Αρχική Uncategorized Ολική ανακατασκευή 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων και ανακαίνιση περισσότερων από 50...

Ολική ανακατασκευή 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων και ανακαίνιση περισσότερων από 50 σχολείων και δημοτικών κτηρίων

512
0

 

Στην ολική ανακατασκευή 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων του Δήμου Πειραιά, προχωρά η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού και το Τμήμα Σχολικών Κτηρίων, με στόχο τη λειτουργική και  αισθητική τους αναβάθμιση.

Τα  σχολικά γυμναστήρια είναι:

 

  1. Επί της οδού Τζαβέλλα
  2. 1ο ΓΕΛ επί της οδού Αφεντούλη 5
  3. 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη 14
  4. 14ο Γυμνάσιο επί των οδών Κω & Αγίων Αναργύρων
  5. Γυμνάσιο Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου 28

 

Μάλιστα, σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη επισκέφθηκαν  το κλειστό σχολικό γυμναστήριο επί της οδού Τζαβέλλα όπου οι εργασίες ξεκινούν σε λίγες ημέρες,  καθώς και το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ελαιοχρωματισμού του σχολικού συγκροτήματος. Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Σημειώνεται πως η ολική ανακατασκευή και των 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

 

Ανακαίνιση σε περισσότερα από 50 σχολεία, δημοτικά  κτήρια και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Επίσης,   ο Δήμος Πειραιά ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες μια μεγάλη παρέμβαση που περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών σε περισσότερα από 50 κτήρια στην πόλη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους σχολικών συγκροτημάτων,  σε δημοτικά κτήρια όπως το κεντρικό δημαρχείο και μια σειρά υπηρεσιών, καθώς και  σε βρεφονηπιακούς  σταθμούς του Δήμου.

Αναλυτικότερα, εργασίες πραγματοποιήθηκαν στους εξής χώρους:

Νηπιαγωγεία:  2ο, 5ο, 12ο, , 14ο, 23ο, 28ο,  31ο, 32ο, 33ο, 47ο, 13ο -52ο, 54ο, 56ο,  57ο και στο 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Δημοτικά Σχολεία:  2ο, 5ο, 6ο, 9ο ,  11ο, 13ο, 17ο, 18ο, 22ο, 26ο,  30ο , 32ο, 33ο, 34ο, 35ο, 38ο, 40ο, 41ο, 47ο, 53ο, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο και στο 2ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, στο ΠΙΚΠΑ.

Γυμνάσια-Λύκεια: 1ο Γυμνάσιο, 1ο  ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, 3ο Γυμνάσιο, 13ο,  4ο ΕΠΑΛ, 14ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 7ο  Γυμνάσιο, 8ο Λύκειο, 9ο Γυμνάσιο, 13ο Γυμνάσιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, 7ο Λύκειο, 15ο Λύκειο, 1ΕΕΚ, 2Ο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: 1ος, 2ος, 17ος, 24ος, 5ος, 9ος, 11ος.

Δημοτικά κτήρια: Κεντρικό Δημαρχείο,  Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Διεύθυνση Οδοποιίας-Αποχέτευσης, στο κτήριο της πλαζ Βοτσαλάκια, στο κτήριο της ΚΟΔΕΠ, στα γραφεία της Ανάστασης  και στο Γκαράζ της Ρετσίνα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Πρωταρχικός μας στόχος με τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των σχολείων και την ολική ανακατασκευή των σχολικών μας γυμναστηρίων είναι να διαθέτει η πόλη μας ασφαλείς,  λειτουργικές και καλαίσθητες υποδομές για τους μαθητές, αλλά και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς μας συλλόγους.  Eπιπλέον, ολοκληρώσαμε μια μεγάλη παρέμβαση συντήρησης και ανακαίνισης  στα δημοτικά μας κτήρια, όπως στο Δημαρχείο, στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. στη Δημοτική Πινακοθήκη, στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς κ.α.  προκειμένου να λειτουργούμε σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο και καλαίσθητο περιβάλλον καθώς, εκτός των άλλων, υποδεχόμαστε σε αυτούς, παιδιά και πολίτες. Έχω ξαναπεί πως ο Πειραιάς διαθέτει παλαιά σχολεία και κτήρια και για τον λόγο αυτό θα  συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας,  ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας για λειτουργικές υποδομές».

 Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη τόσο των μαθητών όσο και των τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας για αθλητικές και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προβήκαμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολική ανακαίνιση των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων. Είμαστε καθημερινά δίπλα στον μαθητικό κόσμο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση των σχολικών υποδομών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.