Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η πρόταση για τον αρχαιολογικό πεερίπατο στη Μαρίνα Ζέας

Η πρόταση για τον αρχαιολογικό πεερίπατο στη Μαρίνα Ζέας [photos]

2284
0
Ο αρχαιολογικός περίπατος οργανώνεται μέσω μίας σειράς αρχιτεκτονικών στοιχείων τα οποία αποκαθιστούν τη σύνδεση των οδών Ακτής Μουτσοπούλου και Ακτής Θεμιστοκλέους με το κάτω διάζωμα της Μαρίνας.
Τέτοια στοιχεία είναι στην περιοχή εξόδου μια ξύλινη ράμπα η οποία επιτρέπει στον περιπατητή να κατέβει στη στάθμη της θάλασσας και να δει τα ευρήματα από κοντά. Στη Ζέα δημιουργήθηκε κατά τους κλασικούς χρόνους ο κύριος πολεμικός ναύσταθμος των Αθηναίων.
Ιστορικά
Μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.), ο Θεμιστοκλής αποφασίζει να ενισχύσει τη ναυτική δύναμη της Αθήνας, εξασφαλίζοντας τα λιμάνια του Πειραιά, στα οποία δημιουργεί τα νεώρια του νέου αθηναϊκού στόλου και ξεκινά την ανέγερση των μακρών τειχών (Θεμιστόκλεια Τείχη). Οι διάδοχοί του, ο Κίμωνας και ο Περικλής, μετά το 472 π.Χ. ολοκληρώνουν το έργο της οχύρωσης του Πειραιά και της οργάνωσης του ναύσταθμου, με τα τείχη να φτάνουν σε μήκος τα 13 χλμ.
Πηγή: www.liberal.gr

Προοπτικα

Κατόψεις

 

Προηγούμενο άρθροΕθνικός 4-7 ΑΝΟΓ
Επόμενο άρθροΓραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Δεκέμβριος 2016]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.