Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ν.Βλαχάκος : Τί είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στην παρουσίαση του συνδυασμού...

Ν.Βλαχάκος : Τί είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στην παρουσίαση του συνδυασμού του

1095
0

Με ένα όνομα – πρόθεση, να γίνει πραγματικά ο Πειραιάς αυτό που του αξίζει, ο Νίκος Βλαχάκος επιχειρεί να χτυπήσει στο συναίσθημα των Πειραιωτών, που επιθυμούν να δουν τον Πειραιά που ονειρεύονται. Χαρακτηριστικό του λογότυπου το καραβάκι, συνυφασμένο με τη ναυτική ιστορία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Τα χρώματα μπλε, λευκό και κόκκινο, τα χρώματα που χαρακτηρίζουν εν πολλοίς τον Πειραιά.

Ο Νίκος Βλαχάκος στην ομιλία του επιχείρησε να αναδείξει τα σημαντικά ζητήματα της πόλης σε τίτλους ενώ ανέδειξε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του συνδυασμού. Μίλησε σε ήπιο τόνο, δείχνοντας τη διάθεσή του να πάει δε μια ήρεμη και πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, που θα στηριχθεί στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων, προτάσεων και ιδεών.Χαρακτηριστική ήταν και η ευθεία αντίθεσή του με το μπάζωμα της Πειραϊκής από την COSCO-ΟΛΠ για τη δημιουργία προβλήτα κρουαζιερόπλοιων.

Οι  πρωταρχικές τους βλέψεις

«1. Καθαρή πόλη: Εξοργίζομαι με την αντιμετώπιση του θέματος από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Δεν κυκλοφορούν, άραγε, στις γειτονιές της πόλης μας για να αντιληφθούν αυτό που βλέπουμε εμείς καθημερινά; 

Είναι 100% υπεύθυνοι γι’ αυτό το κατάντημα!  Για μας δεν υπάρχουν σκουπίδια. Υπάρχουν απόβλητα που, σε ένα μεγάλο τμήμα τους, μπορούν να είναι εμπορεύσιμα και να αποφέρουν άμεσα έσοδα για το Δήμο και ένα άλλο μέρος τους, στο μέλλον, να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της πόλης μας.

Στόχος μας η ενίσχυση του αριθμού των υπαλλήλων καθαριότητας, για την επαρκή κάλυψη των αναγκών μας, αφού από τα στοιχεία προκύπτει ότι  ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί αισθητά σε αναλογία προς τους κατοίκους.

Αν δεν ακολουθηθεί το τρίπτυχο Δημοτική Αρχή – εργαζόμενοι – πολίτες , δεν θα επιτευχθεί ο στόχος μας. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, ο καθένας μας ξεχωριστά να αγαπήσει τη γειτονιά του, βοηθώντας έτσι με τον τρόπο του τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το έργο της. 

Όσον αφορά  το κυκλοφοριακό, το μεγάλο πρόβλημα του Πειραιά, που στραγγαλίζει την καθημερινότητά μας ,θεωρώ ότι η ελεγχόμενη στάθμευση(όπως έχει αποδειχθεί διεθνώς εδώ και δεκαετίες, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού όπου εφαρμόζεται με επιτυχία) εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία, κατανέμοντας με τον βέλτιστο τρόπο ένα περιορισμένο αγαθό, που είναι ο δημόσιος χώρος μεταξύ κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας.

Για να λειτουργήσει, χρειάζεται αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση και όλα τα τεχνικά ζητήματα να έχουν μελετηθεί σε βάθος. Αξιοποίηση κάθε πιθανού χώρου, μικρού ή μεγάλου, που μπορεί να βοηθήσει σε δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ και σε συνεχή αναζήτηση για αποσυμφόρηση – ιδιαίτερα του εμπορικού κέντρου της πόλης – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απουσιάζει από τη σκέψη μας η δημιουργία χώρων πρασίνου, καλύπτοντας αντιστοιχία  από 0,45 που είναι σήμερα,  σε 1 μ2 ανά κάτοικο. Επίσης, δημιουργία μονίμων θέσεων των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ, σε συγκεκριμένους χώρους μετεπιβίβασης, όπως μετρό, ηλεκτρικό και λιμάνι. 

Αγωνία των πολιτών είναι  η μείωση της εγκληματικότητας, η οποία αυξάνεται συνεχώς.

 Πρότασή μας: Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, με καλύτερη αστυνόμευση, δηλαδή πεζή περιπολία, ομάδα ΔΙΑΣ και όλα αυτά σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο προγραμματικών συμφωνιών.

Παράλληλα, ο επιπρόσθετος και αναγκαίος φωτισμός θα βοηθήσει στη μείωση της εγκληματικότητας, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου θα περιοριστεί με έξυπνες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, αξιοποιώντας, τις φιλικές προς το περιβάλλον, νέες τεχνολογίες. Σας τονίζω ότι, τα περισσότερα από αυτά, είναι επιδοτούμενα. 

Περισσότερο φως – λιγότερο έγκλημα. Αντιγράφοντας τα αποτελέσματα μιας πρωτοποριακής ιδέας, αυτής του παρατηρητή της γειτονιάς, που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Κύπρο, θα επιμείνω στην εφαρμογή της, εξηγώντας σας ότι, σε κάθε κοινότητα, ζητάμε από τους πολίτες να συνεργαστούν με τους κοινοτικούς μας συμβούλους, έτσι ώστε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, άμεσα, να λύνεται, αφού, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, θα ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. 

Τόνωση και ανακούφιση του εμπορικού μας κόσμου, με την πάταξη του παραεμπορίου, με αυστηρή και ολοήμερη καθημερινή επιτήρηση των χώρων, όπου λαμβάνει έκταση η παραβατικότητα αυτή. Ενίσχυση των εμπόρων μας, με επαναδιαπραγμάτευση των φορέων του τουρισμού, έτσι ώστε ο επισκέπτης να περπατήσει και να γνωρίσει την πόλη μας και όχι μόνο να την προσπερνά. 

Ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της πόλης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της, τη θάλασσα, τους αρχαιολογικούς της χώρους και τις παραδόσεις της, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την επισκεψιμότητα και φιλοδοξώντας έτσι, να την καταστήσουμε έναν ελκυστικό, τουριστικό προορισμό. 

Πιστοποίηση δημοτών, μέσα από μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία, όπου θα μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε, εντός εξαμήνου, το τέταρτο επίπεδο υπηρεσιών για τον πολίτη. 

Δημοσιονομική διαφάνεια, με τους δημότες μας να ενημερώνονται για το που χρησιμοποιούνται τα χρήματα του Δήμου. Επίμονη προσπάθειά μας, η μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών. 

Επαναλειτουργία δημοτικών ιατρείων. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου, σε επίπεδο πρόνοιας, φροντίδας και μέριμνας, θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εξυπηρετώντας καθημερινά και αδιαλείπτως τις ανάγκες των πολιτών μας, και μεταξύ αυτών βέβαια δίνουμε βάρος στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην τρίτη ηλικία.  

Συντήρηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών χώρων και προσπάθεια ίδρυσης νέων κέντρων άθλησης για τα παιδιά μας. Και βέβαια, δεν θα κάνουμε πίσω, συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουν οι Πειραιώτες για την κατασκευή γηπέδου της ιστορικής ομάδας του Εθνικού. 

Πίσω, δεν θα κάνουμε και για την Πειραϊκή μας, την όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη. Μια καταστροφική, πρώτα, για την υγεία των πολιτών επένδυση, λόγω των υψηλών ρύπων της ατμόσφαιρας. Καταστροφική για τις παραλίες κολύμβησης και προσβλητική για την ιστορική διαδρομή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή. Απορώ, πως σύμβουλοι της τωρινής Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα αυτοί που κατοικούν στην Πειραϊκή, συμφωνούν στην κατασκευή αυτού του έργου. 

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στις προβλήτες στην Πειραϊκή. Το λιμάνι έχει όρια και εκεί πρέπει να μείνουν. Η Δημοτική περιουσία ανήκει στους Πειραιώτες και εμείς δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. 

Τίποτε όμως, απ’ όλα αυτά φίλοι μου, δεν μπορώ να κάνω μόνος μου. Χρειάζομαι δίπλα μου ενεργούς ανθρώπους. Ανθρώπους που μεγάλωσαν, ζουν και εργάζονται σ’ αυτή την πόλη. Δεν σας κρύβω ότι κάποιοι συμπολίτες μας σχολιάζουν, λέγοντας: «Πως θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ανταποκριθούν αύριο στις υποχρεώσεις του Δήμου; Όλοι τους δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Πού θα βρουν το χρόνο και για τα δημοτικά;» 

Είναι αστείο, πραγματικά, να ακούγεται αυτό. Είμαστε ενεργοί και με πάθος να παλέψουμε για τα καλύτερα. Λυπούμαστε, που δεν καταφέραμε να δουλέψουμε λίγα χρόνια και να καθόμαστε τα υπόλοιπα. Δεν είναι ο χρόνος που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά τα έντονα θέλω και οι ριζικές αποφάσεις. Μας συγχωρείτε, που σπουδάσαμε και εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια  με συνέπεια και πάθος. Το ίδιο αυτό πάθος σκοπεύουμε να επιδείξουμε και για τα προβλήματα της πόλης μας. Ο Πειραιάς – το πρώτο λιμάνι της χώρας – έπρεπε να είναι: ΠΟΛΗ – ΠΡΟΤΥΠΟ. 

Και, τώρα, ήρθε η στιγμή όλοι μαζί να την κάνουμε. 

ΠΡΟΤΥΠΟ στην καθαριότητα 

ΠΡΟΤΥΠΟ στο κυκλοφοριακό 

ΠΡΟΤΥΠΟ στον τουρισμό 

ΠΡΟΤΥΠΟ στην ανάπτυξη 

ΠΡΟΤΥΠΟ στη ναυτιλία (που ακόμη και τα Ποσειδώνια έχουν φύγει από τον φυσικό τους χώρο) 

 Γιατί άλλες πόλεις μπόρεσαν και τα κατάφεραν και εμείς όχι; 

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ! 

Κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα και κανείς δεν είναι ειδικός σε όλα. Αν σας ακούσουμε όμως πρώτα, θα βρούμε κοινές λύσεις και θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε και να τις υλοποιήσουμε.

Γι’ αυτό, σας καλούμε να μας ανοίξετε τα σπίτια σας. Καλέστε μας στους συλλόγους σας, γνωρίστε μας στους φίλους σας, στους συγγενείς σας, στους συνεργάτες σας. Ας γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλους μας. Όλοι μαζί, ευαισθητοποιημένοι και με κοινή δημοτική στρατηγική, μπορούμε να κάνουμε την ευχάριστη διαφορά. 

Βοηθήστε μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας. Θέλουμε να είστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα, όχι μόνο τον προεκλογικό, αλλά, κυρίως, τον μετεκλογικό. 

Άλλωστε στον Πειραιά μας όλοι ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.  

Στις πλατείες, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας μας, στην καθημερινότητά μας. Συναντιόμαστε τις Κυριακές στο γήπεδο της Πειραιώτικης ομάδας μας, της ομάδας της καρδιάς μας, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. 

ΖΗΤΩ λοιπόν, με απόλυτο σεβασμό, την ψήφο σας και όταν, πρώτα ο Θεός, εκλεγώ – από εσάς βέβαια – ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να προσπαθήσω ως άνθρωπος, πρώτα, και ως Δήμαρχος, μετά, να κάνω τα λιγότερα λάθη.Σας ευχαριστώ από καρδιάς.»

Υποψήφιοι σύμβουλοι και υποστηριχτές

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Νίκος Βλαχάκος παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του, ενώ ακολούθησαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.Η ατμόσφαιρα στο κτίριο του ΕΒΕΠ ήταν εντυπωσιακή με ανθρώπους όλων των ηλικιών και τάξεων της πόλης.Ήταν όμως τόσος πολύς, που εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν έξω από την κύρια αίθουσα που ήταν ασφυκτικά γεμάτη, και διασκορπίστηκαν στους διαδρόμους και τις σκάλες του κτιρίου.Ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους και υποστηριχτές του Νίκου Βλαχάκου, διακρίναμε τους:Βουλευτής Α Πειραιά Κώστα Κατσαφάδο μετά της συζύγου του ΝόραςΜιχαλολιάκου, τον τ. Υπουργό Αναστάσιο Νεράντζη, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, τους υποψήφιους Βουλευτές Α Πειραιά με τη ΝΔ Σπύρο Σπυρίδων, ΝόνηΔούνια και Τάσο Αβραντίνη, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Νίκο Χαρδαλιά και τον Αναπληρωτή του Κούλη Βρεττάκο, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μελά, τον υποψήφιο Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκο, τον τ. Αντιδήμαρχος και επί 33 έτη Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά Τάσο Κάρλε, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Πλατανησιώτη, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ.κ. Δεμέστιχα και Ντίζο, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Γιώργου Πατούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.