Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΕΠ: Δημιουργεί Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης στον Πειραιά

ΒΕΠ: Δημιουργεί Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης στον Πειραιά

1617
0

Τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης στον Πειραιά, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στη συνεδρίασή του, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, σε συνεργασία με την Πολιτεία και φορείς της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο την δυναμική και διαχρονική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης και των συνακόλουθων κρίσιμων προβλημάτων που σημάδεψαν την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης (Κ.Ε.Α.) Πειραιά φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η δραματική μείωση της ρευστότητας και του κέρδους  των επιχειρήσεων, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας. Η αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, θα επιδιωχθεί με την πολύτιμη πρακτική στήριξη ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων χορηγιών, την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων, των κρατικών μηχανισμών στήριξης, καθώς και απευθείας χρηματοδοτήσεων από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.

    Στα πρώτα στάδια της δράσης του το ΚΕΑ θα επικεντρωθεί σε πέντε βασικούς πυλώνες:

  1. Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
  2. Λέσχη Νεανικής Επιχειρηματικότητας
  3. Ακαδημία Ανάπτυξης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
  4. VIP Club Business Success
  5. Σχέδιο «Αρισταίος

       Άλλες Δράσεις,  τις οποίες πρόκειται να υλοποιήσει είναι: Πιστοποιήσεις, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων και ανοιχτά σεμινάρια μικρής διάρκειας, με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες με έμφαση στους αναδυόμενους τομείς της οικονομίας.

Θα διοργανώνονται Ενημερωτικές Εκδηλώσεις που θα αφορούν  τους παρακάτω θεματικούς άξονες:

-Μεταφορά Τεχνογνωσίας 1: Η Διεθνής Εμπειρία

-Μεταφορά Τεχνογνωσίας 2: Επιχειρηματικά Παραδείγματα

Παρουσίαση Νέων Ιδεών

Τα προγράμματα εκπαίδευσης και ενίσχυσης / ενδυνάμωσης που θα προσφέρονται στο KEA Πειραιά  αφορούν: Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και Ειδικές δεξιότητες απαραίτητες για την πολύπλευρη ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Παράλληλα στο KEA Πειραιά θα λειτουργούν κύκλοι μαθημάτων που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας από άνεργους ή την επαγγελματική (μετ)εξέλιξη στελεχών που ήδη απασχολούνται, κ.α., ενώ θα προσφέρονται  εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε νέες, υπό σύσταση ή ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να ωριμάσουν, να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους ή να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Στις υπηρεσίες αυτές συμπεριλαμβάνεται η παροχή γνώσεων και συμβουλών σε σειρά θεμάτων όπως: η οικονομική διαχείριση, η σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, οι εξαγωγές, οι τεχνικές αναζήτησης και ανεύρεσης της αναγκαίας χρηματοδότησης, η χρήση νέων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, κ.α.

Επίσης, θα διοργανώνονται Ημέρες Καριέρας, Εκθέσεις και Φεστιβάλ Καινοτομίας, αποστολές στο Εξωτερικό και άλλες εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την προσφορά και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Πειραιά.

Προηγούμενο άρθροΒόλεϊ Ολυμπιακού : Νέος προπονητής ο Μπόσκαν
Επόμενο άρθροOosterdam: Αναχωρώντας απο τον Πειραιά [video]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.