Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.Μώραλης — Π.Κόκκαλης απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον Πειραιά

Γ.Μώραλης — Π.Κόκκαλης απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον Πειραιά

2922
0

Απαντήσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρου Κόκκαλη, σε δημοσιογράφους που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας Πειραιάς 2015.

Για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021

Γιάννης Μώραλης:

«Η παρακαταθήκη είναι η απάντηση στο δεύτερο ερώτημά σας ότι καταφέραμε να ενώσουμε όλη την πόλη. Φορείς, συλλόγους, επιμελητήρια, παρατάξεις, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικά σωματεία, εθελοντές με την έννοια των ατόμων, αλλά κυρίως και εκείνοι που ήρθαν κοντά μας εθελοντές ήταν. Βέβαια, εκείνοι που συμμετείχαν στην διοργάνωση δεν ήταν εθελοντές ως άτομα, ήταν εθελοντές ως σύλλογοι, ως φορείς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν λοιπόν κοντά, είχαν ένα σχέδιο. Υπήρχε ένας επικεφαλής που ξέρει να δουλεύει και να οργανώνει και να σχεδιάζει και να υλοποιεί και όταν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, υπάρχει η διάθεση νομίζω από όλους να συνεργαστούν. Γι αυτό είπα ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Παρακαταθήκη είναι η απόφασή μας να γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Άρα, αυτό θα έρθει να δέσει τις σχέσεις μας μακροχρόνια πλέον με όλους τους φορείς, αλλά και τους δημότες του Πειραιά που ήρθαν και παρακολούθησαν είτε ήταν εθελοντές είτε συμμετείχαν. Για εμένα είναι σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη.

Μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε άλλα ζητήματα με διάφορους φορείς. Δεν μιλάω μόνο για το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε θέματα π.χ. με τον κ. Κορκίδη τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ, με τον κ. Μανεσιώτη τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ή με τον κ. Σταματογιάννη τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ή με ένα φορέα πολιτισμού που έχει διαφορετική άποψη. Όταν σχεδιάζουμε κάτι για την πόλη πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αυτό θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Μπορεί ο καθένας να έχει φυσικά μια διαφορετική άποψη. Αλλά νομίζω ότι, όπως είπε και ο κ. Τοκάκης, υπάρχει μια αντικειμενικότητα. Δεν θεωρώ ότι θα βρεθεί κάποιος που θα πει: κακώς έγινε. Μπορεί να πει: υπήρχαν προβλήματα. Τα ανέφερα και ο ίδιος. Υπήρχαν προβλήματα, υπήρχαν ελλείψεις. Θα βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, αλλά δεν πιστεύω ότι ένας δημότης Πειραιά θα πει: κακώς έγινε αυτή η ιστορία. Ασχέτως αν υπάρχουν πολλά υπαρκτά προβλήματα στην πόλη και στην χώρα που θέλουν χρόνο για να επιλυθούν.

Τώρα, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έχουμε ήδη τρεις πόλεις της Ελλάδας Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η τέταρτη θα είναι ο Πειραιάς. Χωρίς να υποτιμώ καμία άλλη πόλη, θεωρώ ότι έχουμε τις προδιαγραφές, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα κτίρια, τη διάθεση, τη μουσική παράδοση, την ναυτική παράδοση και έχουμε όλα τα φώτα να διεκδικήσουμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Έχουμε ένα μείον έναντι των άλλων. Οι άλλοι έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα με ενάμιση χρόνο, έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, εμείς έχουμε αυτήν την στιγμή, ως Δημοτική Αρχή, ούτε πέντε μήνες. Από την άλλη, υπάρχει πιστωμένο κονδύλι στο Δήμο Πειραιά, το βρήκαμε εμείς, 50.000 ευρώ που είχε γίνει μέσω δωρεάς του ΟΛΠ, για τη δημιουργία του φακέλου, χωρίς να υπάρχει βεβαίως αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως έχετε διαπιστώσει όσοι τα παρακολουθείτε, κρατάνε πολλές ώρες, θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, όπου προσωπική μου άποψη και εισήγηση θα είναι να μπούμε στη διαδικασία κατάθεσης φακέλου, να βάλουμε τα δυνατά μας. Έχουμε ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία να το κάνουν και εντός του Δήμου και εκτός του Δήμου. Θα συνεργαστούμε και θα υποβάλλουμε έναν φάκελο αξιοπρεπέστατο και πλήρη, να προκριθούμε στην διαδικασία για τον επόμενο γύρο, κοκ. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση.»

Για την παραίτηση του κ. Γ. Ανωμερίτη και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Γιάννης Μώραλης:

«Δεν έχω λόγο να σχολιάσω την παραίτηση του κ. Ανωμερίτη. Εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Ανωμερίτη ως άνθρωπο. Η άποψη του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ήταν γνωστή άλλωστε και δημοσιοποιημένη.

Επίσης η δική μας θέση, ο συνδυασμός και η δική μου, είναι ξεκάθαρη και την έχω δημοσιοποιήσει πολλές φορές. Είμαστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ και μάλιστα εναλλακτικά εφόσον προωθείτο η ιδιωτικοποίηση έχουμε καταθέσει την πρότασή μας και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην τωρινή για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στα όρια του Δήμου Πειραιά, όπου θα έχουμε τα δύο σκέλη της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.

Ο ΟΛΠ από την άλλη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Είναι μια ολόκληρη συνέντευξη μόνο του.

Με πρωτοβουλίες του Προέδρου του κ. Ανωμερίτη είχε βοηθηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ο Δήμος Πειραιά και η πόλη. Η άποψη μου είναι είτε αφορά το Δημόσιο ΟΛΠ είτε είναι Κινεζικός, Αμερικάνικος είτε Ουκρανικός, ότι δεν μπορεί η πόλη του Πειραιά να μην έχει αντιστάθμισμα για τη λειτουργία του λιμανιού. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να λειτουργεί ένα λιμάνι που διακινούνται εκατομμύρια άνθρωποι, εκατομμύρια αυτοκίνητα με τη βλάβη που υφίσταται η πόλη και να μην έχει ο Πειραιάς αντιστάθμισμα για τη λειτουργία αυτή.

Αυτό το αίτημα, θα έμπαινε επαναλαμβάνω είτε παρέμενε ελληνικός δημόσιος ο ΟΛΠ. Δεν νοείται αυτό και αυτή είναι η μεγάλη διεκδίκηση δική μας είτε μέσω του Ταμείου που προτείνουμε είτε περιμένω να ακούσω άλλες προτάσεις, αν η πρόταση για τον Ταμείο που προτείναμε εμείς, δεν γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συνεχιστεί αυτό, όχι δεν πρέπει, δεν θα συνεχιστεί να λειτουργεί μια πόλη και να έχει μηδέν έσοδα από τη θάλασσα. Και δεν είναι μόνο το μεγάλο λιμάνι, είναι και το Πασαλιμάνι και η Ζέα σε ιδιώτες όπου έχει έσοδα το Δημόσιο, αλλά όχι ο Δήμος. Το ΣΕΦ είναι παραχωρημένο στο ΤΑΙΠΕΔ. Άρα, από τη θάλασσα δεν έχουμε κανένα έσοδο πλην από ελάχιστα από τα Βοτσαλάκια και την Φρεαττύδα. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα συνεχιστεί.

Θέλω να πιστεύω ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή το έχουν αντιληφθεί αυτό.

Δείξαμε απέναντι σε όλους τους φορείς ότι είμαστε σοβαροί, ότι μπορούμε να υλοποιούμε, μπορούν να μας εμπιστεύονται, μπορούν να μας αναθέτουν. Δεν πάμε να κάνουμε μια συζήτηση είτε για το κεντρικό λιμάνι, είτε για το Πασαλιμάνι και τη Ζέα, ελαφρά την καρδία. Πάμε οργανωμένοι και μελετημένοι. Η δουλειά που κάναμε για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι δουλειά μελετημένη. Προβάλλαμε στην κυβέρνηση μια άκρως μελετημένη νομικά και οικονομικά πρόταση. Βλέπουν λοιπόν πως έχουν απέναντί τους μια δημοτική αρχή που όταν πάει να κουβεντιάσει, να διαφωνήσει και να διεκδικήσει πάει τεκμηριωμένα και σοβαρά. Αυτό είναι ένα κέρδος. Η άποψη για το λιμάνι για το δημόσιο χαρακτήρα του, είναι κοινή. Πιστεύω ότι στηρίζουν την άποψη μας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η κα Κουντουρά, ο κ. Δρίτσας είναι άνθρωποι με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε. Ξέρουν ότι έχουν αξιόπιστους συνομιλητές όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Διότι αυτά που έγιναν στην πόλη, έγιναν συγκροτημένα και οργανωμένα. Δεν έμεινα κάτι υλικό στο Δήμο, έμεινε η καλή επικοινωνία, Χαίρομαι όταν Πειραιώτης υπουργός κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για τις εκδηλώσεις. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Και για τα λιμάνια και για τις διεκδικήσεις μας. Και όπως είπα με σχέδιο και βήμα βήμα. Με νούμερα, με αριθμούς, με νομική υποστήριξη, τεκμηριωμένα. Θέλει και λίγο υπομονή. Δεν είναι και η χώρα στην καλύτερή της κατάσταση.»

Κόστος της διοργάνωσης

Πέτρος Κόκκαλης:

«Όπως δεν βρήκαμε κάποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάληψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας, έτσι δεν βρήκαμε και καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και βεβαίως, καμία πίστωση. Εκείνο που βρήκαμε είναι ένα πρακτικό μιας σύσκεψης ότι το σύνηθες κόστος της διοργάνωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, που περιλαμβάνει και τη συνεδριακή του πλευρά και την εορταστική, ήταν στις 700.000 ευρώ. Από αυτά, όπως μας είπαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έβαζε τις 250.000 ευρώ, τα οποία μάλλον τα έβαλε, αλλά δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Εμείς την 1η Σεπτεμβρίου δεν βρήκαμε καμία πίστωση στον προϋπολογισμό, ούτε βεβαίως 450.000 χιλιάδες, που και να είχαμε αυτά τα χρήματα, δεν θα τα ξοδεύαμε για μια τέτοιου είδους εκδήλωση.

Όσον αφορά στο κομμάτι που αναλογεί σε εμάς. Υπάρχει ένα κομμάτι τζίρου, οικονομικής δραστηριότητας, την οποία δεν γνωρίζουμε. Διότι δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα, πόσο κόστισε στον σύλλογο Ιθακήσιων να έχει τις στολές του. Ο εθελοντισμός από τους φορείς δεν ήταν μόνο θέμα χρόνου. Όλοι αυτοί οι σύλλογοι έβαλαν χρήματα από τον προϋπολογισμό τους. Αυτό, λοιπόν, το συνολικό κομμάτι, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά τον κ. Ανωμερίτη, ως πρόεδρο του ΟΛΠ, για την πολύ σημαντική συμβολή και του ΟΛΠ αλλά και του ιδίου προσωπικά.

Όσον αφορά στο κομμάτι του Δήμου για το οποίο έχουμε εικόνα, έχουμε ένα συνολικό ποσό γύρω στις 150.000, από το οποίο ως Δήμος προβλέψαμε στον προϋπολογισμό μια πίστωση 60.000 ευρώ, αλλά τελικά πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα βγει από τα ταμεία του Δήμου, θα είναι λιγότερα από 25.000 ευρώ. Άρα, το κόστος για τον Δήμο ήταν κάτω από 25.000 ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Νομίζω ότι δεν είναι ένα πολύ υψηλό ποσό. Είναι βέβαια ημέρες που δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά νομίζω ότι για ένα συνέδριο, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε ως το πιο επιτυχημένο που έχει διοργανώσει στα 8 χρόνια, αλλά και για όλο αυτό το διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας, νομίζω ότι το κόστος κινείται στο πνεύμα των ημερών. Όλες οι οικονομικές απολαβές που είχαμε ήταν από την Τράπεζα Πειραιώς, την COSCO, τον ΟΛΠ, την Capital, τον Ολυμπιακό, την dole, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, η οποία κάλυψε ένα σημαντικό ποσό και την Novibet. Οι χορηγοί επικοινωνίας ήταν πάνω από 22. Άρα μιλάμε για μια συνεργασία με περίπου 25-28 ιδιωτικές εταιρίες και 5 ή 7 φορείς του δημοσίου.»

Γιάννης Μώραλης:

«Στο Δήμο Πειραιά δεν ξοδεύτηκαν πάνω από 25.000 ευρώ. Έχει μια σημασία ότι ο κάθε φορέας, επιχειρηματίας, ιδιώτης που συμμετείχε κάλυψε μόνος του τα έξοδά του. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να το διοργανώσουμε μόνοι μας, παρόλο που είχε ανατεθεί στην πόλη μας. Δεν υπήρχε πίστωση ούτε ένα ευρώ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά είχε αναληφθεί η υποχρέωση. Αν λοιπόν έπρεπε να βάλουμε 450.000 ευρώ δεν τα είχαμε. Θα γινόμασταν ρεζίλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους υπόλοιπους. Καταφέραμε λοιπόν να καλύψει η Ευρωπαϊκή Ένωση το συνεδριακό κομμάτι, αν δεν κάνω λάθος, ρίξαμε τα κόστη στις 150.000, με τη συμβολή όλων των φορέων που ανέφερα και με τις χορηγίες φτάσαμε στις 25.000 ευρώ. Για εμένα, παρά τα οξεία οικονομικά προβλήματα, για όλο αυτό που έγινε στην πόλη δεν είναι μεγάλο ποσό.»

Για τις εκδηλώσεις στο Βεάκειο και την Αμφικτυονία

Γιάννης Μώραλης:

«Άποψή μου είναι ότι το πρόγραμμα στο Βεάκειο θα πρέπει να ανακοινώνεται από τον Απρίλιο. Πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά και μια σοβαρή οργάνωση σε ένα υπέροχο θέατρο. Έτσι θα επιδιώξουμε να δουλέψουμε από τη νέα χρονιά. Καταλαβαίνω όμως ότι ο ΟΠΑΝ που έχει τη χρήση του Βεακείου, με χιλιάδες προβλήματα, ίσως και να μην ήταν έτοιμος να κάνει πιο έγκαιρο προγραμματισμό. Επιδίωξή μου είναι και θα το συζητήσω και με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ και όσους εμπλέκονται στον προγραμματισμό, από του χρόνου να έχουμε 2-3 μήνες πριν το πρόγραμμα. Και για να το γνωρίζουν οι δημότες και για να γίνεται μια σωστή επικοινωνία ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να το πετύχουμε. Είναι θέμα προγραμματισμού. Έχουμε έναν προβληματισμό για την Αμφικτυονία. Αποκλείεται να γίνει Ιούνιο ή Ιούλιο. Υπήρχε μια σκέψη να γίνει τον Σεπτέμβριο. Τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε μια απόφαση, αφού αξιολογήσουμε τη χρησιμότητα και το αποτέλεσμα των περασμένων ετών. Αν είναι να γίνει πάντως θα γίνει Σεπτέμβριο.»

Για την κρουαζιέρα και νέες θέσεις εργασίας από τον τουρισμό

Γιάννης Μώραλης:

«Είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μένουν οι τουρίστες στον Πειραιά. Δεν το λέω εγώ.

Θα ήθελα να συνδέσω και αυτό που λέγαμε προεκλογικά και ορισμένοι το αμφισβητούσαν. Ότι παρά την κρίση στη χώρα, παρά τα προβλήματα της χώρας, αν αναπτύξουμε τη ναυτιλία και τον τουρισμό και με άξονα πενταετίας, θα δημιουργήσουμε 35.000 νέες θέσεις εργασίας. Λένε λοιπόν οι ξένοι και όχι εμείς, ότι μόνο από την κρουαζιέρα αν αναπτυχθεί ο Πειραιάς, θα δημιουργηθούν 45.000 θέσεις εργασίας. Επιβεβαιώνεται λοιπόν αυτό που λέγαμε ως λογική. Το λένε άνθρωποι που διαθέτουν εμπειρία. Εμείς δεν περιμέναμε το συνέδριο, στους δέκα μήνες ξεκινήσαμε και ήδη έχουμε κάνει συγκεκριμένα πράγματα για το τουριστικό κομμάτι στον Πειραιά. Δεν θέλουμε η πόλη να είναι ένα πέρασμα, αλλά να παραμένουν οι τουρίστες στην πόλη. Υλοποιήσαμε και λειτουργούμε ολοκληρωμένη καμπάνια τουριστικής προβολής της πόλης, το «Destination Piraeus», με έντυπα, site, εφαρμογές για κινητά, tablet κ.λ.π. Προσλάβαμε σύμβουλο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, γιατί όπως έχω ξαναπεί, στο οργανόγραμμα του Δήμου Πειραιά με 22 Διευθύνσεις και 85 τμήματα δεν υπάρχουν οι λέξεις τουρισμός και ναυτιλία. Απουσιάζουν διαχρονικά. Δεν υπάρχει δομή, ούτε μπορείς να δημιουργήσεις δομές. Για να αλλάξεις τον οργανισμό ενός Δήμου πρέπει να περάσει από την Αποκεντρωμένη, να βγει ΦΕΚ κ.λ.π. Δημιουργήσαμε βάσεις συνεργασίας, με φορείς της πόλης, με την Περιφέρεια ώστε να κάνουμε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για την κρουαζιέρα. Με τους εμπόρους, με το ΕΒΕΠ, με τον ΟΛΠ και άλλους. Προβάλλαμε το Destination Piraeus σε 60 σημεία, είδατε ορισμένα από αυτά και το κάναμε με τη βοήθεια του Ολυμπιακού, δεν είναι κακό δεν έχει ο Δήμος Πειραιά τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να καταβάλλει αυτά τα χρήματα. Καταφέραμε στο λεωφορείο Χ80 που μεταφέρει τουρίστες και βάλαμε 16 στάσεις στον Πειραιά σε μια γραμμή. Μιλάμε με τους ιθύνοντες στα κόκκινα, μπλε, κίτρινα λεωφορεία ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία για να παραμένουν εδώ οι τουρίστες. Διαθέσαμε 9.000 πολυτελή έντυπα μεγάλα, θα επαναλειτουργήσουμε το περίπτερό στην είσοδο της κρουαζιέρας. Δεν υπήρχε εκεί μια φωτογραφία του Πειραιά, είχε μόνο μια του Αγίου Νικολάου. Υπήρχαν πολύ ωραία μέρη, η Αλόννησος, τα Μετέωρα, η Σκιάθος, δεν υπήρχε στα 2 terminal καμία φωτογραφία του Δήμου Πειραιά. Έφταναν οι τουρίστες και δεν ήξεραν που έρχονται. Υπήρχαν κάποια σημεία της Αθήνας, Μοναστηράκι, Πλάκα, Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα παρουσιάσουμε άλλη μέρα, τι κάναμε για την κρουαζιέρα. Συμμετείχαμε με περίπτερο Destination Piraeus στο Posidonia Sea Tourism, μπήκαμε στον τουριστικό οδηγό του εμπορικού συλλόγου και σε άλλους οδηγούς, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ ΣΤΑΣΥ για να υπάρξει προβολή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προσπαθούμε αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε από τον ένα χρόνο στον άλλο. Σίγουρα παίζει ρόλο και η αλλαγή στον ΟΛΠ, παίζει ρόλο η νέα επένδυση, η νέα μαρίνα, που είχε προβλεφθεί να γίνει από τον ΟΛΠ για μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Από την αρχή μπήκαμε δυναμικά να αρχίζουμε να χτίζουμε κάτι. Δεν περιμένουμε αποτελέσματα από αυτό το καλοκαίρι, πιστεύουμε όμως ότι θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από το επόμενο. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματα, αποτελέσματα. Πρέπει να βοηθήσουμε την πόλη, που είναι πολύ βασικό. Η πόλη μας δεν είναι φιλική. Πέρα από την προώθηση που λέγαμε και την επικοινωνία, η πόλη μας δεν είναι φιλική προς τους τουρίστες. Πρέπει να φτιάξουμε τις όψεις μας, τα πεζοδρόμιά μας, να δούμε το κυκλοφοριακό σε σχέση με τα έργα που γίνονται, στην πόλη, χρειάζεται μια σειρά πραγμάτων. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε οι 35.000 θέσεις εργασίας που λέγαμε προεκλογικά είναι κάτι που θεωρώ απολύτως εφικτό, θα δώσει μια τεράστια ανάσα στους Πειραιώτες και όχι μόνο. Αυτή είναι η στόχευση μας. Είμαστε σε μια επικοινωνία και με την κα Κουντουρά και με τον ΟΛΠ και έχουμε ένα τμήμα επικοινωνίας το οποίο εστιάζει πάρα πολύ στο θέμα του τουρισμού και θα καταφέρουμε πράγματα.

Θέλουμε ο Πειραιάς να γίνει home port. Προφανώς είναι στόχος μας, αλλά δεν έχουμε ξενοδοχεία στον Πειραιά. Πως θα γίνει home port ο Πειραιάς; Έχουμε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, τα υπόλοιπα δεν είναι ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν τουρίστες που περνούν από εδώ. Ήδη ένα μεγάλο καράβι ξεκινάει από τον Πειραιά. Χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνει home port ο Πειραιάς, δεν είναι τόσο απλό.»

Προηγούμενο άρθροΒεάκειο 2015 — Διαβάστε αναλυτικά το ανανεωμένο πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.