Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ξεκινάνε αύριο 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινάνε αύριο 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

330
0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ενημερώνει τα μέλη του ότι:

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1η  Νοεμβρίου και θα λήξουν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου. Κατόπιν αυτού, προτείνουμε:

Την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν  ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται  στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσηςοφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Καλές Δουλειές!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.