Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Jeanne D’ Arc: «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ…»- μουσικοφιλολογική βραδιά αφιερωμένη στον...

Jeanne D’ Arc: «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ…»- μουσικοφιλολογική βραδιά αφιερωμένη στον Κωστή Παλαμά

1001
0
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne dArc», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της για τα 160 χρόνια λειτουργίας της και με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά, οργάνωσε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο της Σχολής, μουσικοφιλολογική βραδιά αφιερωμένη στον «ποιητή που σκέπασε με τον ίσκιο του μισόν αιώνα πνευματικής μας ιστορίας».

Για τον Παλαμά  μίλησαν ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  Αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος, και  ο   Φιλόλογος Γιάννης Ευθυμιάδης.  Ο συνθέτης Λουκάς Θάνος  παρουσίασε τη μελοποίηση του «Δωδεκάλογου του γύφτου», ενώ η Γεωργία Νταγάκη ερμήνευσε  μελοποιημένη ποίηση του   Κωστή Παλαμά.

Η Χορωδία Γυμνασίου –Λυκείου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη   Μούσουρα, τραγούδησε μελοποιημένο Κωστή Παλαμά.

                                Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πειραιά κα  Σταματάκη, η συντονίστρια Φιλολόγων κα Κουμπάρου, Γενικοί Διευθυντές    και

Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, εκπαιδευτικοί,

γονείς και μαθητές.

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Πειραιά : ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τους κατοίκους της Δ’ Δημοτικής κοινότητας στις 12 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΛιμάνι Πειραιά : Αλλαγή θέσης πρόσδεσης των πλοίων των Μινωικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.