Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [ Οκτώβριος 2017]

2251
0
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Οκτώβριο 2017

• Στο φρέαρ Κομνηνού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή μόνιμης επένδυσης τοιχίων και θόλου συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων δαπέδου και τοίχων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμών στα επίπεδα -3 και -4.
Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης συνδετήριας σήραγγας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κοπής προκατασκευασμένων στοιχείων σήραγγας ΤΒΜ.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επιχρισμάτων, χρωματισμών, γεμισμάτων και βιομηχανικών δαπέδων.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο φρέαρ Πισιδίας, έχουν ολοκληρωθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η μερική εργοταξιακή κατάληψη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής βάσεως έδρασης του οικοδομικού γερανού.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες χρωματισμών, τοποθέτησης μεταλλικών θυρών και κεραμικών πλακιδίων στους χώρους υγιεινής, στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.
Στη βόρεια είσοδο του σταθμού – προσβάσεις 2 & 3, ολοκληρώθηκε η καθαίρεση κεφαλοδέσμων πασσάλων και επίχωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μετακίνησης της εργοταξιακής περίφραξης στην περιοχή των απολήξεων των εισόδων 2 και 3 του σταθμού και παράδοσης τμήματος του εργοταξιακού χώρου στο κοινό.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα και τα φρεάτια αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες παραλαβής πυθμένα θεμελίωσης στη στάθμη -26. Στο νότιο φρέαρ αερισμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 6ου επιπέδου ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 7ου επιπέδου.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια διατρήσεων για την τοποθέτηση οργάνων ΓΔΠ και η εφαρμογή jet grouting στους αρμούς διαφραγματικών τοίχων.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υδατοστεγάνωσης, τοποθέτησης οπλισμών και σκυροδέτησης δαπέδου μόνιμης επένδυσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέτησης τοιχίων.
Στο νότιο κλιμακοστάσιο, έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση δαπέδου μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Ραλλείου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης (πρόοδος Α΄ φάση 23/32μ.μ. Β΄φάση 23/32μ.μ.).
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για τοποθέτηση σιδηροτροχιών ΤΒΜ.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται συναρμολόγηση/δοκιμές οικοδομικού γερανού.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 93 %.

Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πειραιά – Νεαρός άνδρας απειλεί απο τη ταράτσα κτιρίου πως θα αυτοκτονήσει
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά το μήνα Οκτώβριο 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.