Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Ποιοι είναι οι 8 βουλευτές της Β Πειραιά

Ποιοι είναι οι 8 βουλευτές της Β Πειραιά

4884
0

Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους 8 εκλεχθέντες βουλευτές της Β Πειραιώς. Αυτοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νίνα Κασιμάτη και η Τζένη Βαμβακά, για τη Νέα Δημοκρατιά ο Γιάννης Τραγάκης, για το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, για τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός, για το Ποτάμι ο Νίκος Ορφανός και για τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951.

Επάγγελμα: Μαθηματικός. Σπουδές: Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής της Β Πειραιά με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 2000 και με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές του 2007 και το 2009.
Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του Απολογισμού και του γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους και της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Από την ίδρυσή του Συνασπισμού τo 1992 και μέχρι σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.

Νίνα Κασιμάτη

Η Νίνα Κασιμάτη γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων.

Σπούδασε στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο, έχει φοιτήσει στο UCL, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησε σεμινάριο για την οικονομική ανάπτυξη και τα εργασιακά στην Παγκόσμια Τράπεζα, ΗΠΑ.Συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα (Γιουγκοσλαβία 1999, Ιράκ 2003), σε αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (Γένοβα 2001).Μέλος πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο Ανάν (2004), στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (2006-7), στη νεοφιλελεύθερη ευρωσυνθήκη (2008).Στέλεχος του Νέου Αγωνιστή, ιδρυτικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχει στο κίνημα κατά του Μνημονίου από το 2010.Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.Είναι συντονίστρια της ΟΜ Περάματος και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εύη Καρακώστα

Αρχιτέκτων Μηχανικός -Πολεοδόμος Γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Είναι μητέρα δυο παιδιών. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου. Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Ανθρώπινη Πόλη” και υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι. Δημοτική Σύμβουλος από το 1990 έως το 2000.Υποψήφια Νομάρχης Πειραιά με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο και Νομαρχιακή Σύμβουλος από το 2002 έως το 2010. Υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012. Μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού του ΤΕΕ. Η Εύη έγινε γνωστή στην Α΄και Β΄Περιφέρεια Πειραιά από τους αγώνες της για την ματαίωση της εκποίησης της μαρίνας της Ζέας, για την ανάληψη της ευθύνης των μεγάλων διαδημοτικών χώρων Αθήνας και Πειραιά από την Υπερνομαρχία, για την προστασία του υδάτινου δυναμικού, αλλά και για τη δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού αντί της ιδιωτικής εκμετάλλευσης σε χώρους όπως τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, τα Λιπάσματα, τα προσφυγικά του Αιγάλεω και οι αρχαιολογικοί χώροι του Πειραιά.

Γιάννης Τραγάκης

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό του Πειραιά στις 27.1.1944.
Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι έγγαμος με την Σμαράγδα Καλοβελώνη και έχει δύο παιδιά.
Επάγγελμα: Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. – Από το 1966 διατηρούσε γραφείο μελετών και κατασκευών και το 1971 ίδρυσε την εταιρεία “Ι. Τραγάκης & Π. Ζεντέλης Ο.Ε.”.
Σπουδές: Τοπογράφος Μηχανικός (Ε.Μ.Π.) – Χημικός (Πανεπιστημίου Αθηνών).
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Β Πειραιώς (Ν.Δ.) στις εκλογές 1974, 1977, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, Απρίλιο 1990, Μάρτιο 2004, Σεπτέμβριο 2007, Οκτώβριο του 2009, Μάιο του 2012 και Ιούνιο του 2012.
Από τον Νοέμβριο 1989 έως τον Ιούνιο 2012 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Β Περιφέρειας του Πειραιά.
Το 2004 εξελέγη Γ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Τον Οκτώβριο του 2007, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2009 εκλέχθηκε εκ νέου Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
Τον Φεβρουάριο του 2010, εκλέγεται Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας & Πειθαρχικού της Ν.Δ.
Τον Μάιο του 2012 εκλέγεται Α Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Στις 29 Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται Α Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Έχει εκλεγεί Γραμματέας της Βουλής (1974) και Κοσμήτορας της Βουλής (1990).
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης της Βουλής και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) – Πρόεδρος της Επιτροπής για την τιμή του πολιτικού κόσμου (Πόθεν Έσχες για τα έσοδα και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και των Κομμάτων / Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004 – 2007) – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των όσων Περιλαμβάνονται στις Δικογραφίες που Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, σχετικά με Θέματα Εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007) – Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΑΓΕΤ (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 1990 – 1993) – Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Η.Π.Α – Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Κίνας – Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Ρωσίας, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Γαλλίας Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε θέματα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών.
Επιτροπές της Βουλής
• Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Θέση: Πρόεδρος
• Επιτροπή προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2014 – Θέση: Πρόεδρος
• Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Θέση: Μέλος
• Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής <Ωφελείας (ΔΕΚΟ) – Θέση: Μέλος

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. – Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. – Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. – Υπεύθυνος του Γραφείου Τεκμηρίωσης του Κόμματος – Γραμματέας της Γραμματείας τέως Βουλευτών και Πολιτευτών της Ν.Δ.
Κοινωνικές δραστηριότητες
• Μέλος του Τ.Ε.Ε., Μέλος του συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών.
• Μέλος της Φωτογραμμετρικής εταιρείας.
• Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για το Περιβάλλον (Globe).
• Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
• Είχε εκλεγεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004).

Διαμαντώ Μανωλάκου

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1959 στον Πειραιά.
Επάγγελμα: Γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας Ελλάδας (1984-2004).
Σπουδές: Πτυχίο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (1990).

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες

-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (1992).
-Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2004-2008.
-Μέλος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών.
-Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
-Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
-Μέλος της Αντιπροσωπείας στις Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ- Αρμενίας, ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν και ΕΕ-Γεωργίας και της Αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση.
-Αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Γιάννης Λαγός

Ο Γιάννης Λαγός είναι 40 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας και βουλευτής Β Πειραιώς της Χρυσής Αυγής. Κατάγεται από τον Πειραιά. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.

Νίκος Ορφανός

Ηθοποιός, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια έχει εργαστεί στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με σχολεία, θεραπευτικές κοινότητες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παράλληλα, αρθρογραφεί για όλα εκείνα τα ζητήματα που τον συγκινούν, κυρίως όμως για τέχνη, μουσική αλλά και πολιτική. Είναι 44 ετών.

Δημήτρης Καμμένος

Γεννήθηκε στην Αθήνα την 27η Απριλίου 1966.
Υποχρεωτική εκπαίδευση στον Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων, Τμήμα Δ/κσης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία
Ο Δημήτρης Καμμένος έχει μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων.
Σήμερα, κατέχει την θέση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιριών Think Big, με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Μάλτα, Τίρανα, Λονδίνο, Κύπρο,Ντουμπάι και Ντόχα. Ο Όμιλος με εταιρίες του όπως η Politics Global Com, η AWG TAG Athens δραστηριοποιείται στην Στρατηγική Επικοινωνία & Δημόσιες
Σχέσεις/Διαφήμιση, Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων σε Ενέργεια, Υγεία, ΜΜΕ,
Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εταιριών, αναδιαρθρώσεις χρεών αλλά και στην μεταφορά χρηματοοικονομικής τεχνογνωσίας.
Προγενέστερα έχει διατελέσει αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εταιρίαLobbying, Cassidy & Associates/ Washington, DC με έδρα την Αθήνα.
Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Δ/ντης στην American Express Intl ενώ έχει συνεργαστεί σε διεθνή χρηματοδοτικά έργα αλλά και την έκδοση εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων, με τις διεθνείς τράπεζες CALYON, BERENBERG,Standard Chartered και τον χρηματοπιστωτικό οίκο Tradition/Geneva.
Ο Δημήτρης Καμμένος είναι διαζευγμένος και έχει μία κόρη 17 ετών την Ελένη-Ιφιγένεια (Έλεια), είναι έφεδρος λοχαγός των ειδικών δυνάμεων, αγαπά την μελέτη της Κβαντικής Θεωρίας και ακούει μουσική ροκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.