Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Επτά χιλιάδες πασχαλινά δέματα αγάπης μοιράστηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Επτά χιλιάδες πασχαλινά δέματα αγάπης μοιράστηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

286
0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Επτά χιλιάδες πασχαλινά δέματα αγάπης, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μοίρασαν σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» κ. Βασίλης Βασιλειάδης.

 

Συγκεκριμένα, τα χιλιάδες δέματα αγάπης που προσφέρθηκαν σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς περιείχαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η Εκκλησία είναι μία μεγάλη αγκαλιά επάνω στην φλεγομένη μας Γη. Ο Πειραιάς, η ναύλοχος πόλις, το πρώτο λιμάνι της χώρας, ακριβώς αυτό το μήνυμα προσπαθεί να το μεταλαμπαδεύσει σε πράξη ζωής και μαζί με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον ευπατρίδη Πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, μεγάλο ευεργέτη της πόλης και της Μητροπόλεως Πειραιώς, ακριβώς αυτή την πραγματικότητα της μεγάλης αγάπης την υλοποιεί στην καθημερινή προσφορά στοργής και συσσιτίων σε ανήμπορους και ανέστιους ανθρώπους, που φτάνουν στον Πειραιά απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης μας. Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σταθερά ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στην κοινωνία του Πειραιά και ευρύτερα, πόσο μάλλον τα τελευταία εννέα χρόνια, όπου στη Δημοτική Αρχή έχουμε τη χαρά να συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Μαρινάκης, καθώς κι άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Ολυμπιακό.

Σε μία συμμαχία του Δήμου Πειραιά, της Μητρόπολής μας και του Ολυμπιακού, είμαστε εδώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπως κάθε χρόνο, για να μοιράσουμε τα γεύματα αγάπης σε Πειραιώτες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Πειραιά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιεί διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, μέσα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και από τον εθελοντισμό.

Μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη και ο κάθε πολίτης να είχε το εισόδημα εκείνο που να μην χρειάζεται να προστρέξει στις εκκλησίες ή σε άλλες δομές για να βρει ένα γεύμα, όμως όσο υπάρχει αυτή η ανάγκη πρέπει να είμαστε δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα σήμερα εδώ ενόψει του Πάσχα, κάνοντας πράξη τα βασικά μηνύματα αυτής της μεγάλης γιορτής, την αγάπη και την αλληλεγγύη».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, επιταγή εκ μέρους του για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Πειραϊκής Εκκλησίας. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε:

 

«Σας φέρνω από τον κύριο Μαρινάκη τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μία επιταγή για το πασχαλινό γεύμα των ανήμπορων συμπολιτών μας, αλλά και τέσσερις επιταγές για τους άμισθους ιερείς που δίνουμε κάθε μήνα, όπως ξέρετε έχουμε υπερβεί στη μισθοδοσία τις 350.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, δίνονται στον Δήμο Πειραιά όπως γνωρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης εκατοντάδες χαρτοκιβώτια τροφίμων για την ανακούφιση των ανήμπορων συμπολιτών μας».

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εµπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης.

 

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Ολυμπιακού U23 κ. Γιάννης Μανιάτης και οι ποδοσφαιριστές κ.κ. Απόστολος Αποστολόπουλος και Γιώργος Μαρίνος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά εμπόδια που παρουσιάζονται, έδειξε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, για μια ακόμη χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, πρόσφερε και φέτος χιλιάδες «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως ο Χριστός μας «δεν ήρθε στον κόσμο για να ανέβει σε έναν θρόνο να Τον τιμήσουν και να Τον δοξάσουν οι άνθρωποι, αλλά σε έναν Σταυρό για να παραδώσει τον εαυτό Του από άπειρη αγάπη και άπειρη μακροθυμία», υπογράμμισε πως ο ίδιος ο Κύριος μας κάλεσε όλους, εάν θέλουμε να είμαστε μεγάλοι, δυνατοί και σπουδαίοι, να γίνουμε διάκονοι και βοηθοί των άλλων ανθρώπων, διαβεβαιώνοντάς μας πως όταν κοιτάζουμε με αγάπη τον συνάνθρωπό μας, θα βλέπουμε στη ζωή μας τον ίδιο το Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του στον παριστάμενο Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη ο οποίος, όπως είπε «είναι συστοιχισμένος σε αυτή την διακονία», καθώς και την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Μεγάλο Ευεργέτη της τοπικής μας Εκκλησίας κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, χάρη στην σημαντική προσφορά του οποίου, η Μητρόπολή μας αντιδώρησε και φέτος τα «δέματα αγάπης», αφού δια του εκπροσώπου του κ.Βασίλη Βασιλειάδη, Προέδρου του Σταδίου Καραϊσκάκη, πρόσφερε και φέτος μία επιταγή ύψους 10.000€, ποσό το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην περαιτέρω ενίσχυση του φιλανθρωπικού μας έργου και τέσσερις επιταγές για την μισθοδοσία ισάριθμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος.

«Δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά ο καθένας πρέπει να αισθάνεται την στοργή του άλλου ανθρώπου. Ο Ολυμπιακός αυτό το ήθος θέλει να διακρατήσει διαχρονικά, όχι απλώς το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’, αλλά κυρίως αυτή την συναντίληψη και την ενότητα», είπε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τον κ.Βασιλειάδη και παίκτες από την ομάδα του Ολυμπιακού, παρακαλώντας τους να μεταφέρουν στον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, «τον ευπατρίδη και Μεγάλο Ευεργέτη του Πειραιά και της Μητροπόλεώς μας», όπως τόνισε, τις άπειρες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιώαννη Μώραλη και τον παριστάμενο Αντιδήμαρχο Προσόδων κ.Γρηγόρη Καψοκόλη και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση με υγεία», υπενθυμίζοντας πως «η μητέρα μας Εκκλησία και ο Κύριός μας πάντοτε θα είναι μια ανοιχτή ζεστή αγκαλιά που δεν θα ξεχνούν ποτέ κανέναν». «Σας εύχομαι να έχετε την ειρήνη του Θεού στη ζωή σας και την αγάπη που είναι το μεγαλύτερο δώρο και το μεγαλύτερο εφαλτήριο στην καθημερινότητά μας», είπε καταλήγοντας.

Από την πλευρά τους τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, όσο και ο Πρόεδρος του Σταδίου Καραϊσκάκη κ.Βασίλης Βασιλειάδης, συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά στην τοπική μας Εκκλησία.

«Το σύνθημά μας είναι ‘’κανείς Πειραιώτης να μην είναι μόνος’’, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μώραλης και κάνοντας λόγο για τα μηνύματα της αγάπης και της αλληλεγγύης, κάλεσε όσους μπορούν να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται, ενώ ο κ.Βασιλειάδης αναφερόμενος στα πασχαλινά γεύματα των ανήμπορων συμπολιτών μας, έκανε λόγο για τις προσπάθειες ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους υπευθύνους Ιερείς των Φιλοπτώχων Ταμείων, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα μέσω των ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος προς τους ακροατές της Πειραϊκής Εκκλησίας, οι οποίοι συνδράμουν ενεργά σε όλη αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια, ανέφερε πως «σήμερα αποδεικνύουμε αυτό το οποίο λέμε κάθε ημέρα από τα ερτζιανά κύματα της Πειραϊκής Εκκλησίας, ότι η αγάπη δεν είναι μία θεωρία, αλλά είναι μία έμπρακτη εφαρμογή των λόγων του Χριστού». «Δεν μπορούμε να τιμήσουμε το Πάσχα καλύτερα από το να συνδράμουμε τους αδελφούς μας τους ελαχίστους», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή γιορτή είναι μία δυνατή απόδειξη προσφοράς, αγάπης και στοργής».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνδράμουν στο έργο αυτό, διαβεβαιώνοντάς τους πως «στον Πειραιά, η καρδιά και η ψυχή όλων μας, είναι προσανατολισμένη στον αδελφό μας τον ελάχιστο». «Τιμούμε το Πάθος του Κυρίου μας και αγαπούμε να αντιπελαργίζουμε αυτή την απέραντη ευγνωμοσύνη στο Πάθος του Χριστού με την προσφορά της στοργής και της αγάπης στον κάθε άνθρωπο», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας πως η Πειραϊκή Εκκλησία «είναι μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε άνθρωπο που φθάνει στα όρια της Μητροπόλεώς μας και που γίνεται η εικόνα του Θεού που περπατάει δίπλα μας»,

Να αναφέρουμε ότι οι Ενορίες μας θα δέχονται τις προσφορές των πιστών, καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και φυσικά θα τις αντιπροσφέρουν στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

imeres thalassas
Προηγούμενο άρθροΧ.Τσιλιγκίρη : Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στις φετινές βουλευτικές εκλογές
Επόμενο άρθροΠασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.