Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Κρουαζιέρα και Κορωνοιός : Μερικά απο τα κρουαζιερόπλοια που δεν άντεξαν την...

Κρουαζιέρα και Κορωνοιός : Μερικά απο τα κρουαζιερόπλοια που δεν άντεξαν την κρίση ,όταν είχαν έρθει στον Πειραιά [videos]

2426
0

Ένας απο τους κλάδους που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα απο την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού είναι αυτός της κρουαζιέρας με αρκετά κρουαζιερόπλοια να έχουν είτε οδηγηθεί στα διαλυτήρια είτε να ετοιμάζονται έχοντας δέσει σε λιμάνια ή ντάνες για αυτόν όταν …αδειάσουν οι γιάρδες αφού έχουν γεμίσει απο πλοία,αφού και άλλες κατηγορίες πλοίων όπως πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων είτε πλοία που ασχολούνταν με το κλάδο της ενέργειας οδηγούνται σωρρηδόν για διάλυση.

Στο παρόν άρθρο ,το οποίο ανανεώνουμε συνεχώς, θα δούμε μερικά απο αυτά  τα άτυχα πλοία σε προσεγγίσεις τους στο λιμάνι του Πειραιά. Η τελευταία ανανέωση έγινε στις 28/7/2022

Αρχικά το πρώτο που οδηγήθηκε στα διαλυτήρια της γείτονας και συγκεκριμένα στην Αλιαγά που βρίσκεται στα 80 χιλιόμετρα απο τη Σμύρνη,ήταν το Sovereign της Pullmantur,μαζί με το αδερφό του Monarch,που φαίνονται και στη φωτογραφία του άρθρου.

Λίγες μέρες πιο μετά ακολούθησαν τα Carnival Imagination,Carnival Fantasy και Carnival Inspiration τα οποία δεν είχαν έρθει ποτέ στον Πειραιά αφού δούλευαν στην Καραϊβική.

Ένα απο τα πλοία που ήταν απο τα πρώτα που έδεσαν λόγω της κρισης και είναι άγνωστο αν θα ξαναδούλέψουν είναι το Costa Victoria , το οποίο έχει αγοραστεί απο ναυπηγείο της Ιταλίας που είχε διαλύσει το άτυχο ομόσταυλο του,Costa Concordia.Το μόνο που είναι γνωστό για αυτο το πλοίο είναι οτι του έχει αφαιρεθεί μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του και περιμένει …το τελευταίο του ταξίδι.

Εδώ πέρυσι σε καλύτερες στιγμές για αυτό

Όπως αναφέραμε τα διαλυτήρια της Αλιαγά θα δεχθούν τα περισσότερα απο τα κρουαζιερόπλοια αφου είναι αυτά που έχουν μέχρι στιγμής έχουν δεχθεί τις κατάλληλες πιστοποιήσεις απο την Ευρωπαικη Ένωση ώστε να δεχθούν πλοία που φέρουν τη σημαία των κρατών μελών της. Η χώρα μας όντας η πιο κοντινή χώρα της Ε.Ε. και απο τις λίγες που έχουν κατάλληλα αγκυροβόλια ..το εξής ένα της Ελευσίνας,αλλα και κόσμο με μεγάλη εμπειρία στη συντήρηση και διαχείριση πλοίων,έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 3 πλοία που πρόκειται να πάνε αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι στον κλάδο της κρουαζιερας μέσα στους επόμενους μήνες για διάλυση στη γείτονα χώρα.

Τα πλοία αυτά είναι τα Marella Celebration,Horizon και τo Marella Dream , τα οποία έχουμε δεί παλαιότερα στο λιμάνι του Πειραιά

Marella Celebration ως Thomson Celebration

Marella Dream ως Thomson Dream,κατασκευασμένο το 1986 ως Homeric για την Home Lines που είχε ιδρυθεί απο τον ευπατρίδη Ευγένιο Ευγενίδη

και το Horizon της Pullmantur με τα χρώματα της θυγατρικής της Croisieres de France.Πρόκειται το πρώτο νεότευκτο του Χανδρή-πως περνανε τα χρόνια….

Ενα πλοίο που έφτασε μόλις σήμερα 23 Νοεμβρίου 2020 στην Αλιαγά της Τουρκίας και πρόκειται να διαλυθεί είναι το Astor που ήταν ένας απο τους πλέον συχνούς επισκέπτες του μεγάλου λιμανιού.

Βέβαια έχουν υπάρξει και άλλα πλοία τα οποία έχουν πωληθεί για διάλυση αλλα όχι στη Τουρκία .Σίγουρα το ένα είναι το Karnika – αδερφό του Pacific Dawn που θα γίνει..πλωτή πολιτεία Bitcoin – το οποίο το βλέπαμε παλιότερα ως Ocean Village Two και σαν AidaBlu και ArosaBlu.To άλλο που έχει πάρει το δρόμο για την Ινδία σύμφωνα με το marinetraffic είναι το Grand Celebration ,γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθει απο την εταιρεία του ,αλλα το λιμάνι της Ινδίας που αναφέρεται δεν είναι άλλο απο το λιμάνι-διαλυτήριο της αχανούς Ασιατικής χώρας.Στον Πειραιά είχε έρθει πάρα πολλές φορές με τα σινιάλα της Iberocruceros.

 

Ένα απο τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που πήγαν χρονικά για διάλυση ελέω του κορωνοϊού στην Ινδία ηταν το Ocean Dream που έπλεε ως Peace Boat κάνοντας παγκόσμιες κρουαζιέρες προωθόντας φιλάνθρωπα μηνύματα .

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει οδηγηθεί στην Αλιαγά της Τουρκίας και το κλασσικό Boudicca.Δυστυχώς σε μερικούς μηνες θα ακολουθήσει και το αδερφό του Black Watch,ενω σήμερα ξεκίνησε το τελευτάιο του ταξίδι για τα διαλυτήρια της Ασίας το τρίτο αδερφο τους Albatros.Ας θυμηθούμε και τα 3 πλοία σε καλυτερες ημερες

BOUDICCA

BLACK WATCH

ALBATROS

Απο τις ντάνες της Ελευσίνας αρχές του χρόνου έφυγε για την Ινδία και το Columbus που είχε αγοραστεί απο εταιρεία συμφερόντων Seajets.

Τελευταίο χρονικά κρουαζιερόπλοιο που έχει πάει για διάλυση ειναι το Antares Experience,το οποίο δεν προλάβαμε να δούμε ως Celestyal Experience αλλα το βλέπαμε συχνά ως Costa neoRomantica

Άλλα 2 κρουαζιερόπλοια που πήγαν για διάλυση στη Τουρκία την περίοδο αυτή που διανύουμε αλλα ήταν δεμένα σε Σαλαμίνα κα Χαλκίδα πριν την πανδημία ηταν το Pearl II και το Gold Club τα οποία ειχαμε δεί ως Saga Pearl II και Golden Iris αντίστοιχα. Σίγουρα υπήρχαν ευκαιρίες να δουλέψουν εφόσον δεν ειχαν πάει πλοία νεότερα για σκράπ,οπότε η πανδημία ηταν το κερασάκι στη τούρτα

Νωρίτερα , στην Τουρκία κατέληξε και το Delphin , που ηταν σταματημένο λόγω χρεών απο το 2016 και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το επανεκινήσει

Ίδια τύχη είχε και το αδελφό του,που άνηκε στην Salamis Cruises , το Salamis Filoxenia το οποίο ομως πήγε στο Πακιστάν για κόψιμο.

Ελπίζουμε αυτή η λίστα να μη μεγαλώσει στο εγγύς μέλλον και πάνε για διάλυση και άλλα πλοία που θυμίζουν πλοία και όχι πλωτές πολυκατοικίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.