Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών . Πάνω απο 1250 τόνοι έχουν μαζευτεί...

Συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών . Πάνω απο 1250 τόνοι έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής

5576
0

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχουν μαζευτεί μέχρι τις 8:30 π.μ. από τα συνεργεία του Δήμου Πειραιά 1.267.480 κιλά απορριμμάτων, ενώ η αποκομιδή συνεχίζεται εντατικά στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Αναλυτικά βάσει των στοιχείων του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.):

Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ
  ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ – ΚΙΛΑ
30-Ιουν 480.230
1-Ιουλ 352.700
2-Ιουλ 310.950
3-Ιουλ 123.600*
ΣΥΝΟΛΟ 1.267.480

 

*έως 8:30 π.μ.

 

Ήδη έχει απομακρυνθεί από τους δρόμους της πόλης περίπου το 50% των απορριμμάτων και γίνονται προσπάθειες τις επόμενες 3 ημέρες να επανέλθει η πόλη στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

 

Υπολογίζεται ότι τις 10 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είχαν συσσωρευτεί πάνω από 2.000 τόνοι  σκουπιδιών στον Πειραιά, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον σκουπίδια των 4 τελευταίων ημερών.

 

Σημειώνεται ότι  είναι σε εξέλιξη έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα που αφορούν την επίλυση το συντομότερο δυνατόν, των προβλημάτων αποκομιδής απορριμμάτων  και των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου. (Επισυνάπτεται η Ημερήσια Διάταξη).

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, δήλωσε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά από την πρώτη στιγμή που έληξαν οι κινητοποιήσεις με τα μέσα που διαθέτουμε, αλλά και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου η πόλη σύντομα να είναι ξανά καθαρή. Οφείλω να ξεκαθαρίσω πως είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αφού μιλάμε για την αποκομιδή πάνω από 2.500 τόνων σκουπιδιών. Αντιλαμβάνομαι πλήρως και συμμερίζομαι την αγωνία των δημοτών προκειμένου να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία και να ξαναγίνει ο Πειραιάς καθαρός. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θέλουμε και  επιδιώκουμε ως Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό, εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων τις επόμενες 3 ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.