Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Προκρίνεται η επέκταση του Μετρό παρά του Τραμ προς Κερατσίνι-Περαμαα

Προκρίνεται η επέκταση του Μετρό παρά του Τραμ προς Κερατσίνι-Περαμαα

1804
0

Περισσότερο προσανατολισμένο σε μελλοντική επέκταση του Μετρό προς το Κερατσίνι και το Πέραμα είναι το Υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό οπως διαβάζουμε στο ypodomes.com.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν  στο μέλλον το Μετρό να φτάνει σε αυτούς τους δύο Δήμους ως κλάδος της Γραμμής 3 με εκκίνηση από τη Νίκαια ή τα Μανιάτικα με στόχο να καλύψουν τα πυκνοκατοικημένα προάστια. Αυτό θα προκύψει βέβαια από την σχεδιαζόμενη επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό (ΜΑΜ) που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η Αττικό Μετρό οπως αναφέρει χαρακτηριστικά o Nίκος Καραγιάννης του ypodomes.com

Στα πλάνα της Αττικό Μετρό υπήρχε η επέκταση του Τραμ από το λιμάνι του Πειραιά στο Κερατσίνι και το Πέραμα όμως προς το παρόν τα σχέδια αυτά έχουν παγώσει λόγω της αντίδρασης που έχει προβάλει ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης που ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του Μετρό προκειμένου να καλυφθεί η περιοχή.

Βέβαια ακόμα και αν τελικά επιλεγεί να πάει το Μετρό αντί για το Τραμ, είναι άγνωστο πόσα χρόνια θα πάρει για να μπει σε υλοποίηση μιας και τώρα στη «σειρά» για χρηματοδότηση και υλοποίηση είναι η Γραμμή 4 με κόστος πάνω από 2 δις.ευρώ και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον με κόστος επίσης 400εκατ.ευρώ.

Αντιθέτως οπως αναφέρει χαρακτηρισιτκά το ypodomes  το Τραμ  σε φάση κατασκευής υπο κανονικές συνθήκες βέβαια ,εχει κόστος στο 1/10 από το Μετρό θα μπορούσε πολύ πιο γρήγορα να φτάσει να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί, προσφέροντας τη δυνατότητα στην περιοχή να συνδεθεί με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχίας της πρωτεύουσας.

πηγή ypodomes.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.