Αρχική Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Τελικός Uefa Super Cup — Γιατί όχι και στον Πειραιά;

Τελικός Uefa Super Cup — Γιατί όχι και στον Πειραιά;

6072
3

Παρακολουθήσατε οι περισσότεροι (όσοι έχετε συνδρομητική τηλεόραση δηλαδή) χθες τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης, ο οποίος έληξε με νικητές τους πρώτους. Αναρωτηθήκαμε γιατί να μη γινόταν μια τέτοια “ματσάρα” και στο Καραΐσκάκη.

Εδώ και 2 χρόνια οι τελικοί αυτοί δεν γίνονται πλέον στο Μονακό και στο γήπεδο Louis II, αλλά σε διάφορα γήπεδα της Ευρώπης μικρότερα σε μέγεθος στα οποία θα ήταν λίγο απίθανο να γίνουν τελικοί Champions League ή τελικοί Europa League. Πιο συγκεκριμένα το 2013 έγινε στην Eden Arena της Πράγας, το 2014 στο Cardiff Stadium της ομώνυμης πόλης της Ουαλίας, φέτος έγινε στο Dinamo Arena της Τιφλίδας, ενώ για το 2016 και το 2017 οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Λένκερνταλ Στάντιουμ του Τροντχάιμ (έδρα της γνωστής και μη εξαιρετέας Ρόζενμποργκ) και στο Filip II Arena των Σκοπίων (φαντάζεστε τι προκλήσεις θα έχουμε σε 2 χρόνια από τους γείτονες).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια γήπεδα θα γίνουν οι τελικοί από το 2018 και μετά. Για αυτόν το λόγο μέσω αυτού του άρθρου θα παρακαλούσαμε  όποιον είναι υπεύθυνος για την διεκδίκηση τέτοιων διοργανώσεων να αρχίζει να προετοιμάζει έναν φάκελο διεκδίκησης για το Γήπεδο Καραΐσκάκη το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα προαναφερθέντα στάδια.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει μόνο φωνή, αλλά είναι και πρώτη δύναμη στο Δήμο Πειραιά και σε αρκετές υπηρεσίες όπως π.χ. είναι ο ΟΠΑΝ, θα μπορούσε με τις γνώσεις που έχουν στα του αθλητισμού να φέρουν ένα τέτοιο αγώνα στην πόλη μας μεσώ ενός αιτήματος στην ΕΠΟ. Το Καραΐσκάκη φιλοξένησε από παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι φυσικά τα αμέτρητα σημαντικότατα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Πιθανότατα ήδη να έχουν γίνει σκέψεις, αλλά αυτό είναι κάτι που δε γνωρίζουμε αφού δεν έχουμε κάποια επαγγελματική σχέση με το δήμο της πόλης.

Ένας τελικός Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ θα φέρει πέραν από τις μεγάλες ομάδες που θα έχουν κατακτήσει τα τρόπαια του Champions League και του Europa League εκείνη τη χρονιά, τους χιλιάδες φιλάθλους τους που θα μπορέσουν να τονώσουν για 4- 5 μέρες την αγορά της πόλης και φυσικά τα ξενοδοχεία του Πειραιά και των γύρω Δήμων καθώς και της Αθήνας φυσικά. Θυμάστε όλοι πόσο πετυχημένος ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ από κάθε άποψη.

Είναι ένα γεγονός που δε θέλει πολλά έξοδα για να διοργανωθεί αλλά ένα γεγονός που θα φέρει έσοδα από αναμνηστικά και άλλα συναφή πράγματα που θα έχουν να κάνουν με το τελικό. Από τα 32.000 εισιτήρια άλλα θα πάνε στους φιλάθλους των ομάδων και άλλα στους πολίτες που θα θέλουν να δουν τον τελικό…

Ωραίο δε θα ήταν να δούμε μια ματσάρα σαν τη χθεσινή που θα τη μνημονεύουν για χρόνια και στον Πειραιά; Ε, τι λέτε;

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.