Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Αυτοί είναι οι Βουλευτές της Α’ Πειραιώς μετα τις εκλογές της 20ης...

Αυτοί είναι οι Βουλευτές της Α’ Πειραιώς μετα τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

7017
0

Μετά τις εκλογές της 20/9/2015 που είχαν νικητή και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ,στην Α Πειραιά εκλέχθηκαν 6 βουλευτές αΟι 6 αυτοί βουλευτές είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, η Ελένη Σταματάκη και ο Κωνσταντίνος Δουζίνας και Γεωργία Γεννιά για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Κατσαφάδος για τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Κούζηλος για τη Χρυσή Αυγή.

Αντιθέτως δεν εκλέγονται η Σταυρούλα Αντωνάκου για το Ποτάμι και ο Στάθης Λεουτσάκος που πήγε απο τη Σύριζα στη Λαική Ενότητα,ενω για πρώτη φορά εκλέγονται ο Κώστας Δουζίνας και Γεωργία Γεννιά για τον Σύριζα που για πρώτη φορά έχει 4 βουλευτές

Σύντομα βιογραφικά των (νεο)εκλεχθέντων, όπως παρουσιάζονται στα sites των κομμάτων.

Θοδωρής Δρίτσας

Στον Πειραιά γεννήθηκε το 1947
Συμμέτοχος από τα εφηβικά του χρόνια συνεχώς, σε κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις στον Πειραιά & στις γειτονιές του, στην Αττική, στην Ελλάδα, στις ευρωπορείες, στην Παλαιστίνη…
Ανένταχτος, υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς, συμμετέχω στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την ίδρυσή του. Το ίδιο στο «Χώρο Διαλόγου…», όπως και στο Ευρωπαϊκό & στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.
Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Δημοτικός Σύμβουλος για πέντε χρόνια. Πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής το 2007, επανεκλέχθηκα το 2009. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος από το 2010.

Ελένη Σταματάκη

Μέλος της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς (ΑΚΟΑ).
Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.
Ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου Στοά, πόλος πολιτισμού για την πόλη.
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στο γυναικείο – φεμινιστικό Κίνημα, Γραμματέας της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Πειραιά, μέλος της Ομάδας «S.O.S. τηλέφωνο από γυναίκες για γυναίκες» και της «Παγκόσμιας πορείας Γυναικών». Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος το 1982. Ιδρυτικό μέλος του Λιμανιού της Αγωνίας.
Εργάστηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά, ως παραγωγός εκπομπών.
Δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης και συμμετείχε σε όλες τις ελληνικές και διεθνείς συναντήσεις και δράσεις.Επισκέφτηκε τις αυτόνομες περιοχές των Ζαπατίστας στο Μεξικό, ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Συμπαράστασης.
Δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα «Δεν πληρώνω» και στο Κίνημα ενάντια στο παράνομο Χαράτσι της Δ.Ε.Η.
Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κωνσταντίνος Δουζίνας

Ο Κώστας Δουζίνας είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics. Είναι τακτικός καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Middlesex και Lancaster και υπήρξε από το 1992 ιδρυτικό μέλος της Νομικής Σχολής του Κολλεγίου του Birkbeck. Υπήρξε Πρόεδρος της Σχολής από το 1996 έως το 2002 και επικεφαλής των προέδρων όλων των Νομικών Σχολών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την περίοδο 1999-2000. Ο Κώστας Δουζίνας υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, των Παρισίων, της Θεσσαλονίκης και της Πράγας, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, της Νομικής Σχολής Καρντόζο, του Πανεπιστημίου Γκρίφφιθ και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Διευθυντής του ακαδημαϊκού περιοδικού “Law and Critique: International Journal of Critical Legal Thought”.
Σημαντικότερα έργα του: “Postmodern Jurisprudence”, “Justice Miscarried”, “The Legality of the Contingent”, “Ο λόγος του νόμου”, “Law and the Image”, “Critical Jurisprudence”, “Human Rights and Empire”, “Adieu Derrida” (2006). Το έργο του έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.

Γεωργία Γεννιά

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974 , ενώ έχω προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας. Το 1998 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών “Αλέξανδρος Δελμούζος” του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. ήταν μέλος του Δ.Σ. Του Κ.Ε.Γ.Μ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για τη Γυναίκα της Μεσογείου ). Σήμερα , ζει και εργάζεται ως δασκάλα στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη με τον γυμναστή και πρώην καλαθοσφαιριστή του Πειραϊκού , Στράτο Βαφεία κι έχει έναν γιο τον Στέφανο -Σωκράτη , πέντε χρονών.

Το Μάιο του 2010 , διαχώρισε τη θέση της από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισε να συμβάλλω ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό “ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ” .Το 2011-12 ήτανν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα τη βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και συμμετείχε στην δημιουργίας  της Πολιτικής Κίνησης “Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές μου, αποφασίσαν να συμπράξουν εκλογικά με το συνδυασμό “ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ”.

Κώστας Κατσαφάδος

Ο Κώστας Κατσαφάδος γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά. Από το Μάρτιο του 2006 έως το Σεπτέμβρη του 2007 εργάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως επιστημονικός Συνεργάτης και Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Στη συνέχεια το Σεπτέμβρη του 2007 έως τον Οκτώβρη του 2009 εργάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Ειδικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Και τέλος από το Μάρτιο του 2007 έως και σήμερα είναι Ιδιοκτήτης Λογιστικού Γραφείου στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το τμήμα «Οικονομικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «MBA – Tourism Management» του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά με Θέμα: «Οικονομία & Εθνικό Συμφέρον: Ανάλυση των Πολιτικών & Οικονομικών Σχέσεων Ελλάδος – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 1995-2008». Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Νικόλαος Κούζηλος

Εμποροπλοίαρχος. Εκλέχθηκε βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων στις εκλογές του 2012. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 έθεσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά.

Σταυρούλα Αντωνάκου

Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα. Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, 2 φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρξε Αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς και Αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς. Είναι Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠώς ψήφισε ο Δήμος Σαλαμίνας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015
Επόμενο άρθροΈπεσε δέντρο στο Χατζηκυριάκειο λόγω του ισχυρού αέρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.