Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Νέος διαγωνισμός στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 για τα δικαστήρια Πειραιά

Νέος διαγωνισμός στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 για τα δικαστήρια Πειραιά

471
0
????????????????????????????????????

Νέος διαγωνισμος  θα διενεργηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 απο το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.Θυμίζουμε πώς ο πρώτος διαγωνισμός είχε κηρυχτεί άγονος λόγω καταγγελιών και δικαστικών εμπλοκών . Τότε υπήρχαν 2 προσφορές οι οποίες ήταν απο τις εταιρείες Dimand και Golden Horizon.

Η Golden Horizon Athens Investment είχε υποβάλλει προσφορά 79 εκατ. ευρώ προσφέροντας το κτίριο του παλαιού εργοστασίου Κεράνη ενώ η Dimand (μέσω της HUB 204 M.A.E.) υπέβαλλε προσφορά 78,5 εκατ. με οικόπεδο δικής της ιδιοκτησίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

Στο τελικό παραδοτέο κτίριο θα πρέπει να πληρούνται, κατ’ ελάχιστον και επί ποινή αποκλεισμού, οι παρακάτω ιδιότητες:

  1. Να βρίσκεται πλησίον γραμμής τραμ ή γραμμής Ο.Α.Σ.Α. ή γραμμής υπόγειου ή υπέργειου σιδηροδρόμου.
  2. Να απέχει από τον κεντρικό λιμένα Πειραιά κατ’ ανώτατο όριο χίλια πεντακόσια (1.500) μέτρα.
  3. Να βρίσκεται πλησίον κεντρικής οδικής αρτηρίας με άμεση σύνδεση με τον λιμένα Πειραιά και την πόλη των Αθηνών, καθώς και με άμεση πρόσβαση σε Εθνικές Οδούς.
  4. Να παρέχει ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση σε μεταγωγικά οχήματα εντός εσωτερικού αυλείου χώρου.
  5. Να παρέχει χώρο στάθμευσης τουλάχιστον δύο μεταγωγικών οχημάτων εντός εσωτερικού αυλείου χώρου.
  6. Να διαθέτει τoυς απαιτούμενους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις χώρους στάθμευσης. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό παραδοτέο κτίριο θα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον τριακόσιες (300) θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι εκατόν πενήντα (150) στεγασμένες, εντός του κτιρίου ή σε απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων από αυτό, ακόμη και εάν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις απαιτούνται λιγότερες θέσεις. Σε περίπτωση που από τις κείμενες διατάξεις απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός στεγασμένων θέσεων, το τελικό παραδοτέο κτίριο θα πρέπει να καλύπτει και την απαίτηση αυτή.
  7. Να διαθέτει ελάχιστο ύψος ορόφων 3,80 μ., έτσι ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία αιθουσών ακροατηρίων, οι οποίες στο μεγαλύτερό τους μέρος να έχουν το ύψος αυτό.
  8. Η χρήση γης κατά το χρόνο της υποβολής της προσφοράς να επιτρέπει τη χρήση διοίκησης – γραφείων

Επίσης το το νέο κτίριο να έχει ενεργειακή κατανάλωση τουλάχιστον 20% χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια που έχουν οριστεί για την κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (NZEB). Για το σκοπό αυτό, το κτίριο να είναι εξοπλισμένο με θερμομόνωση, υλικά και τεχνολογίες ενεργειακής αποτελεσματικότητας, καθώς και συστήματα ΑΠΕ που θα μειώνουν την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας και θα στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη μέσω ενεργειακά αποδοτικών μέτρων.

Δεκτές θα γίνουν προσφορές ακινήτων εντός του προβλεπόμενου ανώτατου πληρωτέου τιμήματος, τα οποία περιλαμβάνουν ή πρόκειται να περιλάβουν κτίριο επιφάνειας 30.000 τ.μ. (με απόκλιση επί πλέον ή επί έλαττον έως 5%), με ανώτατο προϋπολογισμό 80.954.000 ευρώ (17.144.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων + 63.810.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).

Προηγούμενο άρθροΕΒΕΠ: Η αγορά ζητά «προστατευτικό» μηχανισμό στην επιθετική αύξηση των επιτοκίων
Επόμενο άρθροΔήμος Πειραιά : Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου 27/7/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.