Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο πολιτικός κόσμος του Πειραιά καταδίκασε την επίθεση στο Παπαστράτειο

Ο πολιτικός κόσμος του Πειραιά καταδίκασε την επίθεση στο Παπαστράτειο

741
0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, κ. Νικόλαος Βλαχάκος, με αφορμή την εγκληματική επίθεση κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού, που έγινε στο Παπαστράτειο, κατά την διάρκεια του αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού- Γλυφάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τέτοια εγκληματικά γεγονότα, με εισβολές οπλοφόρων ομάδων, βιαιοπραγίες, τραυματισμούς φιλάθλων και όχι μόνο, αποτελούν εικόνες ντροπής, δυστυχώς όμως γνώριμες σε όλους, οι οποίες πρέπει να εκλείψουν με κάθε τρόπο.

Έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως ιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, ως φίλαθλος, αλλά κυρίως ως άνθρωπος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ αυτή την άνανδρη και εγκληματική επίθεση και ζητώ επιτακτικά από την Πολιτεία, επιτέλους, να κάνει το χρέος της. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δοκιμάζεται σκληρά.»

Αντίστοιχα ακολουθεί η δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κου Νίκου Μπελαβίλα για την επίθεση στο Παπαστράτειο

Αποτροπιασμό και θυμό προκαλεί η εγκληματική επίθεση κουκουλοφόρων σε αγώνα πόλο γυναικών. Είναι η τρίτη ανεξιχνίαστη επίθεση που γίνεται μέσα σε ένα μήνα. Η αυτονόητη καταδίκη πλέον δεν αρκεί. Ο Πειραιάς δεν μπορεί να γίνεται τόπος μάχης όπου αναμετρούνται θερμοκέφαλοι. Τα σωματεία, οι ομάδες, οι επικεφαλής τους, οι ιδιοκτήτες τους, έχουν ευθύνες. Και αν αυτοί δεν μπορούν να βάλουν τάξη στα του οίκου τους είναι επιτακτική η ανάγκη να παρέμβει η Πολιτεία. 
Όσοι κρύβονται από πίσω να ξέρουν ότι δεν θα αφήσουμε να μετατρέψουν την πόλη μας σε «Φαρ Ουέστ».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Μώραλη σε σχέση με τα επεισόδια  στο Παπαστράτειο στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο.

 

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να  παρέχει ασφάλεια»

«Το κράτος και η πολιτεία έχει την υποχρέωση βάση του Συντάγματος να παρέχει ασφάλεια. Δεν στέκομαι στο χθεσινό, στέκομαι στο γεγονός ότι  τα φαινόμενα είναι πολλά και οι δηλώσεις των υπουργών και κατά το παρελθόν, αλλά κυρίως το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια χαλαρότητα και όχι την αυστηρότητα που πρέπει. Έχει αρχίσει ο Έλληνας να υιοθετεί τη νοοτροπία του «δε βαριέσαι συμβαίνουν αυτά». Όχι, δεν συμβαίνουν αυτά ή δεν συμβαίνουν με αυτήν τη συχνότητα και με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ευνομούμενες πολιτείες και κράτη. Δεν συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά στην Ευρώπη που θέλουμε να ανήκουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

 

«Στοχευμένη η χθεσινή εγκληματική επίθεση. Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς»

«Δεν μπορεί εγκληματικά στοιχεία να εισέρχονται σε γήπεδα, σε τράπεζες, σε αστυνομικά τμήματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια και να σπάνε, να επιτίθενται χωρίς ποτέ να συλλαμβάνονται ή όταν συλλαμβάνονται να αφήνονται ελεύθεροι την ίδια ημέρα. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να τελειώσει. Βέβαια θα μου πείτε όταν μπαίνουν στην Ελληνική Βουλή ανενόχλητοι, δεν θα μπουν στο Παπαστράτειο;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη που δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, την όποια πληρώνουμε καθημερινά και θα την πληρώσουμε περαιτέρω. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Βλέπουμε καθημερινές πλέον  επιθέσεις στα Εξάρχεια, στα Πατησιά, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα με μολότοφ, επιθέσεις σε γήπεδα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα και να ευαισθητοποιούμαστε μόνο όταν έχουμε νεκρούς ή τραυματίες. Χθες π.χ. νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού με προβλήματα υγείας και ο πατέρας του τραυματίστηκαν στο Παπαστράτειο. Στο γήπεδο βρίσκονταν άτομα με αναπηρία, σε ένα παιχνίδι το οποίο παρακολουθούσαν 40 με 50 συγγενείς των παικτών. Έγινε μια στοχευμένη εγκληματική ενεργεία, προκειμένου να χτυπήσουν, να τραυματίσουν και ενδεχομένως να σκοτώσουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς».

«Όταν εγκαλούνται  αστυνομικοί γιατί  έκαναν τη δουλειά τους ή γιατί προχώρησαν σε ενέργειες για να σταματήσουν ίδια ή παρόμοια περιστατικά, αντιλαμβάνεστε το μήνυμα που παίρνουν και οι άνθρωποι που είναι στα σώματα ασφαλείας αλλά και η κοινωνία. Πρέπει να αλλάξει τακτική η Πολιτεία και να καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα. Ο λόγος που εκφράζουν ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ο εκάστοτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι υπουργοί όλων των κομμάτων, οι βουλευτές, παίζουν ρόλο στο μήνυμα που παίρνει η κοινωνία και κατ΄ επέκταση αυτοί που τα πράττουν. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτή τη χαλαρότητα. Θα θρηνήσουμε θύματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

«Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες»

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Μώραλης, αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκαν πριν ένα μήνα τα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του Εθνικού Πειραιώς, λέγοντας: «Κάποιοι αντίστοιχοι ανεγκέφαλοι τραυμάτισαν τότε ένα άτομο. Είναι δυνατόν να επιτίθενται στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του Εθνικού Πειραιώς και ειδικά μέσα στον Πειραιά; Δεν είναι φίλοι των ομάδων, είναι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τα χρώματα των ομάδων και οι οποίοι επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν μπορούν να κάνουν εγκληματικές ενέργειες κατά μόνας. Μαζικοποιούνται και την πληρώνει το σύνολο  των οπαδών των ομάδων. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους συλλάβει και να τους τιμωρήσει για να λήξει επιτέλους το θέμα αυτό, όπως έχει λήξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέσα στα γήπεδα».

Ακολουθεί η δήλωση της βουλευτού Α’Πειραιά κας Γεωργίας Γεννιά

Καταδικάζω απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τα σημερινά επεισόδια, που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Παπαστράτειο, στον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού-Γλυφάδας.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ!!!

Άνανδροι χούλιγκανς, δεν σεβάστηκαν τίποτα μπροστά στη λυσσαλέα μανία και την εκδικητικότητα τους. Χτύπησαν γυναίκες, παιδιά, δημοσιογράφους και έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων θεατών, όπως και των αθλητριών των δύο ομάδων. 
Είναι μαύρη σελίδα για τον Ελληνικό αθλητισμό και την υδατοσφαίριση αυτή η δολοφονική επίθεση.
Καλώ άμεσα τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα και να οδηγήσουν τους υπαίτιους στην δικαιοσύνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.