Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Υπ.Πολιτισμού: Δεν κάνουμε πίσω για Μουσείο στο SILO του ΟΛΠ

Υπ.Πολιτισμού: Δεν κάνουμε πίσω για Μουσείο στο SILO του ΟΛΠ

2757
0

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το θόρυβο που πρόεκυψε γύρω απο το “εμπόδιο” που θα έθετε στις επενδύσεις της COSCO σε περίπτωση μη παραχώρησης των σιταποθηκών στο δημόσιο και πάλι και τη δημιουργία Μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων

Η ανακοίνωση έχει ως εξης

Η ίδρυση Δημόσιου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις του SILO, εδραιωμένο τοπόσημο του Πειραιά, αποτελεί κοινό στόχο και κοινή πρόθεση τόσο της ελληνικής όσο και της κινεζικής πλευράς.
Σύμφωνα και με τις πρόσφατες συζητήσεις στα πλαίσια του αφειρωματικού Έτους Ελλάδας –Κίνας, Κίνας-Ελλάδας, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός Μουσείου που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη οικονομική – τουριστική και εμπορική – δραστηριότητα της περιοχής και θα αναδείξει και τους δύο πολιτισμούς.
Είναι απορίας άξιο πώς οι φωνές που εγκαλούν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για ολιγωρία στη δημιουργία του Μουσείου, είναι οι ίδιες που προσπαθούν ταυτόχρονα να στρεβλώσουν μια τέτοια πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ ως αποθαρρυντική των επενδυτικών έργων .
Η στενή και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Κυβέρνησης και της Κίνας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την πορεία υλοποίησης των συνεργειών του Έτους Ελλάδας-Κίνας, Κίνας-Ελλάδας. Η διαρκής ενίσχυση εξάλλου των ελληνοκινεζικών σχέσεων επιβεβαιώνεται και από το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.