη του ματιου μου ενα ασπρο πραγμα!!!ξαναγυρισα το κεφαλι μου σιγα σιγα χωρις να πω τπτ σε κανεναν και ειδα στο κατω οροφο στο μεσεο παραθυρο ανθρωπινο σωμα κατασπρο το οποιο εκανε μπαμ με μαυρα μακρια μαλια και τα χερια κολλημενα στο σωμα και τελειως ακινητο!!!εμοιαζε με ενα κοριτσι γυρω στα 1.65 και λεπτο!

Μαρτυρία 2η

εχω ακουσει την ιστορια αυτη με τα περισσοτερα στοιχεια απο αυτα που αναφετετε και συγκεκριμενα για την κοπελα..οταν μου πρωτοειπαν την ιστορια ή 8ρυλο-οπως 8ελει κανεις-μου ειπαν οτι οποιος περασει κατα μηκος του σπιτιου(εγω συγκεκριμενα περασα με ενα καραβακι) μετα τις 12 το βραδυ 8α δει μια φιγουρα(ασπρη με νυχτικα-τετοια χαρακτηριστικα κυριως)να στεκεται στο μεσαιο παρα8υρο κατω κατω..μαλιστα οταν ειχα περασει εγω την ειχα δει οπως προανεφερα..επισης μια κοπελα που ηταν μαζι μου παρ’ολο που ειδε την φιγουρα αρχισε να λεει πως ειναι καποιο κολπο και οτι κατι εχουν τοπο9ετησει εκει για να τρομαζουν τον κοσμο..τωρα δεν 3ερω τι ισχυει οταν καποιος βλεπει την φιγουρα και το πιστευει,βλεπει την φιγουρα και δεν το πιστευει ή δεν την βλεπει καν..ισως τα δημιουργουμε στο μυαλο μας,ισως ειναι οντως αλη8ινο και τα βλεπουν μονο ορισμενοι..αλλωστε δεν βλεπουμε ολοι τα παραφυσικα πραγματα..αρα κανεις δεν μπορει πραγματικα να αποδει3ει αν ειναι κατι αληθινο ή απλα ενας ακομη μυθος..εγω παντως πιστευω οτι ειδα

Προηγούμενο άρθρο“ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ” … στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Επόμενο άρθροΤο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτίρια της πρώην Έπαυλης Μαυρομιχάλη, εντόπισαν την Παρασκευή 7 Μαΐου μέσα σε μία […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.