Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Στο Κέντρο Υγείας στην Τερψιθέα βρέθηκε ο Ν. Μπελαβίλας.

Στο Κέντρο Υγείας στην Τερψιθέα βρέθηκε ο Ν. Μπελαβίλας.

996
0

Το Κέντρο Υγείας στην Τερψιθέα επισκέφθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας οπως μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου ο συνδυασμός του “Πειραιάς για ολους”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά συναντήθηκε με την διοίκηση του κέντρου από την οποία ενημερώθηκε για την λειτουργία του ενώ συζήτησαν και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μεγαλύτερο βαθμό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αποσυμφορώντας έτσι τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

«Επιδιώκουμε να δουλέψει σε 24ωρη βάση» σημείωσε ο Νίκος Μπελαβίλας ενώ με την διοίκηση συμφώνησαν πως ναι μεν ο δήμος δεν μπορεί να γίνει πάροχος υγείας αλλά πρέπει να είναι στρατηγικός εταίρος σε τεχνικά ζητήματα, μικρής κλίμακας έργων και άλλων παρεμβάσεων που να διευκολύνουν την λειτουργία του κέντρου υγείας με την διοίκηση να επισημαίνει την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο δήμος μπορεί να φτιάξει ένα πλάνο ύπαρξης τέτοιων κέντρων στην πόλη, ρόλο που έχει και στα σχολεία, διαθέτοντας ακόμα και κτίρια για την στέγασή τους» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος ο οποίος συναντήθηκε και με το ιατρικό προσωπικό.

Σε δήλωσή του μετά την συνάντηση έκανε λόγο για υποδειγματική λειτουργία του κέντρου Υγεία.
«Αυτό εννοούμε δωρεάν όταν λέμε πρωτοβάθμια υγεία! Ένα μικρό θαύμα στο κέντρο του Πειραιά». Επεσήμανε την «εντυπωσιακή εικόνα ανθρώπινης και σύγχρονης οργάνωσης» τονίζοντας πως ο δήμος «μπορεί και πρέπει να στηρίζει ως “στρατηγικός εταίρος” και να συμβάλει στην εξάπλωση αυτού του μοντέλου με διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου, ράμπες, πεζοδρόμια, φωτισμό, καθαριότητα, κτίρια, υποδομές, ενημέρωση των πολιτών ώστε να περάσουμε στη μαζική πρόληψη και στην κάλυψη όλων των κατοίκων για τη δημόσια υγεία».

Τον υποψήφιο δήμαρχο συνόδευαν μέλη της ομάδα Υγείας του «Πειραιάς για Όλους» και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.