Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Οριστική παύση εργασιών στο νέο κτίριο της Ραλλείου!!!

Οριστική παύση εργασιών στο νέο κτίριο της Ραλλείου!!!

4546
0

Φαίνεται πως το ιστορικό σχολείο της Ραλλείου θα συνεχίσει να είναι ένας “νομάς” του Πειραιά αλλάζοντας κτίριο αφού λίγο πριν τελειώσει επιτέλους το νέο διδακτήριο οι Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) κήρυξε έκπτωτο το εργολάβο! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ράλλειος να παραμένει σε ενοικιαζόμενα κτίρια (2..όχι 1) και να πληρώνει ενοίκια 30.000 ευρώ το μήνα ,οταν ολη η διαφορά μεταξύ εργολαβου και οργανισμού είναι το 5πλάσιο.Δυστυχώς απο τη στιγμή που γκρεμίστηκε το αρχικό κτίριο στο κέντρο του Πειραιά ,θαρρεί κανείς πως υπάρχει κατάρα.

Για το θέμα της οριστικής παύσης των εργασιών μας ενημέρωσαν οι ιθύνοντες της σχολής με την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Πληροφορηθήκαμε την οριστική παύση των εργασιών ανέγερσης του νέου διδακτηρίου του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Αρμόδια υπηρεσία είναι οι «Κτηριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ) των οποίων Διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Η. Δρούλιας. Το Δ.Σ. των Κτηριακών Υποδομών, με αιφνιδιαστική απόφασή του, κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο που κατασκευάζει το νέο διδακτήριο του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά. Το κτήριο είναι ολοκληρωμένο και μένουν εργασίες εσωτερικές, καθώς και η διαμόρφωση της αυλής.

Ως λόγος κήρυξης έκπτωτου του εργολάβου φέρεται μια οικονομική διαφορά μεταξύ ΟΣΚ και εργολάβου (αναγνωρισμένη) ποσού 147.000€.

Δεδομένου ότι η κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου απαιτεί δικαστικές ενέργειες, οι οποίες θα χρονίσουν, εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι το έργο της κατασκευής των διδακτηρίων θα παραμείνει ημιτελές εις το διηνεκές.

Τα δύο σχολεία μας στεγάζονται σε μισθωμένες πολυκατοικίες στον Πειραιά και καταβάλλουν ενοίκιο 30.000€ το μήνα. Πόσο ορθολογική είναι μια απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ, η οποία παρατείνει επ’ αόριστον τη συνέχιση της καταβολής μισθωμάτων για τα δύο σχολεία, όταν το ποσό της διαφοράς αντιστοιχεί σε (μόλις) 5 μήνες; Αξίζει άραγε τον κόπο η ουσιαστική ακύρωση ενός έργου για το οποίο ήδη έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, για το ποσό της διαφοράς των 142.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί πολλαπλάσιο για μισθώματα; Επειδή η προφανής λογική απάντηση είναι ότι η απόφαση αυτή δεν είναι ορθολογική, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά περί των κινήτρων και σκοπιμοτήτων, που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την απόφαση αυτή.

Καλούμε τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας να παρέμβουν άμεσα, ώστε να ανακληθεί η ύποπτη απόφαση έκπτωσης του εργολάβου, να διευθετηθεί η μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών και να ξαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες ολοκλήρωσης των δύο σχολικών κτηρίων. Κάθε καθυστέρηση κοστίζει και αυτό το κόστος το επωμίζεται ο ελληνικός λαός που υποφέρει φρικτά από την κρίση εδώ και χρόνια. Δεν δικαιούται κανένας να διαχειρίζεται με ανορθολογικό και προβληματικό τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Η κοινότητα των Ραλλείων Σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) απαιτεί άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο στα νέα διδακτήρια

Οι πρόεδροι

  • Του Ραλλείου Λυκείου Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης                                    
  •   του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ραλλείου Λυκείου Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
Προηγούμενο άρθρο10 χρόνια πέρασαν απο το 2ο Ευρωπαϊκό του ΟΣΦΠ στο volley
Επόμενο άρθρο“Ο δικός μου Πειραιάς” στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.