Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ  3 Super Post Panamax Γερανογέφυρες στον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ – Θα λειτουργήσουν...

 3 Super Post Panamax Γερανογέφυρες στον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ – Θα λειτουργήσουν στο τέλος Αυγούστου

415
0

3 Super Post Panamax Γερανογέφυρες τελευταίας τεχνολογίας εγκαθιστανται στον Ανατολικό Προβλήτα ΙΙ.

Η εκφόρτωση των Γερανογεφυρών,  ανατεθηκε από την κατασκευάστρια σε ελληνική εταιρεία, θα διαρκέσει περίπου 4 ημέρες και απαιτεί εξαιρετική τεχνογνωσία και μεγάλη ακρίβεια συντονισμού των χειρισμών για την ασφαλή εκφόρτωσή τους.

Η ΣΕΠ συνεχίζει τις υψηλές επενδύσεις και το φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων,  σε σύγχρονο τερματικό εξοπλισμό και υποδομές, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα και την παραγωγικότητα του Σταθμού, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει ακόμη καλύτερα τις ανάγκες των Πελατών της.

Οι νέες Γερανογέφυρες κατασκευάστηκαν από τη ZPMC στην Κίνα και έχουν τη δυνατότητα  να εξυπηρετούν πλοία με πλάτος  έως και 22 σειρών εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Αυγούστου, αντικαθιστώντας τις παλαιότερες και μικρότερες Γερανογέφυρες  4, 5 και 6, ενώ οι πιο μεγάλες Γερανογέφυρες 19 & 20 (24 σειρές) θα μεταφερθούν στον Δυτικό Προβλήτα ΙΙ,  για να εξυπηρετούν τα πλοία με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα των 20 χιλιάδων containers, που πλευρίζουν εκεί  .

Έτσι, ο Προβλήτας  II  θα έχει συνολικά 9 Γερανογέφυρες  Ανατολικά που θα εξυπηρετούν ταχύτατα τα πλοία με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 10.000 containers, ενώ Δυτικά θα έχει 8 Γερανογέφυρες εκ των οποίων οι 6 είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα τα Ultra Large πλοία των 20.000 Containers των Πελατών μας.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει σε εξέλιξη ανακατασκευή της υποδομής του Προβλήτα ΙΙ  με την αγορά και εγκατάσταση 4 ακόμη e-RTGs (γερανογεφυρών πυκνής στοιβασίας) που αυξάνουν την ετήσια χωρητικότητα του Προβλήτα ΙΙ κατά 300.000 containers και συνολικά σε 6,5 εκατομμύρια  containers  για την ΣΕΠ Α.Ε.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα διαθέτει 30 Γερανογέφυρες, 22 εξ αυτών από τις μεγαλύτερες Γερανογέφυρες στον κόσμο  τελευταίας γενιάς (22 – 26 Rows ) και 71 από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες πυκνής στοιβασίας RMGs και RTG.

Όλες κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και η χρήση τους είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έμπρακτα  την Περιβαντολλογική  ευαισθησία  της Διεύθυνσης της Εταιρείας.

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της ΣΕΠ Α.Ε. καπετάνιου Wang Jihang:
 
“Η αγορά αυτών των νέων Γερανογεφυρών δείχνει τη δέσμευσή μας προς το λιμάνι του Πειραιά, τη Διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα αλλά και όλες τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας, εισαγωγών- εξαγωγών και του κλάδου των μεταφορών, για την ενίσχυση του ρόλου του λιμένα του Πειραιά ως του μεγαλύτερου κόμβου μεταφόρτωσης και εμπορευματικών ροών στη Μεσόγειο.

Οι νέες Γερανογέφυρες και ο νέος τερματικός εξοπλισμός θα ενισχύσουν τη θέση του Πειραιά και της ΣΕΠ ως το πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο HUB και πύλη στην περιοχή, με τη δυνατότητα χειρισμού των μεγαλύτερων γιγαντιαίων πλοίων των Πελατών μας.

Παράλληλα,  η εξέλιξη αυτή πέρα από θετικό μήνυμα προς τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως HUB τους στη Μεσόγειο δείχνει την έμπρακτη πρόθεση της Εταιρείας για ακόμα γρηγορότερη εξυπηρέτηση των τοπικών φορτίων και όλων των μελών της εφοδιαστικής αλυσίδας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.