Αρχική ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Η “Evita” τον Μάιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η “Evita” τον Μάιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

2070
1

Η γυναίκα σύμβολο. Ο μύθος. Η “Αγία” ενός ολόκληρου λαού.

Το musical θρύλος των 7 Tony Awards (μεταξύ των οποίων και του Best Musical) έρχεται στην Ελλάδα!

Η Evita, η rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber, αναβιώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μία ελληνική υπέρ-παραγωγή με 49 συντελεστές επί σκηνής, για 20 μόνο παραστάσεις!

Με περισσότερα από 20 μεγάλα βραβεία στο ενεργητικό της, καθώς και το βραβείο Oscar στην κινηματογραφική μεταφορά της, το musical Evita περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αξιολάτρευτα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ -Don’t cry for me Argentina, You must love me (Oscar καλύτερου τραγουδιού), On This Night of a Thousand Stars, κ.α. διηγώντας την ιστορία της Eva Peron, γυναίκας του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, από την ταπεινή καταγωγή της μέχρι τον εξαιρετικό πλούτο, τη δύναμη και τη φήμη που την οδήγησε στον τίτλο του πνευματικού ηγέτη του έθνους της.

Την μοναδική προσωπικότητα της Eva Peron έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger και η Madonna!

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουισκή διδασκαλία – Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης

Στην Ελλάδα, η «Evita» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους τη σεζόν 1981-82, στο Θέατρο «Αλίκη» και στο Κηποθέατρο Αλίκη, σε μία υπερπαραγωγή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να δίνει ρέστα στον ομώνυμο ρόλο, έχοντας στο πλευρό της τον Βλάση Μπονάτσο. Πρόσφατα, την είδαμε το 2010 στο Badminton, στην αγγλική παραγωγή του Γουέστ Εντ με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και την Abigail Jaye στο ρόλο της Εβίτας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Bob Tomson και Bill Kenwright.

Το έργο θα ανέβει με ένα θίασο 25 ατόμων, με τις συζητήσεις να είναι ακόμη εν εξελίξει σχετικά με το ποιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Για αυτο το λόγο και γίνονται ακροάσεις .Περισσότερες πληροφορίες εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.