Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Οι «επτά θύρες ανάπτυξης» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Οι «επτά θύρες ανάπτυξης» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

799
0
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις μέλη του, πρότεινε στη κυβέρνηση, «επτά θύρες ανάπτυξης» για την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής και της Λαυρεωτικής, που ανήκουν στις περιοχές ευθύνης εδώ και 100 χρόνια, από το 1919.
Οι 7 προτεραιότητες του ΕΒΕΠ επικεντρώνονται στα εξής:
1.ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ τελωνειακών διαδικασιών εφοδιασμού πλοίων, εξομοίωση με εξαγωγές και απλοποίηση όλων των ναυτιλιακών υπηρεσιών σύμφωνα με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.
2.ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ υλοποίησης των εγκεκριμένων υποχρεωτικών και προαιρετικών επενδύσεων του αναθεωρημένου «Master Plan» της ΟΛΠ ΑΕ.
3.ΕΝΙΣΧΥΣΗ των επιχειρηματικών πάρκων και κέντρων logistics σε Θριάσιο και Ασπρόπυργο καθώς και εξέλιξη των υπηρεσιών «city logistics».
4.ΟΡΓΑΝΩΣΗ των «Open Malls» στους εμπορικούς δρόμους στα κέντρα των πόλεων.
5.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της «Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων» στη πλατεία Ιπποδαμείας του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού κόμβου όλης της Αττικής.
6.ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του εμβληματικού έργου του Μητροπολιτικού Πάρκου Δραπετσώνας και του διεθνούς κέντρου καινοτομίας στη περιοχή των παλαιών Λιπασμάτων.
7.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ τεχνογνωσίας και υποδομών στην εξειδίκευση της ναυπηγοεπισκευής για εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών στη ναυτιλία του μέλλοντος και δημιουργία σταθμών υποδοχής «distressed cargoes» στο πλαίσιο του «blue growth».
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης σχετικα με τις «7 θύρες ανάπτυξης» δήλωσε:
«…Το ΕΒΕΠ πιστεύει στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας παγκοσμίως και θεωρεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις υλικών, τις δεξιότητες επισκευών και τις γνώσεις των υπηρεσιών στο μεγάλο λιμάνι, πηγές εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Σκοπός του ΕΒΕΠ είναι να γίνει ο «επιταχυντής» εξάλειψης, όλων των αχρείαστων εμποδίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να ακολουθήσουν τους απαιτητικούς, αλλά και αξιοθαύμαστους ρυθμούς προόδου της ναυτιλίας μας. Το ΕΒΕΠ ξεκίνησε μία κοινή προσπάθεια με τη νέα κυβέρνηση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, από τον Ιούλιο και θα τη συνεχίσει πιό δυναμικά τον Σεπτέμβριο!..»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.