Αλλαγές έρχονται στη λειτουργία της Γραμμής 3 του Μετρό, επηρεάζοντας άμεσα τη σύνδεση Πειραιά – Αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, το απευθείας δρομολόγιο που ενώνει χωρίς μετεπιβίβαση το Δημοτικό Θέατρο με το Αεροδρόμιο αναμένεται να «σπάσει», με στόχο τη βελτίωση της συχνότητας και την καλύτερη διαχείριση της αυξημένης επιβατικής κίνησης.
Η αλλαγή φέρεται να σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των διρευματικών συρμών, που είναι απαραίτητοι για τη διαδρομή έως το Αεροδρόμιο. Έτσι, εξετάζεται οι συρμοί από και προς τον Πειραιά να τερματίζουν σε ενδιάμεσο σταθμό, πιθανότατα στο Αιγάλεω, όπου οι επιβάτες θα συνεχίζουν με άλλο τρένο προς τον τελικό προορισμό τους.
Στόχος είναι η μείωση του χρόνου αναμονής στα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της γραμμής. Ωστόσο, για τον Πειραιά αυτό σημαίνει το τέλος μιας ιδιαίτερα σημαντικής απευθείας σύνδεσης που διευκόλυνε κατοίκους, ταξιδιώτες και επιβάτες κρουαζιέρας.







