Αρχική ΟΛΠ Ο ΟΛΠ στη συνεδρίαση της Medcruise στην Κωνσταντινούπολη

Ο ΟΛΠ στη συνεδρίαση της Medcruise στην Κωνσταντινούπολη

1416
0

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της MEDCRUISE που έγινε στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε., οι κ.κ. Γιώργος Ανωμερίτης και Σταύρος Χατζάκος και ο Γενικός Γραμματέας της MedCruise καθηγητή κ. Θάνος Πάλλης.

Το Ελληνικό Ενδιαφέρον σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν στους εξής τομείς:

1. Η απόφαση συμμετοχής της MedCruise στο Forum της Posidonia Sea Tourism, που θα γίνει στις 26 και 27 Μαΐου 2015 στην Αθήνα 2. οι διεργασίες για τη Χειμερινή Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, για το οποίο θέμα ήδη ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει συντάξει πλήρη μελέτη.

Δέσμευση της Μedcruise είναι να γίνει σε λιμάνι της  Ανατολικής Μεσογείου συνεδρίαση για την ενίσχυση της χειμερινής κρουαζιέρας στην περιοχή της Αν.Μεσογείου όπως έγινε αντίστοιχα στις 21-22/1 από τη Seatrade συνεδρίαση στη Cartagena για τη Δυτική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μια σημαντική πρωτοβουλία του ΟΛΠ Α.Ε. υιοθετείται από όλους τους φορείς ναυτιλίας και τη MedCruise. Η μελέτη του ΟΛΠ Α.Ε. για τη διοργάνωση κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι κλιματικές συνθήκες το επιτρέπουν και η αγορά το αποδέχεται ως επέκταση των δραστηριοτήτων της έχει γίνει ήδη αποδεκτή ως βάση συζήτησης. Χώρες όπως η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Τουρκία έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πολλά από τα λιμάνια τους βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό νότο. Ήδη ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει καθιερώσει ειδικό χαμηλό τιμολόγιο για τη χειμερινή κρουαζιέρα και προτίθεται από το 2016 να το επεκτείνει. Στη συζήτηση αυτή θα κληθούν να λάβουν μέρος όλοι οι φορείς τουρισμού και φυσικά η Αυτοδιοίκηση. Ένας ακόμα δρόμος ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας ξεκινάει τη ρότα του.»

photo copyright: Medcruise

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.