Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πύργος Πειραιά : Κι όμως δεν είναι ο πρώτος διαγωνισμός για την...

Πύργος Πειραιά : Κι όμως δεν είναι ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του

813
0

Οπως διαβάζουμε στο σημερινό άρθρο του κου Φώτη Κόλλια στο Euro2day.GR δεν ειναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά με τις άλλες 2 να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Την περίοδο 1997-1998 ,δηλαδή πάλι λίγο πριν τις δημοτικές του 1998, όταν δήμαρχος Πειραιά ήταν ο Στέλιος Λογοθέτης, είχε προκηρυχθεί ∆ηµόσιος ∆ιεθνής Πλειοδοτικός ∆ιαγωνισµός από τον δήµο Πειραιά για το έργο υπό τον τίτλο «Μελέτη – Κατασκευή αποπεράτωσης του Εµποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά». Ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη, προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός («Αξιοποίηση κτιρίου ΕΚΠ – Μελέτη – Κατασκευή αποπεράτωσης του Εµποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά µε το σύστηµα που περιλαµβάνει άλλα ανταλλάγµατα/παραχώρηση εκµετάλλευσης», με προϋπολογισμό περί τα 17,6 εκατ. ευρώ. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που ήταν γόνιμος επικράτησε η ΑΒΑΞ, χωρίς ποτέ να υπογραφεί σύμβαση και να προχωρήσει το έργο.

Το 2010 επι Παναγιώτη Φασούλα,δεν υπήρξε διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πύργου αλλα για να αλλάξει η πρόσοψη , με αυτόν να έχει το προφανές όνομα “«ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010-Αλλάζοντας την (προσ)ΟΨΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.