Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Στα τέλη Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς-Λεμεσός για το...

Στα τέλη Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς-Λεμεσός για το 2023

563
0

 

Πολύ μεγάλο αναμένεται και φέτος το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή Λεμεσός – Πειραιάς, που ως γνωστό ξεκίνησε πέρσι με το πλοίο Daleela και την εταιρεία Scandro Holding που ήταν η ανάδοχος εταιρεία μετά από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Το καλοκαίρι του 2022, ταξίδεψαν με τα 22 δρομολόγια που έγιναν πάνω 7000 επιβάτες ενώ μεταφέρθηκαν πάνω από 2200 οχήματα. 

Η Scandro Holding ετοιμάζεται πλέον για το καλοκαίρι της νέας χρονιάς και οι εκτιμήσεις είναι ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα και το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερο. Ήδη καθημερινά κόσμος επικοινωνεί τόσο με την εταιρεία όσο και με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ζητώντας πληροφορίες για τα δρομολόγια και τα εισιτήρια.

Η OffsiteNews επικοινώνησε με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Scandro Holding κ. Μάριο Μιχαήλ με σκοπό να ενημερωθούμε για το πως προετοιμάζεται η εταιρεία για τα φετινά δρομολόγια.

Τέλος Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις – Τέλος Φεβρουαρίου τα εισιτήρια

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις για τα δρομολόγια και άλλες σχετικές λεπτομέρειες, αναμένεται να γίνουν περί το τέλος Ιανουαρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως και πότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους. Αναμένεται ότι τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στην σχετική πλατφόρμα για τον κόσμο περίπου τέλος Φεβρουαρίου. «Συστήνουμε στον κόσμο να κλείνει τα εισιτήρια του με επιστροφή εάν θα επιστρέψει Κύπρο. Πέρσι αρκετοί έκλειναν μονή διαδρομή και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης δεν υπήρχαν θέσεις για να επιστρέψουν».

Όσον αφορά το πότε θα αρχίσουν τα δρομολόγια, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τα λιμάνια για τις διαθέσιμες μέρες και ώρες. «Οι ημερομηνίες για τα δρομολόγια εξαρτώνται κυρίως από τις μέρες και ώρες που θα μας δώσουν τα λιμάνια της Λεμεσού και του Πειραιά για το πότε θα μπορεί το πλοίο να μπει και να βγει από το λιμάνι».

Εκτιμάται ότι τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου μέσα Ιουνίου χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο για την ώρα. Πέρσι ξεκίνησαν 19 Ιουνίου. Το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι περί τα μέσα Σεπτεμβρίου (Πέρσι ήταν 16 Σεπτεμβρίου). «Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο όμως και καλύτερα να περιμένουμε τις ανακοινώσεις τέλος του μήνα, αφού λάβουμε και την σχετική ενημέρωση από τα λιμάνια» σημείωσε ο κ. Μιχαήλ.

Ίσως μικρές αυξήσεις στους φόρους των λιμανιών

Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι ίσως υπάρξουν κάποιες μικρές αυξήσεις στους φόρους και λιμενικά τέλη για κάθε επιβάτη και τα οχήματα.

«Πιθανόν να υπάρξει μια μικρή αύξηση στους φόρους για κάθε επιβάτη. Δεν θα είναι κέρδος της εταιρείας αλλά αύξηση φόρου από τα λιμάνια. Για παράδειγμα να αναφέρω ότι το αεροπορικό κάθισμα πέρσι στοίχιζε 38.21 ευρώ. Τα 8 ευρώ ήταν για την εταιρεία και τα υπόλοιπα 30.21 ευρώ ήταν φόροι και λιμενικά τέλη».

Δείτε πιο κάτω τις περσινές τιμές για επιβάτες και οχήματα

f

Βάζουν και ίντερνετ στο πλοίο

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά πέρσι, ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους επιβάτες, όταν το πλοίο ήταν μακριά από κάποια ακτή. Ο κ. Μιχαήλ, τόνισε ότι το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί και φέτος στο πλοίο θα υπάρχει και ίντερνετ. Θα υπάρχει μια μικρή χρέωση για όποιον επιβάτη θέλει να χρησιμοποιεί ίντερνετ. Θα είναι επιλογή του καθενός δηλαδή.

Ίσως αλλαγή πλοίου

Η εταιρεία θα αποφασίσει εάν τα δρομολογια θα εκτελούνται από το DELEELA όπως και πέρσι ή εάν θα επιλεγεί κάποιο άλλο πλοίο της εταιρείας σημείωσε ο κ. Μιχαήλ.

Ακόμα καλύτερα φέτος τα πράγματα

Όσον αφορά τα φετινά δρομολόγια, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι κάποια μικροπροβλήματα που εντοπίστηκαν πέρσι θα διορθωθούν. «Πέρσι ήταν ένα τεστ. Ήταν πολύ λειτουργική η γραμμή και εξυπηρετήσαμε αρκετό κόσμο. Κρατάμε τα θετικά και το γεγονός ότι κόσμος το αγκάλιασε. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επιβάτες».

«Περιμέναμε την μεγάλη ανταπόκριση»

Όσον αφορά την περσινή μεγάλη ανταπόκριση, ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι περίμενε ότι ο κόσμος θα αγκάλιαζε την ακτοπλοϊκή γραμμή.  «Υπήρχε και ζήτηση που δεν μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και απολογούμαστε σε αυτά τα άτομα. Περίμενε πολύς κόσμος την ακτοπλοϊκή γραμμή για διάφορους λόγους. Είτε λόγο κόστους αφού είναι φθηνότερη από τα αεροπορικά, είτε επειδή ήθελε να ταξιδέψει στην Ελλάδα με το όχημα του, είτε επειδή ήθελε να μεταφέρει πράγματα στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα αρκετοί φοιτητές που χρησιμοποίησαν το πλοίο για το ταξίδι τους στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο».

2300 άτομα με αεροφοβία ταξίδεψαν με το πλοίο

Ο κ. Μιχαήλ μας ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία από ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από επιβάτες, περίπου 2300 που ταξίδεψαν με το πλοίο έχουν αεροφοβία. Φοβούνται δηλαδή τα αεροπλάνα και περίμεναν πώς και πώς την ακτοπλοϊκή γραμμή για να ταξιδέψουν εκτός Κύπρου. «Επιπλέον ταξίδεψε αρκετός κόσμος που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να ταξιδέψει με το αεροπλάνο».

Συζητήσεις και για δρομολόγια στο Ισραήλ

Ο κ. Μιχαήλ, ανέφερε στην OffsiteNews, ότι η εταιρεία του, είναι σε συζητήσεις με τις αρχές των λιμανιών στο Ισραήλ, βολιδοσκοπώντας τα δεδομένα για να ξεκινήσουν δρομολόγια και προς το Ισραήλ. Τονίζεται ότι αυτό το δρομολόγιο θα είναι ανεξάρτητο από το δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς.

«Είμαστε σε συνομιλίες με τα λιμάνια του Ισραήλ για να έχουμε δρομολόγια. Το θέμα είναι να μας δεχτούν τα λιμάνια του Ισραήλ αφού την καλοκαιρινή σεζόν όλα τα λιμάνια είναι γεμάτα. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, ούτε κάτι ανακοινώσιμο.  Είμαστε σε διαβουλεύσεις. Δεν είναι επιδοτούμενο αυτό το δρομολόγιο. Είναι δική μας πρωτοβουλία. Έχουμε ζητήσει από τα λιμάνια του Ισραήλ είσοδο έξοδο μέρες ώρες και κόστος. Εάν υπάρξει θετική κατάληξη, θα είναι δοκιμαστικό το φετινό καλοκαίρι για να δούμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον».

πηγη brief.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.