Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Σε 2 κτίρια στον Πειραιά θα φιλοξενηθούν νεαρά προσφυγόπουλα.Θα τα ανακαινίσει το...

Σε 2 κτίρια στον Πειραιά θα φιλοξενηθούν νεαρά προσφυγόπουλα.Θα τα ανακαινίσει το ΥΠΕΘΑ

4514
0

Σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο προβλέπεται να μετατραπούν ακίνητα στην Αττική και τη Μαγνησία μεταξυ των οποίων 2 βρίσκονται στον Πειραιά. Πρόκειται για ακίνητα ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας και την ανακατασκευή, διαρρύθμιση και αναβάθμισή τους αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (18/12/2017).

Τα κτίρια που προβλέπονται στην ΚΥΑ είναι:

• Διώροφο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 175 στον Δήμο Πειραιά.

• Διώροφο κτίριο επί της οδού Θουκιδίδου 112 στον Δήμο Πειραιά.

Τα υπόλοιπα κτίρια ανα την Ελλάδα ειναι τα εξής

• Τρία ακίνητα από το συγκρότημα είκοσι συνολικά κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς στον Δήμο Βόλου, νομού Μαγνησίας.

• Ισόγειο κτίριο επί της οδούς Κρέμου 124 στον Δήμο Καλλιθέας.

• Διώροφο κτίριο με υπόγειο επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 στον Δήμο Αθηναίων.

• Δύο πτέρυγες κτιρίων στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία Βόλου, στον Δήμο Βόλου.

• Διώροφο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα στη θέση «Καμπούδι» στον Δήμο Αγιάσου, στον νομό Λέσβου.

 

Εκτιμάται ότι 3.300 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκ των οποίων μόνο οι 1.104 φιλοξενούνται σε κατάλληλες δομές για ανηλίκους, ενώ οι υπόλοιποι 2.196 ζουν σε συνθήκες επικίνδυνες μέσα στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών χωρίς προστασία ή και στα αστυνομικά τμήματα των νησιών (74 ασυνόδευτα ανήλικα αναφέρονταν σε κρατητήρια στις 15 Δεκεμβρίου 2017).

Τα συγκεκριμένα κτίρια δεν θα αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ανακατασκευής ώστε «να καταστούν λειτουργικά για τη στέγαση και φιλοξενία ανηλίκων που χρήζουν ιδιαίτερης και επείγουσας κοινωνικής προστασίας». Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μπορεί να κάνει τις εργασίες με ίδια μέσα, αλλά έχει τη δυνατότητα και να προβεί σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και προμήθειας υλικών αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για αυτόν τον σκοπό.

Σημειώνεται πάντως ότι, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, εφόσον στα συγκεκριμένα κτίρια στεγάζονται άλλες δραστηριότητες θα χρησιμοποιηθούν οι κενοί χώροι.

Με πληροφορίες απο την kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.