Αρχική ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το μιούζικαλ  Homecoming after the war –...

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το μιούζικαλ  Homecoming after the war –  Επιστροφή από τον πόλεμο, του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 

759
0

 

 

Ελεύθερη είσοδος 

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το μιούζικαλ  Homecoming after the war –  Επιστροφή από τον πόλεμο,  ένα έργο  εμπνευσμένο  από το κλασσικό Κινεζικό έπος ”Το βιβλίο των Ωδών” για τρεις μοναδικές βραδιές.

ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Το μιούζικαλ  Homecoming after the war – Επιστροφή από τον πόλεμο είναι γνωστό ως το πρώτο κινεζικό ποίημα για τον πόλεμο και η συγκεκριμένη παράσταση η πρώτη που συνδυάζει το κινεζικό «Βιβλίο των Ωδών» με  δυτική μορφή τέχνης.
Βασισμένο σε λαϊκές ιστορίες, το «Βιβλίο των Ωδών» είναι μια συλλογή από έργα λαϊκών συγγραφέων με αναφορές στις ιδέες και  τις θρησκευτικές δραστηριότητες, στα ήθη και τα έθιμα, εμπλουτισμένο  με μια μυθολογική αύρα.
Η αγάπη και η εργασία , η νοσταλγία και η δυσαρέσκεια ενάντια στη καταπίεσης και τον εκφοβισμό είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναδεικνύονται στην παράσταση.

Το «Βιβλίο των Ωδών»  είναι η παλαιότερη συλλογή της κινεζικής ποίησης και θεωρείται ως το ανατολικό «Έπος του Ομήρου» αφού μοιράζονται την ίδια περίοδο δημιουργίας, το ίδιο ύφος και την ίδια σημαντική ιστορική αξία.

Το μιούζικαλ Homecoming after the war – Επιστροφή από τον πόλεμο,  συνθέτουν περισσότερα από 20 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια, τα οποία όχι μόνο δείχνουν το παραδοσιακό κινεζικό στυλ μουσικής αλλά ενσωματώνουν και σύγχρονα μουσικά στοιχεία, παρουσιάζοντας στο κοινό μια ολοκαίνουργια μορφή μουσικής ενώ το σκηνικό συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία πολυμέσων με παραδοσιακά στοιχεία. Στο ίδιο ύφος και οι χοροί και τα τραγούδια όπως και τα 150 πρωτότυπα κοσμήματα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Ye Xiao gang: Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογοτεχνίας και Τέχνης της Κίνας -Πρόεδρος της Ένωσης Κινέζων Μουσικών
εκπρόσωπος της σύγχρονης κινεζικής μουσικής, με αντιπροσωπευτικά έργα: «Ορίζοντας», «Ο τελευταίος παράδεισος», «Επτά μελωδίες για Λινάν», «Ειρήνη», «Τραγούδι του Τσου», «Μουσική Σουίτα του Γκουανγκντόνγκ», «Δάσος με πηγή», «Γαμτζόκ», «Φως των Ιμαλαΐων», «Αρώματα του πράσινου Μάνγκο»,«Λιβάδι», «Λου Σουν», μουσική μπαλέτου για την «Νύφη από Μακάο», καθώς και όπερες και άλλες συνθέσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες των έργων του στην Κίνα και το εξωτερικό και ήταν κριτής σε αρκετούς μεγάλους διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς.
Βραβεία: Βραβείο Χρυσής Καμπάνας、Βραβείο Χρυσού Πετεινού、Βραβείο Χουάμπιαο、Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής、Βραβείο Ειδικού Επιτεύγματος για την Σύγχρονη Κινεζική Κινηματογραφική Μουσική,Βραβείο Louis Lan των Ηνωμένων Πολιτείων、Βραβείο Howard Hanson、Βραβείο Ακαδημαϊκών Αξιών από το Αμερικανικό Ίδρυμα Li、Βραβείο “ASCAP”από την Αμερικανική Ένωση Συνθετών και Συγγραφέων、 Βραβείο Μεγάλων Συνθετών από το Αμερικανικό Ίδρυμα Guggenheim2012. Είναι εξαιρετικά επιτυχημένος σε όλο τον κόσμο στον τομέα της σύγχρονης κινεζικής μουσικής.

Γενικός Σκηνοθέτης / Wang Xiaoying
Αντιπρόεδρος του 8ου Συνδέσμου Δράματος της Κίνας
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας Δόκτορας σκηνοθεσίας και κρατικός σκηνοθέτης πρώτου επιπέδου. Ο Μόνιμος Διευθυντής της Ένωσης Κινέζικων Δραματικών Τεχνών ,και επισκέπτης καθηγητής της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος. Ένας εθνικός εμπειρογνώμονας που έρχεται απευθείας σε επαφή με την κεντρική κυβέρνηση και γνωστός ως ταλαντούχος «τεσσάρων προγραμμάτων» από το εθνικό σύστημα πολιτιστικής προπαγάνδας.
Έργα: Δράμα «Αναχώρηση», «Φουσένγκ», «Ριχάρδος ΙΙΙ», «Βαθύ έγκαυμα» «ΤζέινΈιρ», «Κοπεγχάγη», «Η μάγισσα του Σάλεμ», «Σοπέν», «1977», «Ερημιά και άνθρωπος», «Ύμνος για Σιανγκγιού», όπερα «Αλιευτική Πολιτεία», χορευτικό δράμα «Κόκκινο μακιγιάζ», μουσικό δράμα «Παλιά κατοικία» και μιούζικαλ «Χαλασμένη γέφυρα».
Βραβεία: Βραβείο «Πέντε Ένα Μηχανικής»、Bραβείο Γουενχουάγια Άριστους Σκηνοθέτες、Χρυσός Λέοντας για Άριστους Σκηνοθέτες、ΒραβείοΔράματοςΤσάοΓιουγιαΆριστουςΣκηνοθέτεςκαιΚαλέςΑναθεωρήσεις、Βραβείο για Άριστους Σκηνοθέτες στο Φεστιβάλ Δράματος της Κίνας、
Παραγωγός DaiXiaolan
Σπούδασε και εργάστηκε στο μουσικό στούντιο του Ινστιτούτου Λογοτεχνίας και Τέχνης του Κεντρικού Πανεπιστημίου Εθνικοτήτων. Δική της η ανεξάρτητη παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς “Γείτονες”, που έπαιξε στο κινεζικό επαρχιακό κανάλι Χουνάν και στο εξωτερικό. Η ταινία “Κινέζικη Παιωνία” κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Τέχνης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βανκούβερ, το μιούζικαλ «Επιστροφή μετά τον πόλεμο από το <Βιβλίο των Ωδών>» κέρδισε την υποστήριξη από το Εθνικό Ίδρυμα Τέχνης. Επίσης η ίδια βρέθηκε στην πρώτη θέση για την αυλή πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη IP στον διαγωνισμό πολιτιστικής δημιουργίας του Πεκίνου με ειδικό βραβείο.

Γενικός παραγωγός: DaiXiaolanGuoYanli
Γενικός διευθυντής: Xu WenliGuoYanliLiuJianlin
Γενικός επόπτης: WangHongHuang Xiaoyun
Καλλιτεχνικός διευθυντής: YeXiaogang
Γενικός σκηνοθέτης: Wang Xiaoying
Παραγωγός:DaiXiaolan
Διευθυντής μουσικής, συνθέτης: ZouHang
Σενάριο: DaiYoushanZhangPengju
Στίχοι: LiangMang (Ειδικήπρόσκληση) DaiYoushanZuoZhilanZhangPengjuHuangWei

Σκηνοθέτης: LiuLu
Εκτελεστικός σκηνοθέτης: Su Wu
Φωνητική καθοδήγηση: Jiang Shuai
Σχεδίαση σκηνικού και κατασκευές: GuoXin
Σχεδίαση φωτισμού: Gao Shangjin Li Rui
Σχεδίαση ήχου: JiXiang
Εκτελεστική σχεδίαση ήχου: Zhang An
Ενδυμασίες:A Kuan
Σχεδίαση μορφής: Jia Lei
Οπτική σχεδίαση: San Shi
Ζωγραφική: XiaoZheng
Bίντεο: Shuimu
Χορογραφία:ZhanFu
Επίβλεψησκηνής: GaoZhaojing
Παραγωγή ήχου:QuLeChenXueliZhangZhe
Υπότιτλος: Yihan
Βοηθόςσύνθεσης: QiHaodiMouQiangWangFan
Διαμόρφωση σύνθεσης: ZouHangQiHaodiLiuLiMouQiangHuoKefeng
Μουσικός Παραγωγός: HeMingwei
Μουσική: Διεθνής Φιλαρμονική Ορχήστρα
Διευθυντής μουσικής: LiPeng
Σόλο φλάουτου: Wang Hua
Σόλο reedpipe: LingBo
Σόλοz ither: Su Chang
Σόλο lute: Meng Xiao
Σόλο Zhongruan: Qi Wenduo
Δράμα ραπ: Jiao Jinge (ειδική πρόσκληση)

Εθνικό Ίδρυμα Τεχνών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Προηγούμενο άρθροΔήμος Πειραιά : Αυτοί είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι
Επόμενο άρθροSold Out το Ολυμπιακός – Τότεναμ μέσα σε λίγη ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.