Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ European Seaways: Κατέθεσε αίτημα για τη γραμμή Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα...

European Seaways: Κατέθεσε αίτημα για τη γραμμή Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι

5093
0
Το Galaxy της European Seaways κατα την είσοδο του στο λιμάνι ωστε να δεξαμενιστεί στη μεγάλη μονιμη δεξαμενη

Η εταιρεία European Seaways κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας για την κάλυψη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι που είναι επιδοτούμενα. Η εν λόγω εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει μέχρι την Τρίτη το όνομα του πλοίου με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο για την κάλυψη της γραμμής, τα πιστοποιητικά και την εγγυητική επιστολή.

Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από την εταιρεία ΛΑΝΕ με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο λόγω τεχνικού προβλήματος παρέμενε ακινητοποιημένο. Το υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα 17 Ιουλίου κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ.

Λογικά το πλοίο θα είναι το Galaxy, το οποίο μπορείτε να δείτε κατα την είσοδο του στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να δεξαμενιστέι πριν απο μισό χρόνο

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα τον χειμώνα και 450 το καλοκαίρι με ογδόντα κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης τα μισθώματα (επιδότηση) για την κάλυψη των γραμμών προσδιορίζονται ως εξής:

 

Α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος τριάντα οκτώ χιλιάδων (ευρώ 38.000,00) ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος τριάντα δύο χιλιάδων (ευρώ 32.000,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

γ) ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, έναντι μισθώματος είκοσι χιλιάδων τριάντα (ευρώ 20.030,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

δ) ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΥΘΗΡΑ – ΚΑΣΤΕΛΙ, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα έως 30/09/2017, έναντι μισθώματος δεκαέξι χιλιάδων εξήντα έξι (16.066,00) ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.