Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 160 νέοι μπλέ κάδοι ανακύκλωσης στον Πειραιά

160 νέοι μπλέ κάδοι ανακύκλωσης στον Πειραιά

619
0

Με νέους μπλε κάδους και δύο μικρά απορριμματοφόρα, ενισχύεται ο τομέας της ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά. Οι πρώτοι 160 νέοι μπλε κάδοι, τοποθετήθηκαν ήδη σε περιοχές της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, ενώ το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα παραλάβει επιπλέον κάδους και για τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες.

 

Παράλληλα, ανακατασκευάστηκαν πλήρως δύο μικρά απορριμματοφόρα, τα οποία, εξαιτίας του μεγέθους τους, μπορούν να κινηθούν και σε στενότερους δρόμους, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο της ανακύκλωσης στον Πειραιά σε περισσότερες περιοχές και γειτονιές της πόλης.

 

Η τοποθέτηση των νέων μπλε κάδων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών του Δήμου Πειραιά για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και τη διαλογή απορριμμάτων στην πηγή, όπως είναι το πρόγραμμα συλλογής οργανικών αποβλήτων από σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με την τοποθέτηση 600 καφέ κάδων σε όλη την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε: «Με την τοποθέτηση νέων μπλε κάδων σε περισσότερα σημεία, ο Δήμος Πειραιά κάνει ακόμα ένα βήμα για την περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη. Είναι επιτακτική ανάγκη, και για την προστασία του περιβάλλοντος και για εξοικονόμηση πόρων, να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων μας που καταλήγει στον ΧΥΤΑ. Με τη διεύρυνση του δικτύου των μπλε κάδων, με το πρόγραμμα συλλογής οργανικών αποβλήτων σε καφέ κάδους, αλλά και ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης για νοικοκυριά το οποίο δρομολογούμε, στόχος μας είναι να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης μας. Η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούμε είναι καταλυτική, ώστε τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς να γίνει μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας σε δήλωσή του τόνισε: « Με την προσθήκη των δύο μικρών απορριμματοφόρων στο δίκτυο της ανακύκλωσης, μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε στενότερους δρόμους και γειτονιές στην πόλη μας. Κάνουμε την αρχή στην Α’ Δημοτική Κοινότητα, βάζοντας 160 μεγάλους και μικρούς κάδους σε νέες περιοχές. Στόχος μας είναι να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης στην πόλη μας και να μειώσουμε τα απορρίμματα που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ. Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε και τους πολίτες να είναι σύμμαχοί μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.