Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει την ανάπτυξη Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας

Το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει την ανάπτυξη Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας

445
0

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ένθερμος υποστηρικτής των προσπαθειών ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων σε όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων και γενικότερα του επιχειρείν, χαιρετίζει την προσπάθεια ανάπτυξης Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας στην χώρα μας. Απώτερος σκοπός της προσπάθειας είναι η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η σύνδεση του με το επιχειρείν, που αναπτύσσεται έντονα στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά, της Αττικής και όχι μόνο.
Στην περιοχή του Πειραιά υπάρχουν αρκετοί κατάλληλοι και διαθέσιμοι χώροι, όπως στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, τα παλαιά κτίρια της ΧΡΩΠΕΙ, το Σχιστό και τον Σκαραμαγκά, αλλά το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν λίγα και ολοκληρωμένα πάρκα με πολλές νεοφυείς-καινοτόμες επιχειρήσεις και όχι πολλά πάρκα με λίγες επιχειρήσεις.
Η απόφαση αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου ιστορικού κτιρίου της ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο τα τελευταία 30 χρόνια, με παράλληλη διατήρηση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα των κτιρίων του, φαίνεται να έχει προκριθεί για αυτό το σκοπό από το ΥΠΑΝ. Στόχος είναι να συμβάλλει, εκτός των άλλων και στην εν γένει οικιστική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που είναι άλλωστε σε εξέλιξη.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ως εκ τούτου, δηλώνει έμπρακτο ενδιαφέρον και την πρόθεσή του να σταθεί, με κάθε τρόπο, αρωγός στην υλοποίηση κάθε ανάλογου καινοτόμου έργου. Επιπρόσθετα, μέσω του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποίο ξεκίνησε να τηρεί, μπορεί να διερευνήσει το ενδιαφέρον συμμετοχής των «start up, follow up και restart» καινοτόμων επιχειρήσεων .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ε.Β.Ε.Π. με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρότεινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην αξιοποίηση του Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας, στο σχήμα διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να μπορέσει να αναδείξει μέσω του ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Maritime Hellas», τα τεχνολογικά και καινοτόμα επιτεύγματα της ναυτιλίας, όπου η χώρα μας πρωτοστατεί.
Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης τονίζει ότι στόχος είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που οικονομικά θα «στέκονται» στην αγορά, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία στη πραγματική οικονομία. Η συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ΑΕΙ και των επιχειρήσεων είναι προϋπόθεση για το επιθυμητό επιτυχημένο αποτέλεσμα. Στο Ε.Β.Ε.Π. πιστεύουμε ακράδαντα πως η «Πολιτεία Καινοτομίας» θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία της χώρας μας.

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση Γραμμής 3: Δείτε τα έργα του Μετρό στον Πειραιά [videos]
Επόμενο άρθροΤινάνειος Κήπος : Εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.