Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιούνιος 2018]

1928
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιούνιο 2018

Φρέαρ Κομνηνού: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κλιμακοστασίου και τοιχίων.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Στο Φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την έναρξη των αρχιτεκτονικών εργασιών.
Στην Ηλεκτρονική Εσοχή 4+867, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής κατασκευής σήραγγας ΤΒΜ και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κοπής προκατασκευασμένων στοιχείων καθώς και εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης (α΄ φάση).
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης θυρών.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκε η τελική επένδυση πλάκας πυθμένα (invert) σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελική επένδυση τοιχίων και θόλου σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επίστρωσης γρανιτών δαπέδου στο επίπεδο -3 της βόρειας αποβάθρας.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μεταλλικής υποστήριξης με σήραγγα ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας μεσοπατώματος. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας εκδοτηρίων (-2) ως στάθμη πλάκας Η/Μ (-1).
Στα υπόγεια τμήματα ΝΑΤΜ του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης ΝΑ σήραγγας πρόσβασης και άνω εγκάρσιας σήραγγας.
Στο βόρειο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 8ου επιπέδου φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 9ου επιπέδου φρέατος.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 2ου επιπέδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων στο 3ο επίπεδο και κατασκευής βάσης οικοδομικού γερανού πρόσβασης 1 και συναρμολόγησης γερανού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας των προϊόντων εκσκαφής και κατασκευής χώρου προσωρινής αποθήκευσης των προϊόντων εκσκαφής στη νότια πλευρά του σταθμού.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκυροδετήσεις περιμετρικών τοιχίων, από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων προς Η/Μ όροφο και οι σκυροδετήσεις πλάκας Η/Μ ορόφου (υπολειπόμενο τμήμα). Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών περιμετρικών τοιχίων από Η/Μ όροφο προς οροφή και θυρών στον Η/Μ όροφο, καθώς και οι εργασίες καθαρισμού στο επίπεδο σιδηροτροχιών.
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αρχαιολογικής διερεύνησης, στην εσοχή κυλιόμενης κλίμακας στο επίπεδο οδού και οι εργασίες υδατοστεγάνωσης δαπέδου.
Στην είσοδο της πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης δαπέδου..
Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Πανεπιστήμιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης Α΄ ΦΑΣΗ (TOP) 32/32μ και Β΄ΦΑΣΗ (INVERT) 32/32μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %).

imeres thalassas
Προηγούμενο άρθροΒΕΑΚΕΙΟ: Μέρος των εσόδων από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη ”Ο έρωτας γυμνός” θα διατεθεί για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Ιούνιο 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.