Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 22 Σεπτεμβριοίου : «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου»

22 Σεπτεμβριοίου : «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου»

31
0

Με αφορμή την «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου», ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει τα εξής:

Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου είναι η ημέρα αναγνώρισης του πολύπλευρου κομβικού ρόλου του στην ελληνική οικονομία. Αποτελεί διαχρονικά την κινητήριο δύναμή της, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η επιβίωση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς προέρχονται από πολυετείς και διαδοχικές κρίσεις. Είναι απαραίτητο να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, να ανακάμψουν και να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασής τους, όχι μόνο για να διατηρήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, αλλά και για να αποκτήσουν νέα.

Καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να διαδραματίσει η Πολιτεία, με τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της. Ανάγκη αποτελεί η υιοθέτηση ενός φιλικότερου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, η πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, η εκπαίδευση των εργαζομένων, η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του κράτους και ο περιορισμός της γραφειοκρατίας.

Η προσπάθεια για την πατρίδα που ονειρευόμαστε είναι συνεχής και ο εμπορικός κόσμος είναι εδώ για να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί. Με πείσμα, πίστη στις δυνατότητές του, επιμονή και συγκεκριμένες προτάσεις, θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.