Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου κ....

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδοποιίας & Αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά κ. Α. Αργουδέλη.

292
0

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ήταν η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Οδοποιίας & Αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά κ. Α. Αργουδέλη.

Η συγκεκριμένη, ήταν η δεύτερη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με Αντιδημάρχους και αρμόδιους παράγοντες του Δήμου Πειραιά,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου του Πειραιά, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνδέονται  με το Δήμο της πόλης μας και τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Πιο αναλυτικά, τέθηκαν υπόψη του Αντιδημάρχου Προσόδων & Εμπορίου θέματα όπως η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμων & πεζοδρομίων) πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και η ανάγκη διαγράμμισης των παραχωρούμενων αδειοδοτημένων χώρων, τα δημοτικά τέλη, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης του Συλλόγου για προγραμματισμένα έργα Κοινωφελών Οργανισμών για την αντίστοιχη έγκαιρη ενημέρωση των καταστηματαρχών.

Όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Οδοποιίας & Αποχέτευσης, συζητήθηκε εκ νέου η υπέρμετρη καθυστέρηση της έλευσης του τραμ στον Πειραιά, οι φθορές και κακοτεχνίες στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια της πόλης και τα προγραμματισμένα έργα αποκατάστασής τους, θέματα σχετικά με τα έργα ανάπλασης της περιοχής Αγ. Διονυσίου, της ανάπλασης της Πλ. Κοραή, αλλά και των γύρω πλατειών  δεδομένων των έργων Μετρό, καθώς και η κατάληψη χώρων φορτοεκφόρτωσης και η αναγκαιότητα αστυνόμευσής τους.

Από πλευράς ΕΣΠ εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη στενή συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου, επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων και τονίστηκε η επιθυμία για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική αγορά και την πειραϊκή κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.