Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σε αρκετούς η προσθήκη της χρηματοδότησης του Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Για να δούμε αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί γιατι το συγκεκριμένο μουσείο αν και αποτελούσε πλάνο του δημόσιου ΟΛΠ να πραγματοποιηθεί,δεν αποτελεί ούτε υποχρεωτική ούτε μη υποχρεωτική επένδυση του Ιδιωτικού ΟΛΠ.
Σχετικά αναφέρεται για το έργο στην παρουσίαση της κυβέρνησης “Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πλούτο εναλίων αρχαιοτήτων που αυξάνεται συνεχώς όσο αναπτύσσεται η υποβρύχια τεχνολογία. Με το νέο σύγχρονο Μουσείο στο λιμάνι του Πειραιά
καλύπτεται ένα κρίσιμο μουσειακό κενό, δημιουργείται ένα νέο τοπόσημο που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της Αττικής και βελτιώνεται ο αστικός ιστός, με έμμεση
συνέπεια νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στον Πειραιά”

![Yποδοχή Φ/Γ Κίμων στον Φαληρικό Όρμο: Σύγχρονη ισχύς δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ και την Τριήρη Ολυμπιάς [videos+photos]](https://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2026/01/DSCN0384-238x178.jpg)
![Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι ,μέγαλος κυματισμός και προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις [video]](https://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2026/01/maxresdefault-3-238x178.jpg)


![Yποδοχή Φ/Γ Κίμων στον Φαληρικό Όρμο: Σύγχρονη ισχύς δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ και την Τριήρη Ολυμπιάς [videos+photos]](https://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2026/01/DSCN0384-100x75.jpg)

