Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Απεβίωσε ο Πειραιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Κρητικός

Απεβίωσε ο Πειραιώτης δημοσιογράφος Δημήτρης Κρητικός

1031
0

Απεβίωσε εχθές ο Πειραιώτης Δημοσιογράφος και Φωτογράφος Δημήτρης Κρητικός .

Το θάνατο του έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Έφυγε χθες από τη ζωή ο δημοσιογράφος του Πειραιά Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος εργάστηκε στον χώρο του έντυπου Πειραϊκού Τύπου, καθώς και στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στην Πειραϊκή κοινωνία, την οποία υπηρέτησε με ευσυνειδησία για πολλά χρόνια, καλύπτοντας με τη φωτογραφική του μηχανή όλες τις εκδηλώσεις και τα γεγονότα στην πόλη μας. Αεικίνητος μέχρι την τελευταία στιγμή, αν και πάλευε με την ασθένειά του, συνέχισε να δίνει το “παρών” στα δρώμενα του Πειραιά. Η απώλεια του μας γεμίζει με θλίψη και η απουσία του είναι βέβαιο ότι θα είναι σε όλους μας αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς κος Στέφανος Μίλεσης για την εκδημία του Δημήτρη Κρητικού που ήταν μέλος του Δ.Σ. της Στέγης και εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας

Μόλις πληροφορήθηκα το θάνατο του φίλου και μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου Δημητρίου Κρητικού. Με βαθιά οδύνη γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για έναν άνθρωπο που στάθηκε στη “Στέγη” τα τελευταία χρόνια πραγματικά όσο κανείς άλλος. Για καιρό παρακολουθούσε τις δράσεις της “Στέγης” για λογαριασμό της εφημερίδας “Κοινωνική”. Στις τελευταίες αρχαιρεσίες του συλλόγου έθεσε υποψηφιότητα, εξελέγη και ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου και επικοινωνίας. Πρόθυμος, δραστήριος, αεικίνητος τα μέλη της “Στέγης” τον συναντούσαν παντού, σε εκκλησίες, γήπεδα και σε κάθε δρώμενο που γινόταν στον Πειραιά και πάντοτε έσπευδε να τα εξυπηρετήσει. Η παρουσία του είχε ταυτιστεί με κάθε πειραϊκή εκδήλωση συλλόγου, ομάδας ή του Δήμου. Δυστυχώς η εκλογή στις τελευταίες αρχαιρεσίες συνέπεσε με τα μέτρα για την πανδημία όπου η “Στέγη” βρέθηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ανενεργή κι έτσι δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Δημήτρη να δείξει έμπρακτα την αγάπη του η οποία όμως ήταν δεδομένη καθώς ακόμα και στις περιόδους εκείνες επικοινωνούσαμε για να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στα πολιτιστικά του Πειραιά με τους ελάχιστους τρόπους που είχαν απομείνει μέσω του διαδικτύου και της ψηφιακής επικοινωνίας. Ο Κρητικός αγαπούσε τόσο τον Πειραιά όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη για αυτό άλλωστε και υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρητών “Ομόνοια”. Με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι μέρα και νύχτα η απουσία του θα γίνει αισθητή σε όλους τους Πειραιώτες και σε εμάς στη “Στέγη”. Ο Κρητικός υπήρξε μεταξύ άλλων καλός χριστιανός, εκδήλωνε την πίστη του και την προσήλωσή του με κάθε τρόπο στην πειραϊκή εκκλησία όπου και εκεί είχαμε αναπτύξει συνεργασία. Φίλε Δημήτρη, σε χαιρετώ θεωρώντας ότι δεν μας εγκατέλειψες αλλά αναχώρησες για ένα ακόμα ρεπορτάζ από εκείνα που μόνο εσύ μπορούσε να καλύψεις. Καλή δύναμη στην οικογένειά σου και ειδικά στη σύζυγό σου που πάντοτε στεκόταν υποστηρικτική στις αποφάσεις σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.