Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Έγιναν για 2η χρονιά τα “Piraeus Βίκος Relays” στη Μαρίνα Ζέας.

Έγιναν για 2η χρονιά τα “Piraeus Βίκος Relays” στη Μαρίνα Ζέας.

2171
0

Με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών, ολυμπιονικών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά μια γιορτή για τον αθλητισμό, οι αγώνες σκυταλοδρομίας “Piraeus Βίκος Relays” στη Μαρίνα Ζέας.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση των αγώνων και συμμετείχε με την οικογένειά του στη σκυταλοδρομία, η οποία είχε και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό,  καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «O Καλός Ποιμένας».

Στους αγώνες σκυταλοδρομίας συμμετείχαν εκατοντάδες Πειραιώτες όλων των ηλικιών, αθλητές από όλα τα τμήματα και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού καθώς και άλλα σωματεία του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά του «Καλού Ποιμένα» έτρεξαν στη διαδρομή των «kids relays» και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Δεύτερη χρονιά στο Πασαλιμάνι τα Street Relays, μια διοργάνωση την οποία υποδέχθηκε ο Πειραιάς πέρυσι για πρώτη φορά και ήταν πολύ επιτυχημένη. Την επαναλαμβάνουμε φέτος, με μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη οργάνωση. Υπάρχει πάντα και η κοινωνική διάσταση σε κάθε αθλητική διοργάνωση, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμένας» και αυτό είναι θετικό. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και χαίρομαι να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και να περνάει όμορφες στιγμές. Πρόκειται για άλλη μια δραστηριότητα του Δήμου μας, στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος. Κάναμε τέσσερις –πέντε αγώνες πέρυσι στον Πειραιά και σκοπεύουμε να γίνουν θεσμός και να τους επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και ο Πειραιάς, θέλουμε να χαμογελάμε και να διασκεδάζουμε, είναι αναγκαία παράμετρος και αυτή. Οι καταξιωμένοι αθλητές αποτελούν είδωλα για τη νεολαία και για τους δημότες και «παρασύρουν» με τη συμμετοχή τους τα νέα παιδιά και τους δημότες. Η δική μου συμμετοχή είναι συμβολική και θα προσπαθήσω να τρέξω γιατί και εμείς που δεν ασχολούμαστε συστηματικά με τον αθλητισμό, οφείλουμε να συμμετέχουμε και να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, τις δυνάμεις μας και την φυσική μας αγωγή.  Όσο γίνονται επιτυχημένες διοργανώσεις και επιτυχημένα αθλητικά δρώμενα, θα αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και οι πόλεις που τα φιλοξενούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα street relays, τους χορηγούς, τo Βίκος, τη Nova, όσους συμμετέχουν, τον Ολυμπιακό που λαμβάνει μέρος με τις ομάδες του, τα παιδιά του Δήμου Πειραιά και την τροχαία Πειραιά που μας βοηθάει. Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.  κ. Σταύρος Ελληνιάδης, επισήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε στον Πειραιά για 2η συνεχή χρονιά τα Βίκος Street Relays. Φέτος είχαμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, ανθρώπους κάθε ηλικίας, επαγγελματίες αθλητές και απλούς πολίτες, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη τέτοιου είδους διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι ο αγώνας αυτός έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς  θα βοηθηθεί οικονομικά η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν». Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα στον Πειραιά μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και πάνω απ’ όλα τον κόσμο που ήρθε και έτρεξε στη Ζέα».  

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.  και Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη σημερινή συμμετοχή του κόσμου. Αυτές οι διοργανώσεις δεν στοχεύουν μόνο στην προαγωγή του αθλητισμού, αλλά και στη διασκέδαση και τη συμμετοχή των δημοτών στα δρώμενα της πόλης. Θα κάνουμε και άλλους μαζικούς αγώνες, όχι μόνο στο τρέξιμο, αλλά και σε άλλα αθλήματα, που σχετίζονται με το νερό, με τη θάλασσα ή την πισίνα, με στόχο να φέρουμε τον κόσμο και ειδικά τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κατεστημένο για τον Πειραιά. Φέρνουμε παλιούς, ταλαντούχους αθλητές και πρωταθλητές για να μάθουν στα παιδιά των σχολείων και των συλλόγων του Πειραιά τα μυστικά των αθλημάτων τους, αρχίζοντας αυτή την εβδομάδα με τον Ντέιβιντ Ρίβερς και συνεχίζοντας με άλλους μεγάλους αθλητές».

 Η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, επισήμανε:

«Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ολυμπιακός είναι ότι όλοι οφείλουμε να αθλούμαστε. Σήμερα είμαστε στον Πειραιά, για να δείξουμε στον κόσμο ότι ο αθλητισμός είναι υγεία. Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Ξέρω ότι όλοι έχουν συνδέσει τον Ολυμπιακό με τις πρωτιές. Σίγουρα είμαστε το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα με τις περισσότερες διακρίσεις, αλλά δεν παύει να κάνουμε πάνω από όλα αθλητισμό. Σήμερα ήρθαμε με τα αθλητικά μας, είναι μια πανέμορφη γιορτή και θα τρέξουμε για να δείξουμε ότι ο αθλητισμός έχει να κάνει με την υγεία μας, σωματική και πάνω από όλα πνευματική. Μέτα τη διαδρομή των 2.500 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων για τους πιο αθλητικούς, σίγουρα θα έχουμε πιο καθαρό μυαλό. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμο Πειραιά και τα «Street Relays» που για μια ακόμη φορά έχει προσδώσει στους αγώνες κοινωνικό χαρακτήρα. Η προσπάθειά μας σήμερα εδώ, είναι εκτός από τον αθλητισμό να προάγουμε και τον κοινωνικό σκοπό της διοργάνωσης. Ελπίζω να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο».

 

Ο Διευθυντής Αγώνων «Street Relays» κ. Λευθέρης Πλακίδας, υπογράμμισε:

«Τα Street Relays του Πειραιά, γίνονται για την υποστήριξη των παιδιών του «Καλού Ποιμένα». Πρόκειται για έναν καθαρά φιλανθρωπικό αγώνα, με πολύ σημαντική υποστήριξη από τους δημότες αλλά από τον Δήμο Πειραιά με πρωτεργάτη τον Γιάννη Μώραλη, αλλά και τον Αθλητικό Οργανισμό με όλους τους ανθρώπους και τους υπαλλήλους.  Τα Street Relaysτρέχουν στο πιο όμορφο σημείο του Πειραιά, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουν έρθει πολλά παιδιά. Συμμετέχουν σύλλογοι, είναι μαζική η συμμετοχή από τον Ολυμπιακό. Έχουμε μεγάλη υποστήριξη και βοήθεια από τους χορηγούς μας, τον ονομαστικό χορηγό Βίκος, τη Wind, τη ΔΕΘ Helexpo, τη kinder sport που παρέχει υποστήριξη για τα «kids relays» και φυσικά όλους όσοι βοηθούν εθελοντικά, γιατί μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη βοήθεια εθελοντών».

 Η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ» κα Αγγελική Κουζούμη, δήλωσε:

«Είμαι απολύτως ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των πολιτών του Πειραιά στο κάλεσμα του Δήμου. Είναι μια ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες αλλά και όλος ο κόσμος για τις δράσεις της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ». Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τους συνεργάτες του Δήμου Πειραιά και τους διοργανωτές των αγώνων».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη επισήμανε:

«Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Στηρίζουμε τις σκυταλοδρομίες Βίκος Relays. Θεωρώ ότι αυτό το χαρούμενο κλίμα, οι σκυταλοδρομίες στις οποίες τρέχουμε όλοι μαζί, κάνουμε ομάδες, συμμετέχουν και οικογένειες είναι πάρα πολύ καλό. Οι Ολυμπιονίκες τρέχουμε για να διαδώσουμε τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού και να προωθήσουμε τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες. Σήμερα διασκεδάζουμε και βλέπουμε χαρούμενα πρόσωπα. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια».

 

Ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κολύμβησης  κ.  Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε:

 «Ο κόσμος σήμερα είναι πολύς και όλοι είναι με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Όλοι είμαστε εδώ κι αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι ο καθένας θα δώσει τον δικό του καλό  εαυτό. Εμείς από την μεριά μας οι αθλητές μπορεί να μην συμμετέχουμε αλλά δίνουμε το παρών, γιατί είναι καλό να δίνουμε το καλό παράδειγμα ότι μπορούμε όλοι μαζί. Σήμερα ο αγώνας έχει και έναν άλλο συμβολισμό: Η σκυτάλη της ζωής και η σκυτάλη στον αθλητισμό πάνε μαζί».

 Η πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης δρόμων αντοχής, Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, κα Μαρία Πολύζου, τόνισε:

 «Ως δρομέας ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει τρέξιμο, τι  σημαίνει να γυμναζόμαστε και να αθλούμαστε. Σίγουρα αυτό που γίνεται εδώ σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί προάγει τον αθλητισμό, γιατί προάγει την υγεία και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στα νέα παιδιά. Όλοι αυτοί οι αγώνες βοηθάνε στην ανύψωση της υγείας». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.