Saturday 26 September 2020

LATEST ARTICLES

Κορονοϊός – Αττική : Κλειστά απο τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί τα καταστήματα λιανικής πώλησης

0
Νέα μέτρα με περιορισμούς σε καταστήματα λιανικής πώλησης με σκοπό τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα αφορούν στην Αττική, καθώς και άλλες «κόκκινες» περιοχές. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων λιανικού πώλησης από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον επεσήμανε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Πειραιάς : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ. Κηφισού λόγω εργασιών

0

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, την Κυριακή 27-09-2020 και κατά τις ώρες 06.00΄ έως 14.00΄, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του κλάδου εξόδου της Λ. Κηφισού, περιοχής Δήμου Πειραιά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Κατά τις ανωτέρω εργασίες η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, ως εξής: Λ. Κηφισού – κλάδος εξόδου προς Σ.ΕΙ.Φ – ανώνυμη οδός περιβάλλοντα χώρου Σ.ΕΙ.Φ – κυκλικός κόμβος λίμνης Σ.ΕΙ.Φ – κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου – αριστερά Εθν. Μακαρίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση

Δήμος Πειραιά : Ομάδες ενημέρωσης για την προστασία του COVID-19

0
Ενημερωτική δράση σχετικά με τα νέα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ξεκίνησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά.   Συγκεκριμένα, από το πρωί,  ομάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά για την προστασία κατά του Covid – 19,  κινούνται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, δίνοντας έμφαση σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στάσεις λεωφορείων, πλατείες,  εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές, παιδικές χαρές και άλλους εξωτερικούς χώρους.   Συνολικά 35 άτομα σε συνεργεία δύο ατόμων και με ομοιόμορφη ένδυση, κινούνται με αυτοκίνητα στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά, προσφέρουν μάσκες ατομικής προστασίας σε όσους δεν διαθέτουν  και ενημερώνουν τους δημότες για τα νέα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας.   Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:  «Ξεκινήσαμε μια σημαντική δράση συμβουλευτικού χαρακτήρα στον Δήμο Πειραιά για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19. Δυστυχώς βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.   Δεκαέξι  ομάδες των 2 ατόμων κινούνται με αυτοκίνητα στις 5 Δημοτικές Κοινότητες, επισκέπτονται σημεία που παρατηρείται συνωστισμός και ενημερώνουν τους πολίτες για τα ισχύοντα μέτρα.   Ως Δήμος Πειραιά έχουμε υλοποιήσει, από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία τη χώρα μας, μια σειρά ενεργειών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και πιστεύω πως η Αυτοδιοίκηση γενικότερα,  παρά τα όποια προβλήματα, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα  και χαίρομαι γιατί ήδη ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία.   Μέσα από αυτή την ενέργεια, θέλουμε επίσης να περάσουμε και το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να συντασσόμαστε με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να προστατεύσουμε το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας».

Τροχαία Πειραιά: Αστυνομικός θετικός στον κορωνοϊό

0
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά γνωστοποίησε ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά. Η Ένωση επικοινώνησε για το γεγονός τόσο με τον διοικητή της υπηρεσίας αλλά και με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού. Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά: «Η Ένωσή μας, χθες, 24-09-2020, ημέρα Πέμπτη και συγκεκριμένα βραδινές ώρες, ενημερώθηκε από συναδέλφους – μέλη της για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε συνάδελφό μας που υπηρετεί στο Β ́ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά (Κορυδαλλού). Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή της εν λόγω Υπηρεσίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, προκειμένου να ενημερωθούμε, αφενός για την κατάσταση της υγείας του συναδέλφου μας αφετέρου για τις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες που ακολουθήθηκαν. Επίσης, επισημάναμε ότι σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους, καθώς και των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και ως εκ τούτου υπενθυμίσαμε τις ενέργειες που ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, των αρμοδίων Υπουργείων και εμπλεκομένων Φορέων, καθως και οι διαταγές της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας. Παράλληλα, επειδή στο κτήριο που στεγάζεται η εν λόγω Υπηρεσία, στεγάζονται το Α.Τ Κορυδαλλού και το Τ.Α Κορυδαλλού, επικοινωνήσαμε και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, ώστε, με τη σειρά τους, να προβούν σε τυχόν απαραίτητες ενέργειες, λόγω συστέγασης των ανωτέρω Υπηρεσιών που προΐστανται. Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, κ. Λιότσος Σπύρος, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Χουρσαλά Νικόλαο και ζήτησε την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή – αρωγή των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλο το κτίριο που συστεγάζονται οι ανωτέρω Υπηρεσίες. Ο κ. Δήμαρχος, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι σήμερα Παρασκευή και περί ώρα 09:00, συνεργεία του Δήμου Κορυδαλλού θα προβούν σε απολύμανση του κτιρίου που στεγάζεται το Β ́ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά. Κατόπιν των ανωτέρω, ευχαριστούμε δημόσια τον κ. Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και ως εκ τούτου για την αναγνώριση του έργου της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες, ενώ δεσμευόμαστε, για άλλη μια φορά, ότι σαν Ένωση θα είμαστε πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειες τους».

Πειραιάς: Καπετάνιος κρουαζιερόπλοιου κατέβασε επιβάτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα

0
Μία ασυνήθιστη ιστορία κορωνοϊού συνέβη στον Πειραιά: ο καπετάνιος του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 της εταιρίας TUI απέβαλε από το πλοίο και άφησε στο λιμάνι δύο επιβάτες, οι οποίοι δεν τήρησαν τις οδηγίες για την πανδημία. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Merkur οι δύο επιβάτες “απομακρύνθηκαν από το υπόλοιπο γκρουπ μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά.
Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ατομικός περίπατος απαγορεύεται αυστηρά. Αμέσως οι δύο παραθεριστές υπέστησαν τις συνέπειες, καθώς τους απαγορεύθηκε η είσοδος στο πλοίο. Αναγκάστηκαν μάλιστα να φροντίσουν οι ίδιοι για την επιστροφή τους (στη Γερμανία)”. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα Berliner Kurier η κρουαζιέρα είχε οργανωθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με αφετηρία, αλλά και τέρμα, το Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμπεριφορά των δύο επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά παραβίαζε τους κανόνες γιατί “όποιος απομακρύνεται από το γκρουπ κινδυνεύει να μολυνθεί με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στο πλοίο”.  
Πηγή: DW

Celestyal Experience : Στις 6 Μαρτίου 2021 ξεκινάει τις κρουαζιέρες του απο τον Πειραιά

0
Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώνει τη νέα ναυαρχίδα της, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Experience. Το πρώτο δρομολόγιό του για τη σεζόν του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, με την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Τρεις Ήπειροι» από τον Πειραιά, με προσεγγίσεις στην Ελλάδα (Ρόδο), το Κουσάντασι (Έφεσος), το Ισραήλ (Άσντοντ), την Αίγυπτο (Πόρτ Σάιντ) και την Κύπρο (Λεμεσός). Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου 2021, το Celestyal Experience θα πραγματοποιεί την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο» από τον Πειραιά με προσεγγίσεις στη Ρόδο, την Κρήτη (Άγιος Νικόλαος), τη Σαντορίνη, τη Μήλο, τη Μύκονο και το Κουσάντασι (Έφεσος). Αργότερα μέσα στη σεζόν, το Celestyal Experience θα πραγματοποιήσει την κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», ένα ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων που παρουσιάζει για πρώτη φορά την πόλη της Θεσσαλονίκης, την πύλη της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως νέο λιμάνι επιβίβασης. Εκτός από την ολονύκτια παραμονή στην Κωνσταντινούπολη και την επίσκεψη στα συναρπαστικά «κρεμαστά μοναστήρια» των Μετεώρων, αυτή η ξεχωριστή κρουαζιέρα περιλαμβάνει, επίσης, μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τροίας. Το Celestyal Experience έχει χωρητικότητα έως και 1.800 επιβάτες σε 789 καμπίνες, εκ των οποίων οι 160  διαθέτουν μπαλκόνι ή μεγάλες βεράντες. Το Celestyal Experience, που πρόσφατα ανακαινίσθηκε ριζικά, θα προσφέρει στους επισκέπτες μια ευχάριστη εμπειρία εν πλω με όλη τη ζεστασιά της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας. «Παρόλο που ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη χρονιά για όλους, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του ταξιδιωτικού κλάδου, και ιδιαίτερα για τις κρουαζιέρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προσθήκη του Celestyal Experience στο στόλο μας, καθώς αυτό το κρουαζιερόπλοιο θα αλλάξει τα δεδομένα στην μέχρι τώρα εμπειρία κρουαζιέρας που προσφέρει η εταιρεία μας και ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε στους επισκέπτες μας. Το Celestyal Experience ενσαρκώνει τη δέσμευση της Celestyal Cruises για μια «ζεστή», αυθεντικά ελληνική εμπειρία, σε ένα σύγχρονο, όμορφα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο. Αναμφίβολα θα συμβάλει καθοριστικά στη συνεχή ανάπτυξη μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ. Κρις Θεοφιλίδης. Το Celestyal Experience προσφέρει εντυπωσιακές παροχές σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, με τέσσερα εστιατόρια, επτά μπαρ, σαλόνια, δύο πισίνες, δύο τζακούζι, ένα beach club, κατάστρωμα ηλιοθεραπείας και χώρο για τζόκινγκ. Επιπλέον, την ιδιαίτερη εμπειρία στο Celestyal Experience συμπληρώνουν η νυχτερινή διασκέδαση, το καζίνο, η βιβλιοθήκη, οι αίθουσες συσκέψεων και τα καταστήματα, αλλά και ένα μοναδικό μπαρ/ wine bar που σερβίρει αποκλειστικά κρασιά και τυριά, αναδεικνύοντας την ασύγκριτη οινογαστρονομία της Μεσογείου. Εντυπωσιακό Πανοραμικό Σπα Θαλασσοθεραπείας Μια από τις εξαιρετικές παροχές του Celestyal Experience είναι το πανοραμικό σπα σε 4.350 τ.μ , που εκτείνεται σε δύο καταστρώματα και διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με θέα στον ωκεανό, λουτρά θαλασσοθεραπείας, αίθουσες μασάζ, δωμάτια σάουνας, ατμού και χαμάμ. Το εντυπωσιακό σπα περιλαμβάνει, επίσης, σαλόνι τσαγιού Ιαπωνικών προδιαγραφών, στο οποίο θα προσφέρονται σπάνιες ποικιλίες ροφημάτων, όπως τοπικά βότανα και τσάι του βουνού. Σουίτες για αξέχαστες εμπειρίες Με περισσότερες σουίτες διαθέσιμες σε σχέση με τον υπόλοιπο στόλο της εταιρείας, το Celestyal Experience προσφέρει ακόμη και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες μια σειρά από επιλογές διαμονής υψηλής ποιότητας. Το πλοίο διαθέτει 166 σουίτες, 132 εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία «Junior» και είναι όλες με μπαλκόνια, αλλά και επιπλέον 34 μεγαλύτερες σουίτες εκ των οποίων οι 22 διαθέτουν μπαλκόνια, έξι διαθέτουν εσωτερική βεράντα με θέα στον ορίζοντα και έξι «Grand Suites» με εξωτερικές μεγάλες βεράντες. Οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση στο Celestyal Experience για σουίτες  υψηλότερης κατηγορίας από τις junior σουίτες, θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία «Celestyal Cruises Suite Concierge service», με μια σειρά εξατομικευμένων παροχών, κατά την επιβίβαση, παραμονή και την αποβίβαση από το πλοίο. Πιο συγκεκριμένα, προτεραιότητα στο check-in, ταχεία επιβίβαση, πρόσβαση σε αποκλειστική τραπεζαρία στο πλοίο και γρήγορη υπηρεσία παράδοσης αποσκευών, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας τακτοποίησης των αποσκευών. Η υπηρεσία παρέχει, επίσης, προσωπικό βοηθό, που θα είναι διαθέσιμος να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες με παροχή εξατομεικευμένων υπηρεσιών, εφόσον ζητηθούν. Παρουσιάζοντας μια νέα κατηγορία καμπίνων «Wellness» Μια νέα κατηγορία καμπίνας για τη Celestyal Cruises είναι η εισαγωγή των καμπινών «Wellness» με αποκλειστική χρήση του καταστρώματος 14 που εξασφαλίζει την πρόσβαση στην πιο γαλήνια και ήσυχη περιοχή του πλοίου. Περιλαμβάνεται συμπληρωματικά απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο ευεξίας και σπα, που προσφέρει πολλές επιλογές χαλάρωσης. Οι καμπίνες Wellness θα εξασφαλίζουν, επίσης, προτεραιότητα πρόσβασης σε ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες και σε μιας νέας μορφής, αποκλειστικό Beach Club. Νέο ‘Εμπνευσμένο’ Beach Club εν πλω Αυτός ο εξωτερικός χώρος μόνο για ενήλικες, αποκλειστικά για τους επισκέπτες των κατηγοριών «Suite» και «Wellness», αποπνέει μια ήρεμη ατμόσφαιρα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε παραθαλάσσια ιδιωτικά club ελληνικών νησιών. Το Beach Club θα προσφέρει υπηρεσίες για μια αξέχαστη εμπειρία χαλάρωσης, με άνετες, premium ξαπλώστρες, καμπάνες και τζακούζι πάνω στην πρύμνη και με απεριόριστη θέα στον ωκεανό. Μεσογειακή Διατροφή Η Celestyal Cruises είναι γνωστή για την κουζίνα της που εμπνέεται από τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις και η οποία βασίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή, αναγνωρισμένη από διεθνείς σεφ, κορυφαίους διατροφολόγους και επιστήμονες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Celestyal Experience. Ανάμεσα στα νέα εστιατόρια θα βρίσκεται και ένα ελληνικό ψητοπωλείο και ντελικατέσεν, με φημισμένα μεσογειακά κρασιά, ελαιόλαδα, τυριά και άλλες ιδιαίτερες τοπικές σπεσιαλιτέ. Στο μενού του πλοίου θα μπορεί κάποιος να βρει, επίσης, καθημερινό, απλό φαγητό, με παραδοσιακές συνταγές και πίτσες εμπνευσμένες από τοπικά υλικά, ψημένες σε αυθεντικό ξυλόφουρνο. Περαιτέρω καινοτόμες ιδέες και ξεχωριστές εμπειρίες για τους επισκέπτες του Celestyal Experience, τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά, καθώς και ειδικές προσφορές, μαζί με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας, θα ανακοινωθούν το προσεχές χρονικο διάστημα.

Open House Athens 2020 : Οι Virtual Ξεναγήσεις στον Πειραιά [videos]

0
Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή μας πάρα πολύ και δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το Open House Athens ,το οποίο στη φετινή του έκδοση μπορεί να μην αναβλήθηκε…αλλά διοργανώθηκε online με τις ξεναγήσεις να γίνονται μέσω Virtual Tours που ανέβηκαν στο κανάλι του OHA στο youtube. Στον Πειραιά το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 ξεναγήσεις. Τη μία στη Βίλα Μερκούρη,στο κτιριακό συγκρότημα του Παπαστράτου,νυν Piraeus Port Plaza Το νεοκλασικό του Λιθογραφείου, στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου, χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η πρόσφατη αποκατάστασή του ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020 από τη Dimand Real Estate Development.   και την οικία Στρίγκου στο Πασαλιμάνι ,που φιλοξένησε επι χρόνια τη Γαλλική Ακαδημία και τα τελευταια χρόνια φιλοξενεί την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λασκαρίδη στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1907, αρχικά ιδιοκτησία του εμπόρου, τραπεζίτη και πολιτικού Γεωργίου Στρίγκου. Με ιδιαίτερη ιστορία, καθώς επιτάχθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα, αποτέλεσε στέγη της Λέσχης Αξιωματικών του Βασιλικού Ναυτικού και αργότερα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Σήμερα, έργα αναπαλαίωσης και συντήρησης του 2014, έχουν επιτύχει την ανάδειξη του χώρου ως ένα περιβάλλον που τονίζει το παλιό βιβλίο ως πηγή γνώσης.  

ΕΒΕΠ: Πως επηρεάζεται η λειτουργία του Επιμελητηρίου λόγω των μέτρων για τον COVID-19

0
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για τη διαπίστωση ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού “Covid-19 ”, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, διενεργήθηκαν 2 μοριακά τεστ στο προσωπικό του Ε.Β.Ε.Π., με αρνητικό αποτέλεσμα. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί τμήμα των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει το Επιμελητήριο με βάση τις υποδείξεις της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων, με σεβασμό στους εργαζομένους του, τις οικογένειές τους και τους συναλλασσόμενους. Σύμφωνα με τα ειδικά μέτρα που ελήφθησαν για τις υπηρεσίες που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, το Ε.Β.Ε.Π., από 21 Σεπτεμβρίου 2020 έως 4 Οκτωβρίου 2020, θα εξυπηρετεί το κοινό διαδικτυακά και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται η φυσική παρουσία, θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Στο 40% του μόνιμου προσωπικού του Επιμελητηρίου εφαρμόζεται το μέτρο της «τηλεργασίας», σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
• ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ-ΓΕΜΗ
Το Ε.Β.Ε.Π. ακολουθεί πιστά τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας και παρακαλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου (Web Ε.Β.Ε.Π.) και τον ιστότοπο του Γ.Ε.Μ.Η. (https://services.businessportal.gr/)
Στοιχεία επικοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και για τον σχετικό προγραμματισμό ραντεβού:
Θέματα Μητρώου-ΓΕΜΗ
E-mail: registry@pcci.gr, τηλέφωνα: 2104177241-5 επιλογή 1, 2104129395
Για Πιστοποιητικά Εγγραφής, Πληρωμές Συνδρομών, Προεγγραφές-Εγγραφές Ατομικών Επιχειρήσεων μέσω του Web Ε.Β.Ε.Π.: https://echamber.pcci.gr/
Θέματα ΥΜΣ (Υπηρεσία Μιας Στάσης)
E-mail: yms@pcci.gr, τηλ. 2104178638
Ιστοσελίδα Ε.Β.Ε.Π.: www.pcci.gr
• ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
(Πιστοποιητικά Καταγωγής και λοιπές θεωρήσεις)
Τηλ.: 210 4177241-5 (εσωτ. 232, 213) και 210 4223364
E-mail: commerce@pcci.gr