Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΛΠ: Τελικά τον πουλάτε ή δεν τον πουλάτε… Ιδού η απορία!

ΟΛΠ: Τελικά τον πουλάτε ή δεν τον πουλάτε… Ιδού η απορία!

1501
0

Κανείς δε ξέρει τελικά αν η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει ή όχι το 67% των μετοχών ή τέλος πάντων οποιοδήποτε άλλο ποσοστό των μετοχών του ΟΛΠ.

Νωρίτερα αναδημοσιεύσαμε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη σε κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων στο οποίο είχε πει χαρακτηριστικά: «Η COSCO συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία (της πλειοδοσίας) και θα  μπορούσε να κάνει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

To σχόλιο μας ήταν: Βέβαια αυτή η δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης έρχεται σε αντιδιαμέτρου αντίθετη στάση με αυτή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Πειραιώτη Θ.Δρίτσα καθώς και του υπουργού ΠΕΠΑ που αναφέρουν πως η  ιδιωτικοποίηση δε θα γίνει.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και το τμήμα ναυτιλίας του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο ουσιαστικά συντονίζεται από το βουλευτή Α Πειραιά και αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα τα εξής:

Απορία μας προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τα οποία επικαλούνται ξένο πρακτορείο ειδήσεων. Επειδή, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές θέσεις του όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, που έγιναν στην Βουλή κατά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων, έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών, αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα. 

 

Εμείς ως Πειραιώτες και ως άνθρωποι που έχουμε μια μικρή ή μεγάλη σχέση με τη ναυτιλία ελπίζουμε λίαν συντόμως και… επιτέλους να βρουν μια κοινή στάση στην κυβέρνηση, γιατί το μόνο που γίνεται είναι από τη μία να αποθαρρύνονται οι οποιοιδήποτε επενδύτες στο λιμάνι του Πειραιά και τις γύρω από αυτό επιχειρήσεις, από την άλλη η αβεβαιότητα που υπάρχει σε μια τόσο μεγάλη επένδυση έχει αντίκτυπο και στην οικονομία της χώρας που είναι “ένα βήμα πριν από την εντατική” και συνεχώς υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης— ανεξαρτήτως αν αυτοί είναι κατευθυνόμενοι ή όχι.

Δεν είναι σοβαρή κατάσταση κυβέρνησης να βγαίνει ο ένας υπουργός να λέει το ένα και μετά να τον “αδειάζει” ο άλλος κ.ο.κ. Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας τι άποψη έχει για αυτό το “ναι πουλάμε, όχι δεν πουλάμε”, άραγε;! Είναι μια ιστορία που “παίζει” από την αρχή που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία Βαρουφάκης και Δραγασάκης και από την άλλη Δρίτσας και Λαφαζάνης. Πρέπει να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση πως έχουν περάσει την εποχή που οι πολλές συνιστώσες κάνανε ένα συνασπισμό… αλλιώς θα ξαναγυρίσουν σε αυτήν την κατάσταση… Όσοι τους ψήφισαν λίαν συντόμως θα τους αφήσουν… και δυστυχώς η άλλη λύση είναι η αποχή και η ακυβερνησία…

Ελπίδα ήθελαν κάποιοι, λεπίδα έρχεται όσον αφορά το θέμα του ΟΛΠ… Χειρότερη και από αυτούς (ναι, τους κλέφτες) που είχαμε πριν. Ίσως το μόνο καλό που έκαναν τα δυο κόμματα ήταν η επένδυση του ΟΛΠ. Η οικονομία της χώρας μας δεν είναι ένα case study και ο Πειραιάς είναι επένδυση που είναι στρωμένη και δεν χρειάζεται να τη γκρεμίσει κανείς. Σταματήστε να λέτε για ρήξη και τα λοιπά, γιατί καταντάτε κουραστικοί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.