Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Της κοπής πίτας έγινε στον Πειραιά

Της κοπής πίτας έγινε στον Πειραιά

1486
0

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βραβεύτηκε χθες από τον  Αθλητικό Φυσιολατρικό Μορφωτικό Σύλλογο «Φοίνικα Πειραιά» για την συνεισφορά του στην ανακαίνιση του γηπέδου, κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας του Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Βραβείο επίσης δόθηκε στον Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Γαϊτανάρο, για τη συμβολή του στη συντήρηση του γηπέδου.

Ο κ. Μώραλης παρέδωσε βραβείο στον κ. Βασίλη Βράκα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον «Φοίνικα» ως Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ανέφερε πως αυτό που έχει σημασία  είναι να γίνονται έργα στην πόλη, επισημαίνοντας πως για τους δημότες είναι δευτερεύον αν υλοποιούνται από τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Κεντρική Διοίκηση ή μέσω Ευρωπαϊκών Πόρων.

 

Σημείωσε ότι είναι γνωστό πως ο Πειραιάς είναι ο πιο αδικημένος διαχρονικά Δήμος σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, σε σχέση με τον ερασιτεχνικό, μαζικό ή επαγγελματικό αθλητισμό που παράγει.  «Είναι ντροπή αυτό που συνέβαινε στον Πειραιά.  Οι άλλοι Δήμοι της Αντιπεριφέρειας έχουν κλειστά γυμναστήρια.  Ο Δήμος του Πειραιά έχει ένα μεγάλο, το οποίο είναι κλειστό εδώ και 12 χρόνια και δύο μικρότερα κλειστά: το «Παναγιώτης Σαλπέας» και των Καμινίων,  που και αυτά με ενέργειες του Δήμου και χρηματοδότηση της Περιφέρειας ανακαινίζονται», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

 

Ο κ.  Μώραλης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο χρηματοδότησης στη χώρα μας: οι Δήμοι δεν έχουν ίδιους πόρους κι οι επενδύσεις που γίνονται είναι από χρήματα που κυρίως λαμβάνουν από τις Περιφέρειες. Είναι ελάχιστοι οι Δήμοι, όπως είπε, που κάνουν μεγάλα έργα από ίδιους πόρους. Η Ευρώπη ή η Κεντρική Διοίκηση  χρηματοδοτεί την Περιφέρεια και μέσω της Περιφέρειας παίρνουν οι Δήμοι τα χρήματα αυτά.

 

Εξήρε την καλή συνεργασία που υπάρχει στον Πειραιά και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη και με την Περιφερειάρχη κα Δούρου, από ανθρώπους, όπως είπε, που μπορεί να ξεκινούν από  διαφορετική πολιτική αφετηρία,  αλλά έχουν τη θέληση να συνεργαστούν. «Ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε ώριμες μελέτες και προτάσεις, έχει στρατηγικό σχεδιασμό και πλάνο. Από την άλλη η Περιφέρεια εμπιστεύτηκε τον Δήμο και υπήρξε ένα καλό μοντέλο συνεργασίας, επ’ ωφελεία όλων των δημοτών», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κι ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης  ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Φοίνικα για την τιμητική βράβευση και ευχήθηκε να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού- Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος κατά την παραλαβή του βραβείου, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Φοίνικα» και τον Πρόεδρο  κ.  Κιοσσέ γι’ αυτήν την τιμή, υπογράμμισε ότι η αναγνώριση είναι μια  ηθική ικανοποίηση για αυτόν που προσφέρει κάποιο έργο.  Ο κ. Γαϊτανάρος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε την ικανοποίηση να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν περισσότερο  στις τρέχουσες ανάγκες και κυρίως στα θέματα του φωτισμού και των άλλων συντηρήσεων στο γήπεδο και σε άλλες ανάγκες της ομάδας.  Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια «γιατί το έργο  πλέον για την πόλη είναι τρόπος ζωής, είναι καθημερινός αγώνας και είναι ένα μέρος του εαυτού μας» κατέληξε.

 

Στην τελετή κοπής της πίτας του «Φοίνικα» παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι: η κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο κ. Κυριάκος Σιγαλάκος,  ο κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης οι οποίοι και επέδωσαν βραβεία σε αθλητές και παράγοντες της ομάδας. Παρόντες επίσης ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωσήφ Βουράκης και Δημήτρης Γκερλές, καθώς και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

 

Νωρίτερα ο Δήμαρχος παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ν.Ο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Απαντχού Καρπαθίων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλοίο «Blue Star Διαγόρας». Στη εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι ως Δήμαρχος της πόλης έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους Καρπάθιους του Πειραιά, με τους νησιώτες, καθώς –όπως ανέφερε- ο Πειραιάς με το λιμάνι του,  είναι η πόλη που τους συνδέει με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε το 2019  να είναι  μια χρονιά όπου θα πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες όλων,  τονίζοντας:  «Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο πιστεύω ότι με την υλοποίηση συνεργειών, ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε  ακόμα καλύτερα».

 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  ο κ.  Δήμαρχος επέδωσε τιμητική πλακέτα του Συλλόγου  στον καρδιολόγο, αθλητίατρο κ. Εμμανουήλ Χριστουλάκη για την πολυετή προσφορά του στον άνθρωπο, στον αθλητισμό και στον Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι έχει αναπτύξει μία παραγωγική συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας.  Επεσήμανε πως ζούμε στην εποχή των συνεργειών και αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Σύλλογο για τη διεξαγωγή του Βαρτζάκειου Δρόμου Υγείας στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σημαντικά το δρομικό κίνημα στην πόλη, λέγοντας πως κάθε χρόνο διεξάγονται 5 μεγάλοι αγώνες δρόμου, γεγονός που δίνει  τη δυνατότητα στους Πειραιώτες και όχι μόνο, να τρέξουν και να αθληθούν σε όμορφες διαδρομές στον Πειραιά.

 

«Ο μαζικός αθλητισμός είναι κάτι που όλοι θέλουμε.  Προσπαθούμε γι΄ αυτό, αλλού επιτυγχάνουμε, αλλού θέλουμε βελτίωση και εμείς ως Δημοτική Αρχή

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα  στις εκδηλώσεις  κοπής της πίτας  του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής  και του Πειραϊκού Συνδέσμου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι η κοπή της πίτας είναι ένα έθιμο στη χώρα μας, που δίνει την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με Συλλόγους και φορείς της πόλης.

Για τον Δικηγορικό  Σύλλογο  Πειραιά, τόνισε ότι  είναι ένας σημαντικός Σύλλογος με τον οποίο υπάρχει συνεργασία και  για το θέμα των δικαστηρίων στην πόλη μας. Για τον Πειραϊκό Σύνδεσμο ανέφερε πως είναι το πιο ιστορικό σωματείο του Πειραιά, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τη Δημοτική Αρχή να  βλέπει Συλλόγους και  Πειραιώτες, να ανταλλάσσει ευχές, αλλά και απόψεις. «Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά σε συλλόγους και φορείς της πόλης μας» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.