Αρχική ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά : re-start ή το θέατρο αλλιώς – 3η Πλατφόρμα...

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά : re-start ή το θέατρο αλλιώς – 3η Πλατφόρμα Θεατρικής Μαθητικής Δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων

3081
0

Το restart   ή  το θέατρο αλλιώς   η  3η Πλατφόρμα  Θεατρικής  Μαθητικής Δημιουργίας  Δημοτικών  Σχολείων , η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και  Κυριακή 2  Απριλίου, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει τις θεατρικές παραστάσεις έντεκα δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Διαμαντή, επιμένει σε  δράσεις,  όπως ο ίδιος σημειώνει οι οποίες  θέλουν να υποστηρίξουν τη θεατρική παιδεία στην εκπαίδευση. «Το restart   ή  το θέατρο αλλιώς  –  3η Πλατφόρμα  Θεατρικής  Μαθητικής Δημιουργίας  Δημοτικών  Σχολείων μας δίνει ένα ζωντανό μάθημα στη σκηνή», σημειώνει ο Νίκος Διαμαντής. « Οι παραστάσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο ΔΘΠ είναι το αποτέλεσμα της στενής σχέσης μαθητή – θεατρικής πράξης και πρακτικής. Το θέατρο έρχεται κοντά στις νέες ηλικίες για να τις  μυήσει στη δημιουργία και τον πολιτισμό, στη φαντασία και υπευθυνότητα.  Έχουμε χρέος να τις υποστηρίξουμε.»

Το ΔΘΠ σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και της υπεύθυνης Βάσω Αρβανινταντώνη,  συνδιοργανώνουν αυτό το διήμερο στο παρουσίασης θεατρικών   μαθητικών    δημιουργιών των  Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στα    παιδιά, μέσα από μια συμμετοχική γιορτή για τη δημιουργία, την έκφραση και την  επικοινωνία,  να βιώσουν τη χαρά της  ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, να εισπράξουν την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από την   εμπειρία της   θεατρικής πράξης αλλά και να γνωρίσουν  τον ίδιο το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.