Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Τελέστηκε o Aγιασμός υδάτων στον Πειραιά απο τους Παλαιοημερολογίτες

Τελέστηκε o Aγιασμός υδάτων στον Πειραιά απο τους Παλαιοημερολογίτες

1256
0
πηγή imab.gr

Παρουσία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, περισσότεροι από 20 πιστοί βούτηξαν εχθέs το πρωί στα παγωμένα νερά του λιμανιού της πόλης για να πιάσουν τον Σταυρό κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Εκατοντάδες ακόλουθοι του παλαιού ημερολογίου συγκεντρώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη ΓΟΧ Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιο.

Φωτογραφίεs απο τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό στο παρακάτω album τηs ΙΕΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΧ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ στο flickr.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Φιλίππου από όπου σχηματίστηκε εντυπωσιακή λιτανευτική πομπή η οποία μετέφερε τον Τίμιο Σταυρό στον χώρο της τελετής.

Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Οι παλαιοημερολογίτες ή «Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί», όπως αποκαλούνται, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στην Ελλάδα και ακολουθούν το παλαιό, ιουλιανό, ημερολόγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.